fire_garden Публикувано Октомври 5, 2008 Публикувано Октомври 5, 2008 Преди време направих една такава машина за мен и около година време я въртях, но я продадох на един съфорумник. Докато го ползвах доста хора ме врънкаха да има направя и това време дойде . По технологични съображения е тегаво да правиш една две бройки, а и се събраха желаещи, така че направихме (аз и мой съучастник) една малка серия. Въпреки, че сме се придържали към схемата има някои промени (според мен към добро) и един допълнителен изход, който няма в оригинала. Ето го: Драснах и малко смепли в студиото (M&D Studio). Първите три са с усилвател, а другите са през изхода със симулатора на кабинет. 1. От изхода "To power amp" в крайния усилвател на Marshall JCM900 SL-X (директо в RETURN-а, с което се елиминира преампа на Marshall-а), през кабинет 1960A (4 x G12T75 Celestion), с микрофон SM57. Семпъл 1 Семпъл 2 Семпъл 3 2. От изхода "To mixer" линейно (директно в пулта) Семпъл 4 Семпъл 5 Семпъл 6 Китарата, с която съм записвал е ТАЗИ - нещо, наподобяващо телекастър с махагоново тяло, и адаптери Кент Армстронг. Ако има интерес, може да запиша семпли с някоя по-стандартна и общоизвестна китара. Цитирай
npokonu Отговорено Октомври 5, 2008 Отговорено Октомври 5, 2008 Браво, много добре изглежда и звучи екстра! Цитирай
Jordan_J Отговорено Октомври 5, 2008 Отговорено Октомври 5, 2008 Колко пари излиза клонинга ? Дизайна не е кой, знае какво, но важното е какво има вътре в кутията! Точно сега гледам "Клонингите атакуват" от "Междузвездни Войни" и като видях тая тема ми стана смешно Цитирай
HRS Отговорено Октомври 5, 2008 Отговорено Октомври 5, 2008 Поздравления за преампа Съдейки по семплите звучи страхотно, дори и директно в пулта, а и има възможност за по-разнообразен звук с трите си канала. Всеки който се е занимавал с такива комутации знае за какво става дума Дизайна също кефи. Определено е нещо по-различно от разни хеви метъл тенекии и сини лампи а и самата кутия изглежда доста масивна. А съдейки по това което виждам през "джама" са ползвани и качествени елементи. Надявам се че преампа ще се хареса на колегите от форума и ще може да бъде оценен по достойнство. Успех с реализацията! BTW Какъв модел релета ползвахте, че от снимката много не се вижда? Може и на лично. Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 5, 2008 Отговорено Октомври 5, 2008 Жестоко!!!! супер изглежда. Въпроса ми е само тази кутия от огъната и заварена ламарина ли е или е някаква купена кутия. Питам това, защото ръбовете изглеждат доста добре! Помня първата версия на тюбмана. Тази изглежда много по-добре!! Цитирай
fire_garden Отговорено Октомври 6, 2008 Автор Отговорено Октомври 6, 2008 (Редактирано) Радвам се, че оценявате добре Понеже няколко човека ме питат за цената - 390 лв. (за толкова поне излъгахме хората да го купят ) Малко повче инфо: Кутията е от ламарина - огъната и заварена, както Никифена предположи. Така става доста масивно. После е прахово боядисана и надписите са на ситопечат. Не използвана готова - за целта си я поръчахме. Не сме целили да избием рибата с дизайн, а и дизайна на оригинала е впечатляващ - не е лесно да се надскочи. Съсредоточили сме се върху карантията. Не че конструкторите на Хюз енд Кетнер не са се справили идеално с изработката, но като във всяка серийна машина, и тук има какво да се пипне. Старали сме се да използваме максимално добри части в рамките на обема на устройството и, това което се предлага. В схемата на Хюз енд Кетнер е предвидено да има още един изход - чист без да е минавал през преампа, т.е. все едно сплитерче, при това галванично разделено (ръгаш китарата в ефекта и ползваш стандартните му изходи по предназначение, а този незасегнат от изкривители изход се праща към друг усилвател или тунер или се записва чистия китарен звук за софтуерни симулаци - на който както му скимне). Това е предвидено дори на платката на оригинала, но не е изпозлвано като функция. Ние решихме да го добавим, но без трафа. Наистина няма галванично разгеляне, но въпреки това този изход пак е полезен - аз лично го използам за тунера. Така тунера е непрекъснато включен, без да минава през сигналната верига. Записвал така и китарите на едно парче с два усилвателя - един път през Тюбмена в Маршала (както на семплите) и един един път през този директен изход в друг усилвател, за да ползвам неговата кривня. Редактирано Октомври 6, 2008 от fire_garden Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 6, 2008 Отговорено Октомври 6, 2008 Браво, преамчето е убийствено! Цитирай
bratmito Отговорено Октомври 6, 2008 Отговорено Октомври 6, 2008 Доста добре,браво!И цената е също добра. Цитирай
liquid_death Отговорено Октомври 6, 2008 Отговорено Октомври 6, 2008 Супер е !Поздравления от мен! Цитирай
sa6tiat Отговорено Февруари 4, 2009 Отговорено Февруари 4, 2009 Тва къде може да се изпробва, някоя репетиционна, читалище? Цитирай
fire_garden Отговорено Февруари 5, 2009 Автор Отговорено Февруари 5, 2009 В M&D Студио съм оставил една оборотна бройка за свирене и там може да се пробва. Цитирай
vlex Отговорено Февруари 5, 2009 Отговорено Февруари 5, 2009 Звучи просто... Евалата. Къде е това студио М&Д като се прибера в бг да мина да го пипна? Поздрави, Влад Цитирай
chlen Отговорено Февруари 5, 2009 Отговорено Февруари 5, 2009 ^ В София, Младост 1, в района на окръжна болница ако не ме лъже паметта. Цитирай
fire_garden Отговорено Февруари 7, 2009 Автор Отговорено Февруари 7, 2009 ^ В София, Младост 1, в района на окръжна болница ако не ме лъже паметта. Даам точно - блок 11, до сервиза на SONY. Цитирай
Recommended Posts