Jump to content
Българският форум за музиканти

Китаристки :)


Mecho

Recommended Posts

Джаза не е снобария, но ако си решил да си обогатиш познанията изобщо за музиката, което ще ти даде нови идеи и т.н е хубаво да слушаш и анализираш подобен вид стилове.Ако си си верен на закостенелите традиции си вече скучен за публиката. А що се отнася до Мастерите по горе направи си сметка защо са по-дърти от Сатриани,Вай и Малмстийн а звучат по-модерно....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо - Crucified Barbara къртят мивки ! :surprise:

Второ - Джазът за мен е една много голяма какафония. Никога не съм я разбирал тази музика. Има доста джаз парчета и музиканти, които ме кефят, но най най най-какафоничния джаз, който е като психична мозъчна атака просто не го понасям. :)

А Малмстийн, Сатриани, Вай и Петручи - това са велики китаристи ... Музиката, която творят е просто невероятна. За мен поне тя е изключително богата. Всеки може да развие тяхната техника, но не всеки може да композира така виртуозно, не всеки може да използва тази техника по различен начин от другите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То като стана дума, истинската къртачка е на вокалистката сестра й - беквокалистката. Дида се казва много яка, пък Лорито свири много пачата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
Вече съм фен на Лори и "Stream oF Passion", обаче истинската "къртачка на мивки" е певицата Марсела.

Оо, да, :)

А колкото до китаристки:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Тъкмо щях да я спомена като пропусната: търсачката не я извади в темата, но тя не разпознава линкове към YouTube ;)

 

Ана Попович е много надарена като музикант, не само свири като зрял китарист, с хъс и желязна хватка за завиждане от силния пол, но е и оригинален композитор, дори пее нелошо (макар че вокалът и е малко суров още и не е на нивото на китраното и майсторство). Свири блуз, но и джаз, и рок, и фънк - като истински майстор. И е призната далече отвъд териториите, достигнати от сънародничките и от чалгата - печели престижни награди в Щатите и из цяля Европа.

 

Албума и "Comfort For The Soul" го препоръчвам на всички китаристи, пък и не само на музиканти; а всеки момент ще излезе и нов - "Blind For Love" (Amazon вече приема поръчки) в който се очаква още по-кръстосано присъствие на стилове и по-зряло пеене...

 

Така че съседна Сърбия не е дала на света само Лепа Брена, Цеца и не знам какви други 'тайфуни с нежни имена'... а на тая какичка повечето наши китаристи-звезди могат да и носят куфарите. (И това ви го казва заклет патриот :icon_shithappens: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Яко свири мацката , изгледах доста клипове , намерих и джаз парче което меко казано ме респектира доста :icon_shithappens:

Редактирано от ultramega
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забелязвам, че тук за мнозина YouTube е основен източник на информация (вярно, какво ли няма, лесно се търси и намира) - но когато става дума за музика, не бива да ни е водещ: преобладават лоши звукозаписи на предимно живи изпълнения; дори официални видеоклипове страдат в звука заради преформатирането. Живите изпълнения не винаги са най-добрите за дадения артист; да не говорим за домашните такива на не-толкова-звездни музиканти. Всичко това е много информативно, но като става дума за оценки и формиране на мнения, е недостатъчно и може да бъде подвеждащо. Бих посъветвал да се намират и слушат аудио записи - с възможно по-добро качество. И да се слуша, повече отколкото да се гледа.

 

А колкото за фен-клуб: лично аз съм фен на Попович, но не повече отколкото съм фен на, да речем, Сюзън Тедески или на съпруга и Дерък Тръкс. Все големи музиканти, толкоз.

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ма то това не си ли е просто негър? :)

 

Ким Гос от Synergy е ебсолютна кочина. Ще ви светна, че тя и сестра и (групи с пребогат стаж) са били гаджета на половината музикален свят.

Спала е с доста космати метъли, а най-голямото и завоевание е Seth Putnam от Anal Cunt, с който са били гаджета около година.

Даже Seth имал веселяшкия навик да и пръска между краката със спрей на публични места. По този начин човекът искал да оповести на света, че оная и работа спешно се нуждае от ароматизиране.

Нема да обиждате Кимбърли, че ще ви хвана главите и ще ги заблъскам някъде! Можем ли или не можем като махленските клюкарки да вярваме на всяка тъпотия, която някой изръси? Ама как няма да можем! Половината кифли я наричаха как ли не щото ги беше яд, че не могат да оправят Алекси, сега другата половина кифладжии чули недоразбрали и пренасят клюките. Никакъв мъж не си ти, мога да ти кажа, щом можеш да наричат така една жена. И си оправи правописа. Като говориш в женски род се пише "й".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този клип ми хареса...вече от професионална гледна точка как са мацките немога да коментирам.Тези които разбират да кажат :P

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора вижте ся знам че ни е в природата ама откакто съм отворил темата чета само "инлове,инлове,инлове" .Обсъждаме уменията на жени свирещи на китара. Не бельото им,не тялото не сексуалните ни фантазии а умението! :):rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.