horsefucker Публикувано Октомври 16, 2008 Share Публикувано Октомври 16, 2008 Извинявам се за тъпия въпрос, но какво означава активен и какво пасивен адаптер? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 Има много теми по въпроса. Активния изисква захранване и има предусилвател вътре в него. Пасивния е добре познатия адаптер. Активните по принцип имат малко по-малко шум, обаче не допадат на всички китаристи. Много музиканти определят звука им като стерилен. Активни адаптери най-често се използват при по-тежката музика, докато при по-класическите стилове, където звука е по-чист и натурален, често се предпочитат пасивните адаптери. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 Каквото Евтим каза. +Прочети това (има такава тема) Ползвай търсачката и т.н. . . . Преди известно време бях правил и сравнение между активен и пасивен адаптер. БТВ по другата ти тема, Duncan Designed адаптерите, които слагат Jackson са доста отвратителни. Ако смяташ да сменяш с EMG, пробвай се, но дали ще ти хареса е въпрос на вкус. Определено за баритон EMG81 на бридж ще е добър избор от каквото и дърво да е китарата. И ползвай търсачката и т.н. . . . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
horsefucker Отговорено Октомври 16, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 16, 2008 (Редактирано) Абе, по ваше мнение, кои адаптери са по добри - Дънкан Дизайн НВ 103 Хъмбъркър или ЕМГ 81 - 85? Китарата ми е Джаксън Динки ДХ10Д - баритон. Ама нещо не ме кефи как звучат Хъмбъкърите и. Редактирано Октомври 16, 2008 от horsefucker Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 И все пак - какво свириш и с каква апаратура? Ако имаш Зулум 505 и Парк 15 вата с каквито китара/пикапи да си... ю ноу... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
horsefucker Отговорено Октомври 16, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 16, 2008 Ми... Не точно... Бос МЕ 20 и Фендер Фронтмен 15 Р с ривърб. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 Абе по мое мнение преди да изсипеш 500лв за адаптери, по-добре работи за някакъв по-добър усилвател. Ако бях в твоето положение бих предпочел следните варианти (степенувам ги): 1.) Явно имаш компютър щом пишеш в интернет - купи си евтина добра звукова карта, може и на старо, от рода на Audiophile 2496 или EMU 0404, инсталирай си демото на Revalver III и свири през домашната хай-фи уредба, през която ще включиш компютъра. Това е най-добрия вариант за момента според мен, аз ако бях на твое място това бих направил. 2.) Купи си с парите някакво запазено нелошо комбо на старо, с което да свириш у дома. Ще подобри звука повече от смяната на адаптери. С този Фендер 15Р каквито и адаптери да слагаш, все тая. Смени си никнейма. И чак тогава се замисляй за смяна на адаптери. И повече чети, полвай търсачката и тн. неща, които ще ти напишат разни по-изнервени юзъри ако продължаваш да пускаш едни и същи теми в различни раздели. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stratevcaster2 Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 (Редактирано) Слагаи актвките и не му мисли , ако имаш як дисторшън с тях звучи убииствено . Но и това което каза колегата по горе е добре идея . Дерзаи Редактирано Октомври 16, 2008 от stratevcaster2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 (Редактирано) Ми... Не точно... Бос МЕ 20 и Фендер Фронтмен 15 Р с ривърб. Същия чеп. Каквито и пикапи да сложиш ще е същата мазня. Гарантирам! С яко комбо дори посредствени китари могат да звучат МНОГО добре. Обратния вариант не съществува. На твоите проц и комбо никога няма да разбереш с какво е по-добър примерно сигнатурния Гибсън на Закк Уайлд (говорим за звука, не как я усещаш)... Редактирано Октомври 16, 2008 от Baby Thomas Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
horsefucker Отговорено Октомври 16, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 16, 2008 Добре де, препоръчай ми комбо. За саунд карта разбрах вече. Пък по-нататък и адаптери ще взема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
