Flaming_Soul_ Публикувано Ноември 20, 2008 Публикувано Ноември 20, 2008 Здравейте! Имам предложения за тези 2 процесора но не съм запознат с Корг серийте а боса си го бях заплюл отдавна.Обаче се обадих в един музикален магазин и те ми казаха че Корг-а е най-доброто което могат да ми предложат...Имам нужда от съвет! Свиря trash/metalcore с Jackson WRMG и ми трябват хубав дист и лала Цитирай
inqubus Отговорено Ноември 20, 2008 Отговорено Ноември 20, 2008 Здравей, ако си свириш вкъщи няма значение кое ще си вземеш, може би по-евтиния. Ако си в група и свирите по клубове...моят съвет е да се абстрахираш от процесорите(сега ще бъда обсипан с критики) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 20, 2008 Отговорено Ноември 20, 2008 (Редактирано) По възможност ги разръчкай и вземи това, което ти харесва като звук. Иначе колегата отгоре е прав, но това са идеализирани принципи. На практика, ако имате съмузикант(и), които не обичат да се съобразяват с другите и държат винаги да се чуват, то тогава с каквото и да свириш, звука пак ще е отвратителен. От друга страна, ако сте музикални пичове, в каквото и да се включите, все ще се нагласите така, че да звучите приятно за ухото, макар и не чак толкова скъпо и лъскаво. Редактирано Ноември 20, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
sevenstring Отговорено Ноември 20, 2008 Отговорено Ноември 20, 2008 (Редактирано) Korg-овете като цяло не са много-много за тежки звуци, за уа-уа то не знам. Все пак пробвай го в някой магазин на Динакорд. 6-цата на Бос не съм я пробвал, но, ако симулациите и дистърите са подобни на 8-цата, мисля, че ще ти свърши сравнително по-добра работа. Line 6 PodXT Live е трети и може би най-добър вариант за резачки (при това мисля, че можеш да го намериш втора ръка на не по-лоши цени от горните два), но уа-тата им са поне за мен крайно разочароващи. Като за траш криво ляво ще да станат де. Редактирано Ноември 20, 2008 от sevenstring Цитирай
chris_barnes Отговорено Ноември 20, 2008 Отговорено Ноември 20, 2008 Определено Бос. От корг тежък дистер Цитирай
Свилен Бас Отговорено Ноември 20, 2008 Отговорено Ноември 20, 2008 Line 6 PodXT Live Имах дълго време достъп до предишния модел на корга и или аз не успях да се науча да работя с него, или той просто не успя да ме впечатли. С Бос-процесора не съм запознат. Line 6 PodXT Live е процесорът, който прекрати отричането ми на "всякаквите процесори". Ако ти се занимава, влез в сайта, че не е възможно да се разкаже всичко с няколко изречения Цитирай
Telerig Отговорено Ноември 26, 2008 Отговорено Ноември 26, 2008 (Редактирано) + 1 a Line6 ако свириш тежка музика, на второ място Бос и после Корг. Имал съм предния модел на Корг АХ1500 и за по непретенциозни неща става - рок, алтернатив, поп джаз и.т.н. но за масивен метъл тон особено директно в пулт или компютър не. Редактирано Ноември 26, 2008 от Telerig Цитирай
Janick_Gers Отговорено Ноември 27, 2008 Отговорено Ноември 27, 2008 Корг са невероятни процесори, моля не ги плюйте! Това, че не сте могли да го настроите не значи, че не става и за по тежка музика. Разбира се дистрите им са идеални най-вече за хеви и хард рок, но е разкошен и за по тежка музика. Смело мога да твърдя, че по всички показатели AX3000G е по-добър всички Boss-ове. Тук обаче намесихте един друг процесор Line 6 pod xt live. Напълно съм съгласен, че това е процесорът и може да свърши идеална работа във всеки случай. По темата - ако се колебаеш само между корга и боса, грабвай корга и не му мисли. Цитирай
Telerig Отговорено Ноември 27, 2008 Отговорено Ноември 27, 2008 Корг са невероятни процесори, моля не ги плюйте! Това, че не сте могли да го настроите не значи, че не става и за по тежка музика. Разбира се дистрите им са идеални най-вече за хеви и хард рок, но е разкошен и за по тежка музика. Смело мога да твърдя, че по всички показатели AX3000G е по-добър всички Boss-ове. Тук обаче намесихте един друг процесор Line 6 pod xt live. Напълно съм съгласен, че това е процесорът и може да свърши идеална работа във всеки случай. По темата - ако се колебаеш само между корга и боса, грабвай корга и не му мисли. Разбира се, че никой не плюе Корг - просто ставаше дума за препоръка кой е по добър за траш метъл а не кой е лош процесор, ако става въпрос за настройка аз лично съм записал две от парчета в стил алтернативен метъл включени в албума на известна бг група с Корг АХ 1500 в усилвател мюзикмен с китара пиви предатор - нито едно от трите не е предназначено точно за тази работа, но с повече работа по настройките резултата беше постигнат с това с което разполагах...доста хора казват че е супер за мен не е точно така но както и да е. Не това е идеята обаче - ако имах лайн 6 подръка примерно мисля, че бих постигнал по лесно целта си. За конкретната цел на темата обаче - траш метъл не съм за Корг определено - лично мнение без да плюя Но нека човека да ги пробва и да реши. Поздрави! Цитирай
Recommended Posts