interman Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 Добрия стар Лестър сигурно е бил пиан, когато е мислил ключовете Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 ебаси..2000 евра да даваш за китара и да трябва да и сменяш ключовете...ше се застрелям ако ми се случи... Само Hagstrom, пичове! Така де, пък и саунда не е чак толкова важен Между другото ключовете на Г , макар и далеч от най доброто в областта, са все пак не по лоши от болшинството нормални, метални такива. Цитирай
daniel.hristov Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 Ами Vintage и Epiphone май предлагат доста добри решения. xxxx май продаваха Vintage, за Epiphone не знам. Естествено не е като Gibson ама и паричките са доста различни ... ... темата и без това в последните постове се изроди в за и против ключовете на Les Paul аре и аз да се изцепя: ОК са ама има доста какво да се желае. И на мен ми е странно че на толкова класни китари слагат такива ключове (могат да запазят външния вид и с някяква по-яка механика), но пък предимствата в звука на Gibson Les Paul (пред всички копия на които съм подрънквал де) са ушевадни Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 Тъй като от копията съм пробвал доста Vintage ЛП, няколко Epiphone ЛП/Flying V, няколко Stagg LP, няколко Factor LP и един Richwood LP, мога да кажа, че всичките си имат някои забележки. Бих казал, че звука им често е малко по-мътен, отколкото човек очаква и е пак въпрос на конкретна бройка. Трявба да се чуе. Това са сравнително евтини китари и да говорим за връзка марка->качество е не много разумно. Дори Epiphone, които уж са най-доброто бюджетно решение, не ми правят впечатление с някакъв убийствен звук. Vintage съм чувал доста мътнеещи ЛП-та, както и значително по-бистро звучащи.... Richwood-a звучи в общи линии ОК, но не бих казал, че е чак убийствен звука. Стага - бива, но това бяха съвсем евтини модели. Фактора - евтинийка беше някаква, не от махагон. Мисля, че не е лошо да обърнеш внимание на офертите на по-класни инструменти на старо. Трябва да ги огледаш, разбира се, но това ми се струва по-добър вариант от 500-600 левовите копия по магазините. Все пак имаш повечко. Цитирай
docc Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 (Редактирано) Относно ключовете тип Kluson DeLuxe 3+3 с пластмасови бутони: В продължение на 30-на години имам опит с такива ключове произвеждани от Grover; Gotoh и Schaller. Досега съм нямал проблеми с работата и износоустойчивостта им (напр. в сравнение с други модели на посочените компании). Сменям струни най-малко веднъж месечно и то когато нинструмента се използва рядко. При интензивна работа смяната е (горе-долу) от веднъж седмично до всекидневно. Редактирано Ноември 6, 2008 от docc Цитирай
Arteglam Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 И аз нямам никакви проблеми с ключовете,мойте са бели-леко бежави не са зелени или някво такова и си пасват с китарата нз,повече ме кефят от металните които са на другата ми китара Factor New Line която мяза на Fender Stratocaster. Цитирай
SviStyle Отговорено Ноември 6, 2008 Отговорено Ноември 6, 2008 Едно ГИБИ може и с кремонски ключове да свири като себе си, но една кремонка с метални(платинени).... едва ли ! На кривия кондом и лубриканта му пречи! Едно време какви ключове(въртаци) имаше...... Цитирай
ultramega Отговорено Ноември 7, 2008 Отговорено Ноември 7, 2008 на много от евтните китари , ключовете дето изглрждат метални всъщност са пластмаса с фолио аз веднъж натопих едни, уж метални , в кореселин за да ги почистя от разни мръсотии и на другия ден само фолиото беше останало Цитирай
Recommended Posts