Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Дадоха ми две китари с които да започна да се упражнявам. Едната е бас Орфей, но искам да знам модела, а другата е Е-китара Соло, но за нея не знам нищо.

Ето снимки, дано някой успее да ми отговори.

Ето на солото:

1211687_t.jpg

1211688_t.jpg

1211689_t.jpg

Ето и на баса:

1211690_t.jpg

1211691_t.jpg

http://img.data.bg/i.php?show=1211692&ctrl_id=vfqov1#img

P.S.: дадоха ми ги преди 2 дена, а и баса ще го реставрираме малко, защото има някой неща, които не са много добре.

Отговорено

Хех... спомени....китарата е най-вероятно Кремона. Имах подобна (да не кажа същата) преди около 15-20 години :rolleyes: На нея съм се учил да свиря...

Отговорено

Добре, а добър ли е модела, защото още не съм я пробвал, няма струни :) . В неделя ще и купя, а усилвател към края на месеца, та искам да знам за малко по-твърдо звучене става ли, примерно нещо на Metallica и други, защото тези които ми я дадоха казаха, че са свирили тежичко.

Отговорено (Редактирано)

За червената кремона с двата двойни адаптера - може да инма проблеми, но не се знае.

Ако се направи лек левелинг на прагчетата и се свърже електрониката и евентуално се коригира ъгъла на грифа, ако е необходимо, може да засвири не по-зле от която и да е евтина китарка, била тя и чисто нова.

Адаптерите не са по-лоши от които и да е евтини хъмбъкери.

Само дето е грозна, ама това не пречи на свирнята...

Ако си мераклия и си от София, можеш да минеш някой уикенд през нас със скромна сума парички и нови струни(ако не си купил, вземи примерно никелови струни за ел. китара размери 9-42 Cobra за 6.50 от Капъша или Yamaha).

Ще ти я стегна за няколко часа и даже ми е любопитно да дрънна на нея, да си спомня как беше...

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Така, подсилих Kremona-та с усилвател Fender Frontman G10(не е кой знае какво, но аз искам просто да си свиря) и взех струни Super Slinky и двете ги взех от xxxx(много добър магазин) и сега си правя кефа.

PS: Kremona-та не е чак толкова зле колкото мислех, че ще бъде, даже доста добре си работи.