Jump to content
Българският форум за музиканти

В кубето звучи добре,а директно в пулта -кофти!


kit-kat

Recommended Posts

Здрасти колеги китаристи!Имам нужда от съвет,ето за какво-китарата ми звучи добре в кубето,звучи добре като сложа микрофон пред него и го включа в миксера,но е много сложно да мъкна кубето и да го озвучавам,а и педалчетата(аналогови са) и те заемат място.Има ли начин да избегна мъкненето на кубето,да използвам педалчетата и пак да ми звучи добре китарата.Възможно ли е след резачката и останалите да мина през китарен процесор,а да ползвам само амп. симулатора?Как да стане,помогнете!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възможно е ако процесорът го позволява. Друг вариант е да си вземеш камионче със симулация на AMP. Behringer Ultra-GI е много удобен DI Box, който има вградена симулация на кабинет 4x12. Това далеч не е единствения избор, но с други съм нямал заигравка.

Редактирано от Valserp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен е най добре да си ги мъкнеш,нещата защото ти си си направил твой саунд който ти харесва и няма как да изкараш същия тон директно в пулта.Тук не говорим за марки китари и кои звучищ добре на сцента.И да знаеш може би си чувал разни китарни уроци гледЙН

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лека, евтина и в същото време добре звучаща китарна апаратура няма...казвам го от позиция на човек свирил доста време по схемата процесор>пулт ( и то не какви да е процесори ).

 

Мъкни - всичко.

Редактирано от hypermusic
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^...подкрепям на 100%...и аз съм ги пробвал всичите подобни еквилибристики...без усилвател просто не се получава и това си е...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Digitech - са твоите педалчета. Всичките имат амп симулация ,а в зависимост от моделите има различни кабинети. Иначе С-амп-а или това което са предложили колегите. Дист-> процесор върши работа ,но с процесорите които пробвах аз не ми хареса. Има и една друга врътка инпеданса. Входа на дистерчетата е до 1 М ом ,а изхода варира колкото по блозо е до 100 ома на които се надява пулта да му вкараш толкова по добре.

 

п.п.:

#preIbanez - прав си ама ...GARLAND HiGain 46l6 Head & 412 V30 Cabinet

Редактирано от MasterOfDisaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Камионите на АМТ са чудни за целта, също и тия на Диджитек. ДиБокс + спийкър сим също става.

О-баче! Няма да е изобщо същото. Пробвай и ще се убедиш. Или мъкнеш като идиот или звучиш като пръдня, това е. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък ти казвам да си купиш един добър китарен процесор.

 

Относно камиончета + DI Box, слушал съм вариант с такива (и камиончета, и DI) на Behringer и според мен за дистортнат звук това решение не става. С по-добри ефекти (не Behringer) преди DI може и да се получи, не знам.

 

Каквото и да си взимаш, не забравяй, че DI трябва да остане в края на веригата! Т.е., ако си вземеш нещо от типа "преамп с DI - 2 в 1" и то няма лууп, дилеи, хоруси и прочее остават извън играта, иначе звукът става мазало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О-баче! Няма да е изобщо същото. Пробвай и ще се убедиш. Или мъкнеш като идиот или звучиш като пръдня, това е. :metalist:

 

Не е задължително, стига да владееш наличната си апаратура. Един Жоро от Кълн / Сепуко 6 винаги съм го гледал как си свири с процесор директно в пулта, а звучи по-яко от някои хора с лампови халфстакове. :cheers2: И аз си предпочитам звука на усилвателя, но човека си е факир и така също си се справя много добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 Той е добър пример че с един процесор Диджитек доста остарял, даже морално ако щеш директно в пулта стават чудеса. Ама това става много рядко и се иска много добри уши на задкитарното устройство, а това не всеки го има :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+ още 1. Освен това не е единствен. Другият китарист, с когото свиря, със Зуум 505II и едно експрешън педалче Bespecco (и двете доволно евтини джаджи с ужасна репутация) си докарва перфектен звук, какъвто си иска. Ако щете вярвайте, ама с тоя шит е свирил на концерт пред n-хиляди души в зала Христо Ботев. Ако му дам да свири на моя Бос 8-ца, убеден съм че ще бие половината китаристи с кубета, глави и кабинети дирекшън в пулта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Големия амп не е никак лошо нещо и по възможност е добре да разполагаме с такъв. Обаче и той не е за навсякъде.

В помещение 50 квадрата два 4х12 100W ампа, незаглушени барабани, айде по-хубаво без... наистина амповете се чуват, обаче като изключим това, не знам дали може да се каже нещо друго положително за звука.

 

Аз неведнъж съм виждал как китаристи свирят с хубави процесори и звука е повече от много приятен.

Като пример от рок-клуб мога да дам китариста на "Реванш", който звучеше много гот и се чуваше много по-ясно от колегите с ампове, които свириха преди това.

За по-"тиха" музика няма да споменавам, че големите ампове са почти неприложими, ако не искаш да изгониш хората, а за свирене по кръчми и барове пък съвсем....

 

Изобщо всеки за нещо се бори и го бута в носа на другите - а това не е добра практика.

Нека всеки сам си намери подходящият гиър и прецени как и с какви хора да свири.

Универсални формули няма.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Абсолютно!

Самият аз на няколко пъти тази година се изкушавах да се изцепя на 50-100W лампова глава, както и от разни "олекотени" решения (преампове, пауър ампове, DI боксове, соник максимайзъри и всякакви луди конфигурации), и всички тези неща действително са голям гъдел, но всеки път една минута трезв размисъл ми беше достатъчна да стигна до извода, че на този етап най-доброто решение за мен обективно е една кутийка, ръгната в една чанта и толкова. С всичко друго бих си утежнил живота, за да постигна някакво (къде сигурно, къде не) подобрение на звука, от което нямам нужда, при положение че в момента съм на фаза свирене вкъщи и репетиции в мазе 5х5, а , като се стигне до записи, читави усилватели винаги има от къде да вземем за ден-два.

Както и да е, авторът на темата очевидно е достигнал до подобен извод с нюанса, че си държи на камиончетата. Няма лошо, но това решение според мен е по-капризно.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно е за Жоро от Кълн и Сепуко - приятели сме и също подкрепям мнението, че е един от хората които си разбират от техниката с която боравят щото то не е само да си си купил нещо ми да знаеш какво да правиш с него. Само че ако човека на пулта не го бива с ушите Жоро нито ще се чува на сцената нито отпред - тъй че за мен варианта е лампов амп 20-30 вата + няколко свестни педалчета - хем мъкнеш като по - малък идиот, хем не звучиш като пръдня (поне на сцената) хем ако не се чуваш вдигаш волумето на мах и теглиш една на озвучителя. :greenangel:

Редактирано от Telerig
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм,че много зависи от компетентността на човека на пулта,но смятам,че един DI box ще ти реши проблема.Ако не изцяло то поне частично.

Редактирано от zeratuL_x
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.