Jump to content
Българският форум за музиканти

Лец Пол в български магазин?


kukuman

Recommended Posts

Искам да питам дали някои знае къде в България се продават Епифони. Ако някои знае ще бъда много благодарен ако ми каже града и адреса.

Искам и един малък съвет:

Става въпрос за качествата на съчетанието Винтидж V100 + качествени Seymor адаптри или просто чист Епифон стандарт?

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм сигурен, че изобщо се внасят.

 

Колкото до съчетанието, най-общо казано, разликата ще е много малка и дори може да ти хареса Винтиджа повече.

 

По на дълго - в този диапазон на цените всичко зависи много до отделна бройка (не че в другите не е така, но тук това може да е разликата между китара и талпа дърво с тел на него), така че трябва да се пробва и то наред - всички бройки които имат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм сигурен, че изобщо се внасят.

 

Колкото до съчетанието, най-общо казано, разликата ще е много малка и дори може да ти хареса Винтиджа повече.

 

По на дълго - в този диапазон на цените всичко зависи много до отделна бройка (не че в другите не е така, но тук това може да е разликата между китара и талпа дърво с тел на него), така че трябва да се пробва и то наред - всички бройки които имат.

Точно така си е :)

Епифон най-близо можеш да разгледаш в Солун,хващаш евтиния влак (15 евро 2-посочен билет) и си правиш екскурзия,но от няколко души чувам,че нямат особена разлика с Винтидж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Става въпрос за качествата на съчетанието Винтидж V100 + качествени Seymor адаптри

 

Грабвай един Винтидж, отдели 300+ лева за Сеймъри. Казвам го от опит.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) ^Би ли споделил (може и на ЛС)каква е разликата сравнено с Уилкинсъна,защото втория ми Винтидж си е "бройка" сравнен с 3 подобни,ма нещо не мога да му изкарам добре душичката включен?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло качествата на Уилкинсъна не са хич впечатляващи така че не се учудвай. Способностите на Сийморите за изкривяване и въобще вс своиства са досто по-големи.Щом китарката е хубава посъбери някой лев за качесвени адаптери и ще си наистина доволен.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам как ги чувате тия огромни разлики при звученето на адаптерите.

Едно е да кажеш, че SD е много по-добре от сток адаптер на скуаер - тука грешка няма.

Обаче да се измислят огромни разлики, когато говорим за сравнение на нелоши адаптери, на мен ми се струва прекалено.

Свирил съм с няколко SD и единственото, което ми направи впечатление е, че високите честоти, колкото и силно да дърпаш струната, винаги звучат мекичко и не се натрапват. Това, разбира се, може и никак да не хареса на китарист, които търси остър и пилещ звук стил Queen например.....

 

Като цяло марковите адаптери покриват някакви основни критерии, ако човек знае какво търси, което е най-малкото успокоително, когато пазаруваш адаптери.

 

Да говорим обаче за някаква голяма разлика в нивото на сигнала, честотната характеристика, количеството шум или микрофония на адаптера, на мен ми се струва лекомислено, особено когато не сравняваме конкретни модели.

 

Всъщност в много случаи сток адаптерите са достатъчно добри за китарата, на която са сложени. Има и много кофти сток адаптери, но с покачването на цената на китарата, адаптерите и обикновено стават напълно приемливи.

Смяната им често е по-скоро проява на личен вкус и изисквания към тона, отколкото води до някаква забележима от всички рязка промяна в качеството на звука. Друг е въпроса, че когато говорим за наистина евтини китари, които не се славят с добър тон, малко се получава и положение "на свинче - звънче" - искаш як тон, даваш пари, ама.. няма.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирил съм с няколко SD и единственото, което ми направи впечатление е, че високите честоти, колкото и силно да дърпаш струната, винаги звучат мекичко и не се натрапват.
aaa,това не е за мене.. :greenball:

BTW,сега съм сложил един керамичен и ме кефи..

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз , общо взето мисля точно като Евтим , а именно, добреите адаптери звучат балансирано, и тези от тип ПАФ например имат много меки и приятни високи, заради което на мен много ми харесват. Между добрите адаптери от сходен тип, напреимер Гибсън ПАФ и СД Супер 59, няма кой знае колко голяма разлика в саунда. Но наистина е възможно в случая с Винтейдж да има сериозна ,чуваема разлика, това просто не говори в полза на адаптерите му, не съм пробвал, но съм го срещал достатъчно при китари от този ценови клас, например Епифон. Както и да е, Ъпрейда е достатъчно лесен, за който не е доволен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото, аз тая песен си я пея отдавна, но защо Епифон или Винтидж ?

 

Ако ще си вземеш такава китара и ще сменяш адаптери...

 

В цените около 700 до 1200 лева (горе долу толкова ще се изръсиш като си вземеш и готини адаптери) има поне 3 марки с Лес Пол китари които си струват повече инвестицията отколкото Винтидж или Епифон.

 

Hagstrom Swede или Super Swede примерно са супер китарки, даже напълно сравними с Лес Пол студио моделите а вървят около 530 евро.

 

Michael Kelly Patriot серията е сравнително нова (на около 5 годинки са китарите) но вече се носят легенди за quality control-a им, аз лично съм пробвал няколко китари от тях, които излязоха директно от кашона с идеален сет ъп и финиш (колкото и странно да е) и могат да се сравняват пак с доста по-скъпи китари. Да не говорим че имаш голям избор от модели като външен вид, адаптери, т.н. (тук съм малко пристрастен, защото аз съм си решил да си купя една такава следващите месеци)

 

Тия двете марки отгоре обаче имат един недостатък, няма къде да ги пробваш в България. Но пък имат и предимството че е изключително рядко да попаднеш на лоша бройка, хардуера им е доста по-добър от на Епифон или Винтидж (и двете фирми мисля действат само с Grover), имат ектри като например можеш да сплитваш двойните адаптери и на единични, а и двете фирми си правят свои собствени адаптери, които никак не отстъпват на Дънкан или оригиналните ПАФ-ове.

 

Трети вариант, който можеш да пробваш и в България (Динакорд мисля имат бройки в наличност или поне преди имаха) са Yamaha AES сериите, Ямаха винаги са били известни с доброто съотношение цена / качество.

 

А и най-малкото, поне според мен и трите марки отгоре предлагат доста по-готин дизайн от Епифон и Винтидж :)

 

Но това са само допълнителни опции които да обмислиш де, дето се вика няма да ти даваме наклон на... пързалката :cheers2:

Редактирано от fLiSk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@AFTER-THE_RAIN

 

Раликите са толкова големи, колкото са по принцип големи разликите между два адаптера, били те от една марка или от съвсем различни производители. За мен, като изключим наистина гадните, глухи и високоиндоктивни евтинджос-адаптери на най-евтините сток китари, останалите адаптери звучат напълно приемливо и е въпрос на вкус дали даден адаптер ще се хареса на някой или не. Оттам нататък, величаенето на определени марки ми се струва повече добър резултат на рекламните кампании или просто подражаване, отколкото ясно открояваща се в положителна посока разлика в звука.

Единствените адаптери, които се открояват по нещо от останалите са шумогасящите единични адаптери на kinman, които наистина звучат като сингли и си носят специален патент. Може би също към тази група спадат и други специфични като q-tuners и др. Оттам нататък да търсим очевадна разлика в качеството на хъмбъкери или обикновени сингли/ноизлес-и на различни производители както и стоковете на по-скъпите китари, на мен ми се вижда като да търсим под вола теле,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.