Jump to content
Българският форум за музиканти

Скъсах струна


LilKittie

Recommended Posts

Здравейте. Това ми е първият пост в този форум :hysterical: Потърсих други теми и т.н., но нищо не ме устройва. Искам да си купя някакви сравнително евтини струни, защото явно, че ще се късат още много пъти, пък около китарата нещата си ги покривам аз, защото ми е неудобно да карам родителите ми и за това ми хоби да се грижат. Та скъсах 4та струна, има ли начин да си взема само нея и също така има ли начин да ми настроят китарата (срещу заплащане, разбира се) поне като за на първо време. докато аз усвоя как става, за да не стават пак такива гафове като днешния. Китарата е акустична с метални струни. Благодаря на всички предварително :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Носи я до нас,безплатно ще ти я настройвам.кв Надежда(гето)София :hysterical:

Благодаря за отзивчивостта :hysterical: , но така ми е притеснително, аз съм съвсем нова тук :hysterical:

В някой музикален магазин няма ли начин направо да ми ги сложат? И да ми ги настроят?

 

@sasoh май нещо си объркал темата :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:hysterical: Браво бе юнак.Първия път не се забравя.

А по темата, защо не ги смениш всичките?

За настройване и слагане(на струни, разбира се), ако не те устройва Гетото в Надежда нямаш проблем,има и други гета, като Хаджи Димитър(Чалгаджи Динамитър), пребивавам и по центъра, винаги си добре дошъл(за пари и дума да не става).Само пиши, в профила ми има скайп и т.н.Пък може и по една бира да изпием. :hysterical:

Едит:Мразя да пиша с копчаата(правопис)

Редактирано от SviStyle
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж, колкото и новаторско да изглежда, слагането на струни е изключително прост акт, който ще се наложи да реализираш сама за напред. Настройването няма как да е окончателно и колкото и кофти да ти прозвучи, ще се наложи да го правиш почти преди всяко свирене, особено,ако е по-стара китарата. Отиди при някое от момчетата, които се отзоваха, гаранция, че ще ти обяснят. Ключовата дума за теб е ТУНЕР, за началото и евентуално уроци, ако не ходиш вече на такива. Под уроци не разбирай задължително при музикален педагог, може и при някой си там...да речем при някого, като когото би желала да засвириш. Китарата е много проста работа, кофти е само, че малко трудно се свири на нея, но аз съм сигурен, че с малко постоянство и интерес няма да ти е кой знае какъв проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Настройване, смяна на струни и други основни неща:

http://www.justinguitar.com/en/TB-000-TheBasics.php

 

Курс за начинаещи:

http://www.justinguitar.com/en/BC-000-BeginnersCourse.php

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

опс, получи се двоен пост, защото имаше проблем с форума, даваше "IPS driver error", съжалявам

Редактирано от nickysn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...като гледам си момиче...така че защо просто не използваш чара си...хвани първия батко дето свири на китара...и ако си достатъчно убедително...не само ще ти смени струните и настрои китарата...ами може да свърши куп други полезни неща...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като си взех първата китара и първите струни бях абсолютен марул. И помолих един свирещ да дойде да ми ги сложи и да настрои китарата, защото бях тотално в гъбите.

Като видях как селски ги намота и като установих, че Кремона всъщност (първо) не може да се настрои и (второ) държи т.нар. "строй" тей или инак 2-3 минути...

Седнах си на гъза и сам по малко по малко... Става работата. Сега и тунери продават, както каза някой... :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само аз ли съм си слагал струните сам първия път ? Само поогледах как са захванати и се справих ;). Е, докато се усетя, че трябва да прегъна горното крайче на струната, та да държи, докато навивам, минаха 10 минути в безплодни опити, ама :greenangel: - от опит глава не боли ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама не, защо да опитваме сами да направим каквото и да е или да търсим да прочетем, като има интернет и може първо да попитаме. Утре ще попита как се отваря капачката на шампоана

Редактирано от sasoh
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагам струни и др. неща по предназначение -СФ/Св.Троица (гето) ;):cheers2::greenangel:

Тук се сетих за едно момиче на тийн възраст от 1-ви етаж на входа ни,което прилично вече свири разни металджийски неща (явно в някакво радио се включва) ,но не ме заговаря,което не попречи веднъж да дойде баща и ,бая подпийнал с нейната китарка да я настройвам и сет-ъп. (вече съм известен децибелонарушител-чак у 3-то районно ме водиха да подписвам простотии за ненарушаване правилника за обществения ред.. ;) )

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само аз ли съм си слагал струните сам първия път ? Само поогледах как са захванати и се справих ;). Е, докато се усетя, че трябва да прегъна горното крайче на струната, та да държи, докато навивам, минаха 10 минути в безплодни опити, ама :) - от опит глава не боли :yahoo: .

И аз сам самичък си слагах първите струни, но се получи нещо забавно - понеже главата на китарата е разделена на 2х3 от ляво и дясно, аз намотах всички струни в една посока и стана така че първите три струни на китарата бяха навити от външната страна на машинките което евентуално можеше да доведе до измъвкане на струните от нек-а, защото стояха под ъгъл :)

Редактирано от Krasen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както по-горе се спомена , кажи каква точно е китарата ти , защото кухарки с метални струни - доста :) Аз самия имах куха кремона доста време и честно казано проблема ми беше не в смяната на струните , ами в настройката . 3 комплекта струни смених , докато настройвах самичък , щото в ръцете на хлапак сякаш никога струната не е достатъчно натегната :thumbs_up:

Слагам струни и др. неща по предназначение -СФ/Св.Троица (гето) :):cheers2::)

Я , виж ти :) Комшия ! Драсни едно ЛС ако искаш да споделиш къде точно живееш , че ще си първия музикант от квартала , с който имам щастието да се запозная.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.