Jump to content
Българският форум за музиканти

изолация на гараж


Necrophagist

Recommended Posts

Здравейте,

имам един сериозен проблем!

Имам гараж,пред блока в който живея и искам с моята банда да всирим в него.Но имам много лоши съседи,които вече ми викаха няколко пъти полиция,с думите че сме вдигали много шум.

Преместихме се в канала на гаража и нареждаме дъските които покриват канала,но шума пак е доста.

Имам идея да изолирам братата и да направя капаци на канала които да са подходящи за това.

Кажете от какво да направя изолацията за да има сполучлив ефект.

Ако ви интересува за каква сила на звука става дума(не е голяма) няколко кубенца с един усилвател 100 вата

благодаря ви предварително :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ае да не ти казвам колко кинти ще отидат за тая изолация(само с вратата няма да се размине).И пак ще си викат полиция, по навик, аха да им прокънти нещо(личен опит).Все пак 100 вата си е говорилня, пък и кубетата са пробивни(особено в твоя случаи)

Няма ли поне едно мизерно читалище на ваша почва, с поне едно мизерно мазе?Би ви устроило идеално.Пък и ще ви е по-широчко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Конкретен отговор на въпроса ти: корк, макар че нищо не може да спаси напълно положението и мрънкащи елементи винаги ще има. Освен това ... човек, виждал съм самоделни репетиционни, направени от аматьори (не го приемай като обидна квалификация, имам предвид хора, които просто не рабират много от озвучаване, какъвто съм и аз), само защото имало къде, и, честно казано, освен за гъдела да си имаш собствено местенце за свирене, друга файда май няма, да не кажа, че май има повече вреда - много пари, кофти резултат. Плащайте си по 5-6-7 лв. на час някъде, където нещата са направени както трябва и никой няма да ви прави проблеми, вместо да се занимавате с глупости!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за корка е мнооого съмнително. Един фен беше проверявал и продавача му дал едни фалшиви стойности за шумоизолация граничещи с невъзможните. Така че... :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами групата е доста сериозна и сме от град шумен.Тук е много зле полужението и няма никаква перспектива за развитие на подобна група като нас.Всички читалища са заети,а доскоро свирихме във военния клуб,където беше супер.Оказа се обаче че трябва да напуснем защото идват нови шефове на които не им харесва какво правим.Относно за смесването на звука-аз не съм голям спец,но басиста ни се занимава с това.Само на 19 години съм и ходя по репетиционни от 11-12 годишен и не ми е скимнало ей така просто да си направя такова място-ПРОСТО ВЕЧЕ СЕ НАЛАГА!

Тук в шумен нямаме такава възможност да си платим за да свирим,просто няма такива места.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момче,знайте и си търсете правата ,на изродите винаги ще пречите -като бях на твоите години свирехме в мазе, звукоизолирано с вата и до първи етаж почти нищо не се чуваше ,НО това не попречи на някакви малоумни пенсионери от третия вход (!) на блокчето да ни викат полицаи..

След 10 ч. сутринта и до 22 ч вечер (без периода 14-16 ч)можеш да вдигаш всякакъв шум,и това не е в нарушение на правилника за обществен ред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Necrophagist, има няколко неща на които трябва да обърнеш внимание:

 

1. Помещението да е затворено добре - никакви пролуки на врати и прозорци или между капаците за които споменаваш (това последното не си го представям точно как ще стане). Ако затварянето не е плътно винаги ще се чува навън, каквото и да направиш.

 

2. Отделете източниците на звук от конструкцията на сградата - така няма да се предават вибрации и задачата ви ще бъде по-лека. Напр. усилвателите и барабаните да се сложат на дървени плоскости с меки крака (гумени, плоскости от някакъв материал подобен на дунапрен, крака излети от олово или комбинация от подобни; идеята е да има поне 2 материала с различна твърдост), колоните могат да се окачат на въжета от тавана.

 

3. Покрийте тавана (тъй като предполагам гаража е под земята и съседите са над вас) с каменна вата - с колкото по-голяма плътност, толкова по-добре. Ако можете да си го позволите добър вариант е вата + плоскости (напр. OSB) на около 15-20 см. под тавана. Конструкцията, която държи плоскостите да е яка, за да няма вибрации.

Ако ще правиш капаци - нека бъдат от плътен, дебел и тежък материал и от долната им страна пак сложи вата. Имай предвид, че изолацията на ниските честоти е най-трудна и се постига от материали с голяма плътност и маса.

 

Както повечето групи предполагам че ще го правите по метода "Направи си сам". Добрият резултат няма да дойде след еднократни действия, но е напълно възможен. Налагало ми се е да го правя няколко пъти и с търпение и отделено време се постигат прилични показатели, което не значи че пак няма да имате разправии със съседите :)

 

Няма ли някоя индустриална зона около града, където да си наемете стая за някаква прилична сума? С моята група доскоро свирехме на подобно място - в един ъгъл на двора ни бяха отделили само добри хора - железарска работилница, дърводелци, музиканти . . . :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След 10 ч. сутринта и до 22 ч вечер (без периода 14-16 ч)можеш да вдигаш всякакъв шум,и това не е в нарушение на правилника за обществен ред.

Дали? Сигурно си с юридическо образование щом даваш такива категорични коментари, но не се ли споменаваха някъде из правилниците праг от 80dB...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не,не съм с юридическо,но съседите ми с вечните ремонти къртят с Хилтита,перфоратори и т.н. строителна техника с мн. повече децибели от моето ампче- от тук си имаме уважението поне да спазваме законовите разпоредби по часове,защото има и деца ,както и хора работещи нощни смени,които трябва да спят. :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

гаража се намира пред блока.Задната му част е закопана в земята и е направен от тухла(няма жилища над или до него).Проблема ми е че има едно магазинче(хранително),което е през 5-6 гаража.Там се събират някакви пиянки и се развикват.Даже искаха да ме бият,но не им се отдаде много шанс.Истината е че звука който се чува е доста поносим и се чува само на 10 метра от гаража.От там нататък става слаб и не те дразни.

Днес ходих да поразпитам из града за репетиционни из града и на 2 места ми дадоха някакви надежди :offtopic-001: да се надявам че няма да се излагаме в тоя канал :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.