Evtim Djerekarov Отговорено Август 22, 2005 Автор Share Отговорено Август 22, 2005 (Редактирано) Pacman-e тези алнико5 са с много неподходящ размер. Знаеш ли откъде могат да се намерят такива магнити, че северния им полюс да допира 6 - те винта на едната бобина на хъмбъкъра, а южния - другите 6 на другата? нещо такова: S O O O O O O ____________ ____________ O O O O O O N О-тата са винчетата под струните Поглед отгоре. Редактирано Август 22, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Август 28, 2005 Автор Share Отговорено Август 28, 2005 Започнах да си правя адаптери. Изрязах и пробих пластмасовите части(в резултат на което имам 4 шева на крака )(ще постна снимки тия дни), и си намерих 5мм шпилки за железца. Някой знае ли откъде могат да се намерят гореспоменатите магнити(от предишното ми мнение). Един приятел казва, че имало някакви на половина дълги в някакви шкафове да придържат вратите. Ако имате такива, или знаете къде има, моля ви кажете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fluti Отговорено Август 29, 2005 Share Отговорено Август 29, 2005 Look in the metal shop Виж в железарията... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 21, 2005 Автор Share Отговорено Септември 21, 2005 (Редактирано) Значи навих си няколко адаптера, но проблема е 4е не мога да намеря проводник по- тънък от 0.07мм (по точно 0.06)и мога да навия 4000-4100 навивки макс. 4000 навивков адаптер има с 0.07мм съпротивление 2 килоома, и поради тази причина има много ярък и ясен звук. Идеално става за свирене с дисторшън(тук трябва да вметна, че напълно си промених отношението към хъмбъкърите - те шумят по - малко, но само без или с много лек драйв. С дистер и те и единичните адаптери си бучат еднакво много когато са близо до монитора на компа, например, и като се има предвид доста по-грозния звук на хъмбъкърите, май един добре екраниран сингъл - коил си е доста добро решение ). Още нещо което установих: Звука на адаптерите изобщо не зависи от типа на магнитите и вида на винтчетата. Има значение силата на магнита(най - добре е да е от средно силен до силничък, но НЕ прекалено силен)При по - силни магнити се получава по - висок изход и по - добро съотношение Сигнал/Шум. Най голямо значение за звука има дебелината на проводника и броя навивки. При тънък проводник и много навивки се получава плутен, тъмен среднист или басов звук, подходящ за чисто свирене в лампови усилватели на нек позиция. За мощен остър и ръмжащ ритъм и соло дисторшън, както и за леки ясни разложени рифчета става доста добре с по-малко навивки от по-дебел прободник. Средно положение ще се получи с 5500-6500 навивки от 0.06мм проводник. Послепис: С това средното положение и вграден в китарата предусилвател с параметричен филтър с ппевключване на резонансната честота може с един адаптер да се постигне звук на много различни адаптери. Нормално сингъл коил има съпротивление 7-9К, а хъмбъкър - 3-6К(на половинка). Редактирано Септември 21, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Elmo Отговорено Септември 21, 2005 Share Отговорено Септември 21, 2005 Две неща: 1. Според теб ако взема един леко почупен сингъл и му махна 2-3 хиляди навивки, ще стане ли добре, при положение, 4е е с тънък проводник. 2. Тази схемичка на предусилвател може ли да я споделиш с нас? Или е тайна Благодаря! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pacman Отговорено Септември 21, 2005 Share Отговорено Септември 21, 2005 (Редактирано) Хм, тази тема съм я пропуснал ...много интересТно! бтв едно приятно линкче така... http://mywebpages.comcast.net/skgs/sk/pickup_factors.htm Тези кремон-ски адаптери ги знам с многото магнити, подозирам, че само с такива са разполагали, и затова са с 3. Разфасовал съм такъв адаптер, само че от Кремонски 'джаз бас'. и той беше така, с 4 магнита под всеки 2 polepieces, които са разположени така: .O....O....o....o - струни I I...I I...I I...I I - pole pieces .N....N....N....N -магнити .S....S....S....S Редактирано Септември 21, 2005 от pacman Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fracture Отговорено Септември 21, 2005 Share Отговорено Септември 21, 2005 От мен, един линк, за симулиране действието на адаптера, можете да променяте стойностите по ваше усмотрение: http://www.till.com/articles/PickupResponseDemo/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cecomeco Отговорено Септември 21, 2005 Share Отговорено Септември 21, 2005 Абе пичове дайте някви сайтове за тва. Имам предвид за навиването на адаптери. