Jump to content
Българският форум за музиканти

Добавете Killswitch опция към китарата си


Recommended Posts

  • Отговори 36
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Идеята си има доста недостатъци, но пък ми хрумна и реших да споделя. За съжаление нямам никакви рид ампули под ръка и няма как да пробвам - току виж се получило. Ще пуснем идеята под open source лиценз - всеки има право да я имплементира, но се задължава да сподели схемата по която я прави :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Това с рид ампулата и магнита се прави отдавна, дори тук има една китара, преправена изцяло по този начин заради механичните недостатъци на оригиналната с-ма: http://www.galepp.com/frame-e/frameset-gitarre-e.htm

 

Доста добър вариант е, тъй като се избягва и звука от механичните вибрации при превключването на разни ключета и др. под.

 

П.П.:

Вдигам стара тема, но нещо много добре звучи при фретлеса, да го е'а, та се присетих :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен си е най-добре да си сложим kill-switch тип бутон (домофон), който при натискане да изкл. сигнала от китарата. Не знам, не изисква много особено на китарите с пикгард, колко му е да се замени един пот(азз така правя) или да се направи малка дупчица, switch-овете(бутоните) са супер малки. Като цяло техниката при този тип с бутон( Buckethead style да кажем) е обратна на тази при Morello style . При морело "натискаме" за да избухне звука, а при бутона с натискане го спираме, и двата имат нужда от много игра с тях, за да се свикне, но бутонът е по-функционален спрямо техника на свирене и БЪРЗИНА, никога не можем да изсвирим с 3-way кill-switch нещо толкова бързо колкото с бутон, с много пот при 3те степени като при Морело се достига бързина, но тя е напрвао "бавна" в сравнение със скоростта, която можем да достигнем с бутона.И за скречове и за рифове е по-удобно, най-добре пробвайте(тези, които не са) не струва нищо смяната, ако не ви се дупчи вадете един пот и го сменете с бутон за проба :greenangel:

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо в кръга на шегата. Killswitch a е старо българско изобретение можете да го видите тук на 8,35 мин :cheers2:. Вижте колко умело го ползва този музикант :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Намерих бързо и евтино решение на проблема, без дупчене и дълбаене на китарата.

Shadow Kill Pot SH 124 струва 18 евро в Томан.

 

http://www.youtube.com/watch?v=2UFgh3zhvOo

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.