Jump to content
Българският форум за музиканти

Американци правят уникални барабани за варненец


Recommended Posts

Попаднах на тази новина в news.dir.bg. Заглавието на темата също е от там.

 

Един от емблематичните съвременни български барабанисти -Димитър Симеонов, бе избран за рекламно лице на американската компания за поръчкови барабани C&C Custom Drums California, предаде БГНЕС.

 

Авангардният варненец ще получи сет, който е проектиран да бъде нещо невиждано досега в света на барабаните. Митко, който продължава с изявите си зад граница, дълги години работеше с един от световните лидери в бранша Pearl.

 

Желанието за музикално развитие и предизвикателството обаче го изпратиха в необхватното пространство на уникалните музикални инструменти. И ако на сцената за публиката барабанистите остават на най-заден план, музикантите никога не забравят, че ритъмът е в основата на тяхното изкуство.

 

Затова да припомним, че Димитър Симеонов напуска група „Сленг” през 2002 година и не след дълго групата се разпада. Заминава за Азия, където работи няколко години. След завръщането си в България той продължава да свири с най-различни групи и музиканти, но за съжаление поради здравословни причини и престой в болница, губи ценно за него време. Злите езици си мислят, че с кариерата му е свършено. Когато си добър в нещо, всичко е наред, но когато си много добър, вече си трън в очите, най-вече на колегите. Но не след дълго, талантът се възтановява, стъпва на краката си и доказва на всички, че призванието му е да свири. Приема много участия, едно от които с варненския Камерен оркестър, с диригент Ганчо Ганчев. Заедно с тромпетиста Арик Давидов, взривяват публиката на откриването на джазфестивала в Археологическия музей това лято.

 

В момента Димитър Симеонов работи по проект на новата си банда Time line, заедно с английски и американски музиканти. Предстоят им световни турнета, предимно в Азия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се радвам за Митака-бъдещето е в малките фирми за производство на барабани,но да не забравяме,че и DW от там са тръгнали :thumbs_up:

Всичко това е адски положително и показва,че границите пред българските музиканти падат все повече и повече.Само още един цитат от статията:

"Началото на януари 2009-а Димитър Симеонов ще пристигне в България, за да запише новия албум на група „Фанданго”. След това е поканен в Турция, във фабриката на Istanbul Mehmet Cymbals, за да му бъдат направени сигничър чинели."

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баси , от 1 година го юрках да си направи тук таме акаунти из нета , че така шанса да го забележат е много по - голям и скивай какво стана за един месец от както се захвана да се покаже на света!!

като пристигнат барабаните , ще постна снимки , ще е чудовищен сет , само ще кажа че основната каса е 24Х24 , правете си сметка!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каса 24х24 не е каса, това си е цял топ:) Мога само да гадая каква бъчва ще е;) На такова чудо дори и покойния Бонъм би завидял;)

 

Браво на пича, Господ здраве да му дава. Между другото чудя се как може да свири с тия от Фанданго, в тая група няма тръпка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....ами,професия бе ,Боре-професия :hysterical:Винаги,навсякъде,с всеки-сметки трябва да се плащат;)
и парички ще си сложи в джобчето,това е най-важното.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дай боже!!!Той има огромен потенциал,само да има време и спокойствие да се развива още и може на много хора да вземе акъла , като се има предвид че е почти самоук , много малко е ходил на уроци по барабани и всичко е копал сам и с много труд и усилия , по 10-12 часа на ден свирене 7-8 години си е бая лудница!!

А за сета и на мен не ми стига акъла колко голям и разнообразно нареден ще е а имам доста опит с неговите и на Еди Демерджиан сетове , редил съм и със 2-мата барабаните им , лудница голяма!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.