Jump to content
Българският форум за музиканти

Закупуване на китарна колона/кабинет онлайн


Bobbyboy

Recommended Posts

Здравейте,

 

 

Искам само да споделя опита си при купуване на китарна колона от онлайн магазин. Стигна се дотам, защото тук няма особено предлагане.

 

В моя случай исках колона 2х12, от дебел шперплат (не от талашит), със Vintage 30. Проверих няколко варианта и накрая се спрях на 4 магазина в Германия (близо е, няма мито и ДДС). Цените бяха ОК (не като в щатите, но там е различно), плащането е стандартно с кредитна карта (може и с превод) и така остана въпроса само с транспорта (колоната е 32 кг). Ще коментирам само условията на доставка и цената на траспорта (която ми потвърждаваха изрично) и усещането за обслужване.

 

1. http://www.thomann.de - Добро обслужване, отговарят бързо на мейли. Явно, обаче, се бяха объркали с транспорта - 200 евро. Попитах да не са на правили грешка, но ми потвърдиха, че това е тяхната оферта за DHL. От странични източници имам идея за цените на групажните пратки от точка до точка и реших, че това не е цената.

 

2. http://www.musik-produktiv.de - Добро обслужване, отговарят бързо на мейли. Транспорт - 85 евро с UPS.

 

3. http://www.musicstore.de - Реагираха бавно на запитвания. Човекът от спедицията беше в отпуска и полуичих отговро с 2 седмици закъснение - 20 евро не разбрах с какъв доставка. Въпреки това мисля, че са ОК като фирма.

 

4. http://www.musik-schmidt.de/ - Добро обслужване, отговарят бързо на мейли. Транспорт - 39 евро с UPS.

 

Реално поради забавянето на http://www.musicstore.de избрах http://www.musik-schmidt.de/ (магазин във Франкфурт). Добро облужване, дойде за 3 дни след като получих потвърждение и UPS ми доставиха пратката до вратата. Накрая за транспорт ми удържаха стандартната си цена за доставка в Европа - 19 евро (незнайно защо).

 

В заключение мога ви препоръчам, че ако си харесате нещо, което на изискава преки впечатления (пипане, усещане) всичко може да се вземе от Германия при добри условия и на разумни цени.

 

На разположение съм ако имате въпроси.

 

Поздрави,

 

 

Боян

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за полезната информация! Аз поръчах моя кабинет от мюзик-стор и за жалост бях сред многото хора, от които по някаква причина не могат да изтеглят сумата за транпорта, а само тази за самата поръчка. Доста време си блъсках главата докато накрая познат, който беше в Германия по това време им прати банков превод (от банките тук искаха около 30 евро, което е почти колкото самата сума за транспорта - 50 евро). След като най-накрая получиха всички пари ми дадоха tracking номер и за има-няма седмица кабинета (45кг) беше пред вратата ми. Като изключим тези проблеми с тегленето на пари за транспорта от дебитна карта съм доволен от тях.

Това, което казваш http://www.musik-schmidt.de/ ме навежда на мисълта от там да поръчам следващия път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм доволен от musik-schmidt.

Ходил съм на място в магазина им във Франкфурт, а oсвен това от тях съм си поръчвал китара,

която тогава (2004 г.) ми пратиха с Deutche Post и ми струваше 50 евро.

Точни са и отговарят на запитванията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди седмица си поръчах два адаптера от Томанн. Доставката им с ДХЛ-Български пощи бе оценена на 30 евро. Исках да ги получа с УПС , но от Томанн ми отговориха ,че е вече късно ,а и това допълнително щяло да оскъпи поръчката. Това ме навежда на мисълта, че има някаква спекула с цените на доставките от тяхна страна. От друга страна впечатленията ми са ,че Томан си остават най-добре зареденият магазин от тези ,които съм преглеждал. Лошото при тях е ,че пратките пристигат с Български пощи за неопределим срок и се получават на най-невероятни места в зависимост от теглото им и дявол знае още какво. Опитах се този път да ги избегна , но никой от сайтовете в които проверявах нямаше в наличност необходимите ми неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.