Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

та китарата мечта, с която скоро ще се зарадвам е с Edge III Тремоло и се чудя дали наистина е толкова покъртително зле колкото се носят слуховете. Не че ще тръгна да я разнасям за тремоло бар-а, но все пак го ползвам достатъчно, че (според слуховете) китарата ми да се разстрои осезаемо.

Също до колкото знам не е съвместимо с Edge Pro, но дали е възможно с малко майсторско пипване да може да се сложи такова?

Или пък има някой таен нинджа начин китарата да остава настроена дори с това тремоло?

Изобщо всякакъв вид помощ ще ми дойде добре, защото вече съм се нагласил, че с това тремоло ще се сблъскам с проблем и се чудя от сега как да го реша. :]

Отговорено (Редактирано)

...ами чакай да се появи проблема и тогава го решавай...ако си уцелил читава бройка и си го сетъпнал правилно може би няма да ти разстройва в толкова голяма степен...

Редактирано от preIbanez
Отговорено

Гледам, че EdgePro в Thomann струва около 400 лв, в зависимост от цвета му. По-добре посъбери още някой лев и направо си купи китара с такова тремоло, ако толкова държиш. А иначе Edge III, въпреки че не е на нивото на Про, все пак не е лошо тремоло. Ако пък си решил да го блокираш, за чий х.. ти е тремоло, купи се китара без такова, тъкмо ще спестиш кинти. А иначе от едната стая в другата да я преместиш китарата, ако има разлика в температурата с каквото и да е тремоло ще се разстрои, даже и минимално.

Ако си толкова навит - граби го тоя Ibanez и го скъсай от свирня! :rolleyes:

Отговорено

Колега, снимката, която си дал е нито Едж 3, нито Едж Про. Не казвам, за да се заяждам, а за да бъда полезен, да не стане объркване.

Това е Lo-Pro Edge

:cheers2:

Отговорено

Аз пък вече две години и половина и също нямам проблеми :cheers2: Просто си го смазваш и се научаваш как да работиш с него и си ОК.

Отговорено

...не знам кой точно модел е китарата ти мечта...но преди вместо "едж3" слагаха "едж про2"...така че може да се поровиш за някоя залежала бройка с това тремоло...може и на старо...

Отговорено (Редактирано)
Колега, снимката, която си дал е нито Едж 3, нито Едж Про. Не казвам, за да се заяждам, а за да бъда полезен, да не стане объркване.

Това е Lo-Pro Edge

:)

М да вярно е Low Edge Pro :greenangel:

http://www.thomann.de/gb/ibanez_low_edge_pro_cosmo_black.htm

...на оная китара нали оригинално е с Edge III значи може да се сложи Low Edge Pro без проблем.. а за Edge Pro последно? :huh:

Редактирано от X-it
Отговорено

по мои наблюдения,в 95% от случаите с кофти разстроиващи китари с флоид,проблема не се оказва в него,а в цялостния сетьп,кофти струни,лоша подрьжка и т.н. и не на последно място идва и грешното мислене,4е сьс струни на 1 месец,примерно, се пази строи.не само аз твьрдя,4е флоида не е сьвьршена система,както и тремолата,ама и без тях не може.така че, ....нема дерт.