horsefucker Отговорено Октомври 16, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 16, 2008 Абе по мое мнение преди да изсипеш 500лв за адаптери, по-добре работи за някакъв по-добър усилвател. Ако бях в твоето положение бих предпочел следните варианти (степенувам ги): 1.) Явно имаш компютър щом пишеш в интернет - купи си евтина добра звукова карта, може и на старо, от рода на Audiophile 2496 или EMU 0404, инсталирай си демото на Revalver III и свири през домашната хай-фи уредба, през която ще включиш компютъра. Това е най-добрия вариант за момента според мен, аз ако бях на твое място това бих направил. 2.) Купи си с парите някакво запазено нелошо комбо на старо, с което да свириш у дома. Ще подобри звука повече от смяната на адаптери. С този Фендер 15Р каквито и адаптери да слагаш, все тая. Смени си никнейма. И чак тогава се замисляй за смяна на адаптери. И повече чети, полвай търсачката и тн. неща, които ще ти напишат разни по-изнервени юзъри ако продължаваш да пускаш едни и същи теми в различни раздели. Добре, съгласен. Препоръчай ми някакво комбо ако обичаш, щото си немам идея кво да търся. Проблема не е в кинтите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 Аз не съм подходящият човек за този съвет. Ще ти дам нек'ви лампови, дето никой не ги харесва и пак ще ми се накарат. Въпроса е да бъде истинско комбо с 12" читав спийкър и по възможност приятен (за теб) драйв. Зависи и какво ще свириш. И какви пари ти се дават. Има доста теми по този въпрос с немалко предложения... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 Добре, съгласен. Препоръчай ми някакво комбо ако обичаш, щото си немам идея кво да търся. Проблема не е в кинтите. Тука, май френд, нагазваш в дълбокото море на личното мнение. При всички положения нещо с 12' говорител. Ако вкъщи ще свириш, може нещо на Line6, за да може да свири тихо, имаше семпли на Laney LX65R в раздел "Семпли", може да потърсиш някой стар Valvestate на Marshall или Hughes and Kettner Attax 40 на старо. Peavey имат сега някаква серия Vypyr, дето не я знам колко става, но много я рекламират. Във всички случаи вариантът с Revalver III е по-добър, стига да се справиш с настройките (което е сравнително лесно). Демото е безплатно и неограничено във времето и на първо време ще ти е предостатъчно. Ако имаш налична добра база (прилична компютърна конфигурация и някаква музикална система с нормални говорители - т.е. не компютърни глупости от рода на 2.1 или 5.1) ще се разминеш само с парите за една евтина саунд карта. Т.е. ще ти останат пари и за нови адаптери. Докъм 600лв може да се обзаведеш. (200 за карта и 400 за адаптери) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 Каквото и да прави, със софтуер ще постигне 2-3% повече (или по-малко), отколкото със сегашния си риг. Свиренето с читаво комбо няма нищо общо с плъгин бозите. Там все едно не свириш ти, а ползваш някакво "анонимно прокси"... (Пак се сетих за вица) Като пусна комбото усещам как АЗ местя спийкъра, все едно е закачен на единия край на струните и реагира на всяко мърдане... Не може да се обясни, тестове трябват! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Октомври 16, 2008 Share Отговорено Октомври 16, 2008 1.) Твоето комбо не е 500лв. Сметни и колко пари си дал за лампи. 2.) Свиренето със софтуер е най-практично за вкъщи (аз имам мощен усилвател и 4х12 и пак свиря със софтуер и съм удивен колко 'истински' звук има Ревалвер) 3.) Докато се стигне до момента с местенето на спийкъра, чичо милиционер вече ще тропа на вратата. 4.) Налбантов цял албум записа със софтуер и не мисля че звучи зле, напротив. Да не говорим колко неща има записани вече изцяло с Revalver: това например (не е мой запис, изрових го от един форум) Мисля че трябва да спрем коментарите обаче, той топик стартерът изглежда достатъчно объркан и без нашите разногласия. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts