kit-kat Публикувано Ноември 20, 2008 Публикувано Ноември 20, 2008 Здрасти колеги китаристи!Имам нужда от съвет,ето за какво-китарата ми звучи добре в кубето,звучи добре като сложа микрофон пред него и го включа в миксера,но е много сложно да мъкна кубето и да го озвучавам,а и педалчетата(аналогови са) и те заемат място.Има ли начин да избегна мъкненето на кубето,да използвам педалчетата и пак да ми звучи добре китарата.Възможно ли е след резачката и останалите да мина през китарен процесор,а да ползвам само амп. симулатора?Как да стане,помогнете!!! Цитирай
Valserp Отговорено Ноември 21, 2008 Отговорено Ноември 21, 2008 (Редактирано) Възможно е ако процесорът го позволява. Друг вариант е да си вземеш камионче със симулация на AMP. Behringer Ultra-GI е много удобен DI Box, който има вградена симулация на кабинет 4x12. Това далеч не е единствения избор, но с други съм нямал заигравка. Редактирано Ноември 21, 2008 от Valserp Цитирай
Heartman Отговорено Ноември 21, 2008 Отговорено Ноември 21, 2008 Според мен е най добре да си ги мъкнеш,нещата защото ти си си направил твой саунд който ти харесва и няма как да изкараш същия тон директно в пулта.Тук не говорим за марки китари и кои звучищ добре на сцента.И да знаеш може би си чувал разни китарни уроци гледЙН Цитирай
hypermusic Отговорено Ноември 21, 2008 Отговорено Ноември 21, 2008 (Редактирано) Лека, евтина и в същото време добре звучаща китарна апаратура няма...казвам го от позиция на човек свирил доста време по схемата процесор>пулт ( и то не какви да е процесори ). Мъкни - всичко. Редактирано Ноември 21, 2008 от hypermusic Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 21, 2008 Отговорено Ноември 21, 2008 ^...подкрепям на 100%...и аз съм ги пробвал всичите подобни еквилибристики...без усилвател просто не се получава и това си е... Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Ноември 21, 2008 Отговорено Ноември 21, 2008 (Редактирано) Digitech - са твоите педалчета. Всичките имат амп симулация ,а в зависимост от моделите има различни кабинети. Иначе С-амп-а или това което са предложили колегите. Дист-> процесор върши работа ,но с процесорите които пробвах аз не ми хареса. Има и една друга врътка инпеданса. Входа на дистерчетата е до 1 М ом ,а изхода варира колкото по блозо е до 100 ома на които се надява пулта да му вкараш толкова по добре. п.п.: #preIbanez - прав си ама ...GARLAND HiGain 46l6 Head & 412 V30 Cabinet Редактирано Ноември 21, 2008 от MasterOfDisaster Цитирай
Baby Thomas Отговорено Ноември 21, 2008 Отговорено Ноември 21, 2008 Камионите на АМТ са чудни за целта, също и тия на Диджитек. ДиБокс + спийкър сим също става. О-баче! Няма да е изобщо същото. Пробвай и ще се убедиш. Или мъкнеш като идиот или звучиш като пръдня, това е. Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 21, 2008 Отговорено Ноември 21, 2008 Аз пък ти казвам да си купиш един добър китарен процесор. Относно камиончета + DI Box, слушал съм вариант с такива (и камиончета, и DI) на Behringer и според мен за дистортнат звук това решение не става. С по-добри ефекти (не Behringer) преди DI може и да се получи, не знам. Каквото и да си взимаш, не забравяй, че DI трябва да остане в края на веригата! Т.е., ако си вземеш нещо от типа "преамп с DI - 2 в 1" и то няма лууп, дилеи, хоруси и прочее остават извън играта, иначе звукът става мазало. Цитирай
bulby Отговорено Ноември 21, 2008 Отговорено Ноември 21, 2008 О-баче! Няма да е изобщо същото. Пробвай и ще се убедиш. Или мъкнеш като идиот или звучиш като пръдня, това е. Не е задължително, стига да владееш наличната си апаратура. Един Жоро от Кълн / Сепуко 6 винаги съм го гледал как си свири с процесор директно в пулта, а звучи по-яко от някои хора с лампови халфстакове. И аз си предпочитам звука на усилвателя, но човека си е факир и така също си се справя много добре. Цитирай
fLiSk Отговорено Ноември 21, 2008 Отговорено Ноември 21, 2008 +1 Той е добър пример че с един процесор Диджитек доста остарял, даже морално ако щеш директно в пулта стават чудеса. Ама това става много рядко и се иска много добри уши на задкитарното устройство, а това не всеки го има Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 21, 2008 Отговорено Ноември 21, 2008 + още 1. Освен това не е единствен. Другият китарист, с когото свиря, със Зуум 505II и едно експрешън педалче Bespecco (и двете доволно евтини джаджи с ужасна репутация) си докарва перфектен звук, какъвто си иска. Ако щете вярвайте, ама с тоя шит е свирил на концерт пред n-хиляди души в зала Христо Ботев. Ако му дам да свири на моя Бос 8-ца, убеден съм че ще бие половината китаристи с кубета, глави и кабинети дирекшън в пулта. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 21, 2008 Отговорено Ноември 21, 2008 (Редактирано) Големия амп не е никак лошо нещо и по възможност е добре да разполагаме с такъв. Обаче и той не е за навсякъде. В помещение 50 квадрата два 4х12 100W ампа, незаглушени барабани, айде по-хубаво без... наистина амповете се чуват, обаче като изключим това, не знам дали може да се каже нещо друго положително за звука. Аз неведнъж съм виждал как китаристи свирят с хубави процесори и звука е повече от много приятен. Като пример от рок-клуб мога да дам китариста на "Реванш", който звучеше много гот и се чуваше много по-ясно от колегите с ампове, които свириха преди това. За по-"тиха" музика няма да споменавам, че големите ампове са почти неприложими, ако не искаш да изгониш хората, а за свирене по кръчми и барове пък съвсем.... Изобщо всеки за нещо се бори и го бута в носа на другите - а това не е добра практика. Нека всеки сам си намери подходящият гиър и прецени как и с какви хора да свири. Универсални формули няма. Редактирано Ноември 21, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 21, 2008 Отговорено Ноември 21, 2008 (Редактирано) ^Абсолютно! Самият аз на няколко пъти тази година се изкушавах да се изцепя на 50-100W лампова глава, както и от разни "олекотени" решения (преампове, пауър ампове, DI боксове, соник максимайзъри и всякакви луди конфигурации), и всички тези неща действително са голям гъдел, но всеки път една минута трезв размисъл ми беше достатъчна да стигна до извода, че на този етап най-доброто решение за мен обективно е една кутийка, ръгната в една чанта и толкова. С всичко друго бих си утежнил живота, за да постигна някакво (къде сигурно, къде не) подобрение на звука, от което нямам нужда, при положение че в момента съм на фаза свирене вкъщи и репетиции в мазе 5х5, а , като се стигне до записи, читави усилватели винаги има от къде да вземем за ден-два. Както и да е, авторът на темата очевидно е достигнал до подобен извод с нюанса, че си държи на камиончетата. Няма лошо, но това решение според мен е по-капризно. Редактирано Ноември 21, 2008 от sevenstring Цитирай
Telerig Отговорено Ноември 21, 2008 Отговорено Ноември 21, 2008 (Редактирано) Верно е за Жоро от Кълн и Сепуко - приятели сме и също подкрепям мнението, че е един от хората които си разбират от техниката с която боравят щото то не е само да си си купил нещо ми да знаеш какво да правиш с него. Само че ако човека на пулта не го бива с ушите Жоро нито ще се чува на сцената нито отпред - тъй че за мен варианта е лампов амп 20-30 вата + няколко свестни педалчета - хем мъкнеш като по - малък идиот, хем не звучиш като пръдня (поне на сцената) хем ако не се чуваш вдигаш волумето на мах и теглиш една на озвучителя. Редактирано Ноември 21, 2008 от Telerig Цитирай
zeratuL_x Отговорено Ноември 21, 2008 Отговорено Ноември 21, 2008 (Редактирано) Съгласен съм,че много зависи от компетентността на човека на пулта,но смятам,че един DI box ще ти реши проблема.Ако не изцяло то поне частично. Редактирано Ноември 21, 2008 от zeratuL_x Цитирай
Recommended Posts