DaInsane Отговорено Юни 28, 2006 Отговорено Юни 28, 2006 Аз пък перди гълтах по 5 валеряна преди да излезна пред публика. Яко ме тресеше, ша знаете. Гииипс! А сега нямам тоя проблем. Джасвам един ром за гласеца и се качвам на сцената. Така че явно треската отминава с опита. Цитирай
Danny47 Отговорено Юли 16, 2006 Отговорено Юли 16, 2006 Аз имам треска само преди продукция по ударни инструнти, защото тогава всички те гледат под лупа и някой като сгреши и като знам винаги как си казваме "Аа тука как го осра", а докато съм с групата ми няма проблем, там винаги публиката е реагирала добре на каквото и да напрвиш на сцената и това винаги те отпуска да покажеш себе си! Цитирай
BODOM4o Отговорено Октомври 5, 2006 Отговорено Октомври 5, 2006 аз обикновено се държа като пълен идиот целия ден преди участието . утре имам свирене и днес незнам каде съм а вече имам солиден опит макар и пред малко публика . утре просто няма да може човек да говори с мене))) Цитирай
ckeuta Отговорено Януари 19, 2007 Отговорено Януари 19, 2007 Еми..аз имам сценична треска..днес ми беше първият концерт с групата ми аз съм бассист и вокал и мн се притестявах да пея но с времето ще отмине Цитирай
HOSHUNKOV Отговорено Март 16, 2007 Отговорено Март 16, 2007 (Редактирано) При мен пък премина тази треска преди свирене, но само в клубове, като се наложи да свирим на по-голяма сцена и си се сдухвам. Особено на разни фестове...докато чакам другите банди и съм превъртял... Но това е само преди да се кача на сцената. В момента в който се кача всичко минава Преди се наливах за да ми е спокойно, но сега вече пийвам по едно, две големи и нищо повече Наздраве по този случай Редактирано Март 16, 2007 от HOSHUNKOV Цитирай
Кика Отговорено Март 17, 2007 Отговорено Март 17, 2007 Свиря по сцени от 5 годишна, сценичната треска изчезва единствено с много репетиции И също така.. научих се да не свиря с "професионалисти" , които са толкова добри, че нямат нужда и време да репетират. Цитирай
Berko Отговорено Декември 17, 2008 Отговорено Декември 17, 2008 Преди продукцията бях гладен и хапнах 1 кофичка кисело мляко. Седнах аз на репетицията изсвирих си квото трябва всичко наред. След 30-40 мин. дойде моя ред да свиря пред всички. Не бях много наспан и някак си ми беше много кофти. Пиеската която в къщи я свиря на 99% с динамика, пред толкова хора я изсвирих на 60%. Имах чувството че го свиря за пръв път. Тва се случи преди 30тина минути и се чудя, толкова съм се трудил и накрая една пиеса която е три пъти под моето ниво защо не се получи. То какъв е смисъла да продължавам да се занимавам тогава? Цитирай
MiroLambov Отговорено Декември 17, 2008 Отговорено Декември 17, 2008 (Редактирано) Преди продукцията бях гладен и хапнах 1 кофичка кисело мляко. Седнах аз на репетицията изсвирих си квото трябва всичко наред. След 30-40 мин. дойде моя ред да свиря пред всички. Не бях много наспан и някак си ми беше много кофти. Пиеската която в къщи я свиря на 99% с динамика, пред толкова хора я изсвирих на 60%. Имах чувството че го свиря за пръв път. Тва се случи преди 30тина минути и се чудя, толкова съм се трудил и накрая една пиеса която е три пъти под моето ниво защо не се получи. То какъв е смисъла да продължавам да се занимавам тогава? Това и при мен се получи миналия път (най-вероятно ще стане и в петък(да 3-тата ми продукция )) , но смисъла да продължаваш е , че след време от 60% ще стане 61 , по-късно 70 и така до 100... Поне така си го обяснявам аз... Редактирано Декември 17, 2008 от CursedSoul Цитирай
Heartman Отговорено Декември 18, 2008 Отговорено Декември 18, 2008 Какво беше това?!Вече не помня ама беше яко вълнение,като това да видиш някоя мацка дето те кефи и ти се размазваш ама тя не знае Ми като си хапнал и пийнал последното нещо за което ще се сетиш е нещо да те тресе.Общо взето се преудолява с много излизания на сцена и с различна публика.Сега ми е по-притесно когато изляза с по-добри музиканти от мене на сцената,не мисля толкова за публиката колкото за тях.Ами тва е практика баце! Цитирай
yotzzo Отговорено Декември 18, 2008 Отговорено Декември 18, 2008 Доколкото знам големите артисти и музиканти винаги страдат от сценична треска. Друго няма да казвам. Цитирай
vhcs Отговорено Декември 18, 2008 Отговорено Декември 18, 2008 ама защо говорите за страдане, за спек и тн ... просто адреналина в кръвта се вдига и човек трябва да се наслаждава на това. Важното е да мислите и да не правите глупсоти ... аз така като се качих веднъж на сцената реших че баса ми не е настроен, взех да го ръчкам и му ибах мамата ... целият концерт се настройвах м/у песните и през цялото време имах чувството че съм фалшив. Та, наслаждавайте се на тръпката, елиминирайте всички вредни елементи ... и това е .. не е нужда да я преодолявате "треската" - по-добре я изживейте!!! само мое мнение по въпроса Поздрави Алекс Цитирай
Surikat Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 (Редактирано) Най-силно е като си си чакал реда за изпълнение известно време и чуваш как те обявяват. Тълпата реве, пляска, свири с пръсти в устата.... И ти трепериш, скърцаш със зъби, подскачаш на едно място....Имаш чувството, че ще се взривиш, космите по врата ти настръхват.. Великолепно чувство... Слагаш мислено маската си, ухилваш се, излизаш, хващаш си инструмента, поглеждаш публиката, включваш се и засвирваш по-добре от всяка репетиция... Чуваш как всички пощуряват и започват да припяват парчето с вас.... И разбира се, ако се отнесеш се объркваш някъде, но важното е после да се излезе....и без това малко хора ще са усетили... Ух, че се развълнувах Редактирано Декември 19, 2008 от Surikat Цитирай
Zero Tolerance Отговорено Декември 20, 2008 Отговорено Декември 20, 2008 Аз никога не съм имал притеснение... Просто тръпката в стомаха и гърдите... А в момента в който погледна публиката и засвиря ,е най-щастливия който мога да преживея... Според мен притеснението е знак за несигурност :О . Цитирай
Gibson Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 Аз не се притеснявам особено, не бих казал че съм превъзбуден, ама и двата пъти, в които съм свирил на концерт малко бях вцепенен , смисъл някоя по-завъртяна фраза като дойде и супер много се съсредоточавам и не звучи така както звучи като си я свиря вкъщи, та това е, предпоалгам че след някоя друга година и тва ше мине Цитирай
Recommended Posts