dushkov Публикувано Септември 2, 2008 Публикувано Септември 2, 2008 Търся мнение за BC RICH ASM STANDARD - http://www.thomann.de/gb/bc_rich_asm_standard.htm По принцип търся китара, за около 600лв., която да е с чувствителни адаптери при свирене с една ръка(лява), да е с ДОБЪР флоид роуз(който да не разстройва), 22 прага. Моля за мнение сред форумците! Цитирай
prayer4eto Отговорено Септември 3, 2008 Отговорено Септември 3, 2008 която да е с чувствителни адаптери при свирене с една ръка(лява) Това не го схващам какво ще рече ... Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Септември 3, 2008 Отговорено Септември 3, 2008 Предполагам ,дабълхенди ,легато и арпежи от ада ^^^ На китарата не съм свирил ама на външен вид е убиец.Много ме израдва. Цитирай
badValue Отговорено Септември 3, 2008 Отговорено Септември 3, 2008 която да е с чувствителни адаптери при свирене с една ръка(лява) Това не го схващам какво ще рече ... Ац/Дц добре се вижда какво се опитва да прави АнгъЗ 15-20с .. и 25-35 след това .... ВЯРВАМ че за туи иде реч Цитирай
prayer4eto Отговорено Септември 3, 2008 Отговорено Септември 3, 2008 Че то това според мене не зависи от адаптерите. Цитирай
Dread Отговорено Септември 3, 2008 Отговорено Септември 3, 2008 Не, че имам нещо против, но защо си се насочил към BC, след като е със стандартен външен вид? Интересно ми е просто. Цитирай
Metanoia Отговорено Септември 3, 2008 Отговорено Септември 3, 2008 Бих ти отговорил, аз на негово място защо бих купил тази китара - на 99% от китарите главата им е умопомрачително грозна - най-вече на Fender, особено на Telecaster! Колкото и да е глупаво, за мен това беше едно от най-важните неща при закупуването на китара. Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 3, 2008 Отговорено Септември 3, 2008 Еми не искам да те обидя и се извинявам предварително, но да, много е глупаво (според мен) това да ти е най важния мотив за закупуване на китара. Това е музикален инструмент, а не моден аксесоар (разбира се, въпрос на вкус, но така е прието) и неща като качествен саунд, удобство и тн. идват много преди формата на главата. п.п. Огромна част от свирещите на китара, и аз в това число, не виждат нищо грозно в главата на Фендер Цитирай
sasog Отговорено Септември 3, 2008 Отговорено Септември 3, 2008 ^+1. И аз се пиша в огромната част (особено стратската глава). Сега по темата:22 прага, ОК.С адаптерите и аз не съм много сигурен какво искаш да кажеш, обаче с неразстройващия се флойд ще видиш зор.Ограничил си се до 600 лева, което не е задължително условие флойдът да е абсолютна че**я. А аз лично намирам китарата, към която си се насочил за супер За тия пари можеш да намериш и entry-levelите на Джаксън, Ибанец и т.н., но както е казвано хиляди пъти във форума:не робувай на марки.Въобще не слушай хора, които са предубедени към някоя марка, да кажем.Тъй че златното правило-виждаш, пробваш, взимаш (евентуално ) е в сила Айде успех! Цитирай
Metanoia Отговорено Септември 3, 2008 Отговорено Септември 3, 2008 (Редактирано) Еми не искам да те обидя и се извинявам предварително, но да, много е глупаво (според мен) това да ти е най важния мотив за закупуване на китара. Е ти пък! Не се обиждам, ама и не съм казал, че е най-важния, а от най-важните. В крайна сметка в ценовия клас, в който пазарувах, според битуващото в този форум мнение, няма особено голяма разлика в качеството на звука и изработката, а и колко ли разбирам аз от качество... Така че красотата на китарата няма как да не ми е важен критерий (но не единствен). П.П. Наистина ли главата на Телекастър, например, не ви прилича на провиснал х*й? Сигурно аз съм се сбъркал нещо... Редактирано Септември 3, 2008 от Metanoia Цитирай
chris_barnes Отговорено Септември 3, 2008 Отговорено Септември 3, 2008 кво да ти кажа батка...тая китара като я гледам е същата като Джаксъните същия модел (разбирай JS 30) флойда не е кой знае кво...сигурно искаш нова китара и съвета ми не знам до колко ще ти е от полза, ама преди месеци се продаваше тук 1 BC Rich Assasin който е с критериите които търсиш, ама е по-висок клас китара. Искаха му 600 лв. Мисля, че още се продава, ако те интересува ще поразпитам. е за те тая става дума: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=214362 Цитирай
chris_barnes Отговорено Септември 3, 2008 Отговорено Септември 3, 2008 кво да ти кажа батка...тая китара като я гледам е същата като Джаксъните същия модел (разбирай JS 30) флойда не е кой знае кво...сигурно искаш нова китара и съвета ми не знам до колко ще ти е от полза, ама преди месеци се продаваше тук 1 BC Rich Assasin който е с критериите които търсиш, ама е по-висок клас китара. Искаха му 600 лв. Мисля, че още се продава, ако те интересува ще поразпитам. е за те тая става дума: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=214362 Цитирай
dushkov Отговорено Септември 4, 2008 Автор Отговорено Септември 4, 2008 Благодаря Ви за съветите! Ще дам малко пояснения, Търся китара от няколко месеца и все още не мога да се ориентирам в баланса качество-цена. Относно чувствителните адаптери, имам предвид, че преди години имаше китари(български,чешки, руски), при които се усещаше осезаемо чувствителността при свирене, особено ако искаш да направиш нещо като на АС/ДС, както писа колегата. Аз съм китарист от 3 клас, но от 10години съм се откъснал от музиката, а съм решил "бурно" да се завърна. Не искам китара за начинаещи, както пишат за модела Jackson 30 Dynki, ако не се лъжа, искам надеждна китара, с добър флоид...естествено и формата е от значение, но класическата форма на фендер и метлите не ми допадът, търса ST модел. А и ако може да ме светнете каква е разликата м/у хъмбъргери, адаптери, и разните разновиднисти. Цитирай
dushkov Отговорено Септември 4, 2008 Автор Отговорено Септември 4, 2008 Още нещо , сега разбрах, флоида Floyd Rose® Licensed - не ставал, така че търсената китара от мен няма да е гореспоменатия модел. Давайте съвет моля. Цитирай
TerminalFrost Отговорено Септември 4, 2008 Отговорено Септември 4, 2008 От лицензен до лицензен Флойд Роуз има голяма разлика, така че такава генерализация не е много уместна. Цитирай
Recommended Posts