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pacman Отговорено Септември 21, 2005 Share Отговорено Септември 21, 2005 От този сайт, който дадох преди малко- http://mywebpages.comcast.net/skgs/sk/winding.htm http://mywebpages.comcast.net/skgs/sk/winding2.htm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Септември 22, 2005 Share Отговорено Септември 22, 2005 (Редактирано) 1 идея и от мен Има много силни магнити в стъпковите двигатели или из харддисковете (ама там са с криви форми и е трудно да се режат.. ;( но в стъпковите двигатели са малки правоъгълни магнитите, така, че като разбиеш 1 двигател можеш спокойно да му използваш магнитите Още нещо. Сетих се, че в нас имам 1 макара с тънък проводник. Честно казано не знам колко е тънък но е тънък, Ако на някой му трябва мога да го позамеря с шублера и да кажа. Това което знам аз за всички адаптери е, че след като се навият задължително трябва да се потопят в разтопен парафин за да няма после пищене на адаптерите при високи нива. Трябва и да се стреми който навива адаптери да навива намотките стегнато (това ми го каза 1 пич който разправяше, че навивал адаптери) Редактирано Септември 22, 2005 от Nikifena Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cecomeco Отговорено Септември 22, 2005 Share Отговорено Септември 22, 2005 (Редактирано) Аз имам една книжка за правене на китари. Давам 2 литра бира за да се докосне ксерокс до тая книжка. Не се шегувам. Иначе Никифена е прав за хардовете ма там магнитите са къси ми се струва. Може би не съм отворил верния диск. Редактирано Септември 22, 2005 от cecomeco Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cecomeco Отговорено Септември 22, 2005 Share Отговорено Септември 22, 2005 От този сайт, който дадох преди малко-http://mywebpages.comcast.net/skgs/sk/winding.htm http://mywebpages.comcast.net/skgs/sk/winding2.htm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 22, 2005 Автор Share Отговорено Септември 22, 2005 Не, схемичката ни най - малко не е тайна. Потърси в нет-а за "parametric equalizer schematics", "active audio bandpass filter schematics" или нещо подобно като http://www.daycounter.com/Filters/StateVar...Equations.phtml http://filters.muziq.be/diy/danielson/statevarfilter и подобни. Може например вместо потенциометри да се използват превключватели за честотата например. Колкото до магнитите има едни кафяви малки държачи за вратички в железариите по 40 стотинки. В тях има доста силни керамични магнити. С 6 такива може да се направи хъмбъкер. Ако развиеш навивки от адаптера ще му стане по-светъл тона и ще му намалее нивото на изходния сигнал. Може да пробваш да развиеш малко и да смениш магнитите с по - силни за компенсация. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
benedict Отговорено Септември 22, 2005 Share Отговорено Септември 22, 2005 (Редактирано) [Скоро един пич си купи Ibanez JS100 беше май,а бе Джо Сатриани. Оказа се ,че бриджа му бруми като истински сингъл адаптер.Отворихме китарата и замерихме 300 ома разлика между 2те намотки !!!Страшно е паднало качеството ! Замерихме и Dimarzio в съшия магазин-още по-зле! Една Yamaha със Сеймор дънкан....хванах се за главата...Единствено Fender Noiseless беше безшумен.Да живеят саморъчно изработените адаптери ! Да добавя нещо за намотките на хъмбъкърите-те трябва да бъдат напълно еднакви и свързани последователно и противофазно.Има значение как е разположена намотката .Моят бридж е с 4700 намотки всеки-около 11 к съпротивление.Ако добавя намотки-губя атаката.Neck-а ми е с по 5300 намотки всеки-дебел тон ,но не и замазан. Редактирано Септември 22, 2005 от benedict Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Септември 23, 2005 Share Отговорено Септември 23, 2005 Това което знам аз за всички адаптери е, че след като се навият задължително трябва да се потопят в разтопен парафин за да няма после пищене на адаптерите при високи нива. Трябва и да се стреми който навива адаптери да навива намотките стегнато (това ми го каза 1 пич който разправяше, че навивал адаптери) Това се прави ръчно- фабрично не знам производител който да го прави- на английски се казва waxing и наистина подобрява много звука на адаптера, особено пищенето и резонанса на дървото. Аз съм го правил на един адаптер и наистина звучи мн по-добре ама след това е играчка да го изчистиш, за да добие и външен вид За справки- Meshuggah са си топнали адаптерите в парафинец Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts