Jump to content
Българският форум за музиканти

Rapehammer


Recommended Posts

Здравейте

Ние сме дет/траш метъл банда от Търговище, която на 25 август, 2008 година записа първото си парче, което можете да чуете на - http://www.myspace.com/rapehammer :) . Скоро очаквайте и други парчета :girl_cray2:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, пичове! Само така! Някой трябва да измие срама от лицето на тоя по принцип чалгаджийски град. Дръмърчето очевидно е поредният талант от Ески Джеймз Хард Кор Сити! Успехи и само напред и нагоре!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само солото не знам защо не ме изкефи. Другото е страхотно - с удоволствие бих ви дошъл на концерт! Много сте добри!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:thumbup:

ok сте!

Трябва и метъл да се прави из Търговище(мой роден град,ама само роден не съм расъл там)

Метал тинейджъри обИдинявайти сЪ! и записвайте.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления...

 

Не слушам точно такъв стил музика, но трябва да призная че вашто парче го изслушах доста пъти не само без никакви проблеми, ами направо с кеф!

 

Музиката е разнообразна и има много енергия в нея... Пеенето покрива всички стандарти в жанра...

 

Давайте все така - събрали сте много хубави неща в музиката си...

 

Едно е сигурно за Търговище - много по-трудно се намират музиканти и се прави музика в един по-малък град... Така че - чудесно се справяте дотук, само така !!!! :thumbup:

 

 

Аз лично имам само една забележка към саунда -

 

Китарите са прекалено меки и приглушени. Включително солото...

 

Значи, това е добре за вокалите, защото нищо не се бие с тях и не ги покрива - чуват се ясно, и на преден план. Обаче пък се е получило в твърде голяма степен за сметка на агресивния звук и пауър.... Ясно, че истината е някъде по средата. Според мен - вземете най-любимата си дед-метъл песен, и сравнете звука с вашата...Ясно че на Запад имат и хубава апаратура, и т.н и нещата са несравними, но тук става дума за баланс и тембър - все неща дето могат да се пипнат и в студиото дето записвате... Мисля, че ако дадете малко повече агресивност на китарите, дори малко да се сбият с вокалите ще е само по-добре...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

още нещо - за солото - звука на китарата повече би подхождал за соло на блус-бенд китарист, отоколкото за дед метъл... Освен това е много дисциплинирано и предвидимо. Не е голяма психология да знеш че повечето хора (не говоря за музикантите, а за слушателите) изобщо не разграничават ефектно от сложно. Можеш да свириш ефектно и без да си Стив Вай... Достатъчно е да имаш добър саунд на китарата, и да свириш бързи но прости пасажи, и да ползваш на място вибратора на китарата и педала на ефекта. Типичен пример за такъв китарист е KK Downing от Judas Priest. Той е няколко класи под другия китарист Glenn Tipton, но повечко скача върху педалите, и солата му са ефектни без да е някакъв голям китарен гений. Разбира се, малко ги опростявам нещата, но се надявам да схващате накъде бия...

 

Best!!! :thumbup:

Редактирано от {{RazoR}}
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

На 22.11.2008г. записахме второто си авторско парче - "Разяден от омраза". Можете да чуете песента в нашия майспейс - www.myspace.com/rapehammer

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Записахме и една известна на всички вас песен - "Мила моя мамо" във дет метъл вариянт. Можете да я преслушате в www.myspace.com/rapehammer . Надявам се да ви хареса. :rolleyes:

Редактирано от Камен Недев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах, този барабанист : )

 

Имаме удоволствието да работим с Николай Тошев, победител в провелият се миналия месец конкурс за млади барабанисти в България : )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Заповядейте едно клипче от концерта ни на 13.02 във младежкия дом на гр. Търговище. Песните, които ще чуете на клипа са "Параноя", дръм соло от Николай Тошев и "Troops Of Doom" - кавър на сепултура.

 

А, ето го и клипа: http://vbox7.com/play:0c9d1da3

 

:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.