Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Точно така си е...само това с цвета на косата не ми импонира (това трябваше да го напиша, жена ми е блондинка, естествена при това :godbless: )

• Отговори 96
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Eй, това дръмерите са си чешити и майтапчии!!! :bravo: Пълния ми лаф е: влизай в танка, хващай лостовете за управление и мачкай наред! :bravo: Аз поне такова чувство имам, като седна зад комплекта, макар да си призная - никога не съм влизал в танк, виждал съм само, ама отвънка, 'щото на клетите граничари таквоз не им се зачисляваше.

Иначе - много се кефя на дръмери, които имат яка визия и правят готино шоу, ама не сме от тях, как' Сийке (Чудомир). Най ме е кефил Джери Браун. Тоя е луд за връзване!!!

Отговорено (Редактирано)
Eй, това дръмерите са си чешити и майтапчии!!! :D 

компенсираме липсата на сценично поведение с добро чувство за хумор :P

Редактирано от Anakon
Отговорено

абе на nightwish барабаниста има страхотно сценично поведение(свирене). кефиииии. аз на live съм излизала съвсем малко. така се стресирвам че изобщо не ми е до номерата , които пак неуспешно ги упражнявам на репетиция. то от малкото практика на живо

Отговорено

По отношение на сценичното ми поведение скорострелно се набивам в категорията

"Абсолютен средностатистически пън".Колкото се може по-назад,по-скрит и от там дълбаещ.Лидера в сянка,хъ-хъ :unsure:

Отговорено

Нормално е да се притеснява човек. Свиква се и ти минава.

Аз уж бях свикнал - в началото сдух, като се изкефят хората на Металиците дет' пеех ми идва пауъра и се отпускам - мятам се, кефя се, забравям всичко друго( и веднъв текста си в едната ръка, голем лаф беше като гледах записа :blink: ). Идва ти самоувереността. Но според мен се ръждясва. От почти 2 години не съм излизал на сцена и мисля че ще се вкокаля от притеснение. Но адреналина от сцената, като потръгнат нещата, е смазващ! :unsure:

Важно е да не гледаш точно в публиката! Така погледите им те сдухват! Гледаш малко над тях, над главите им, но не и в очите! Така казваше даскалката ми по музика - че да не си изядем текстовете.

Още повече те са там да гледат вас - хората горе - и искат да им се даде нещо; ако не са музкикантите да влеят енергия в публиката, няма кой друг. Даваш, за да вземеш.

Отговорено
Важно е да не гледаш точно в публиката! Така погледите им те сдухват! Гледаш малко над тях, над главите им, но не и в очите!

е тва е добър съвет хора :unsure: аз колко пъти съм изпускал така палка-загледам се я някоя готина мацка в публиката,без да искам ударя перваз,палката отхвръква и ме праска в носа-и после срам,срам бера... :green:

Отговорено

Точно така е. Докато бях вокал гледах винаги над хората, над глкавите им, ма на това ме научи един приятел танцьор, дет живота си е прекарал на сцена. И наистина работи. Това, при положение, че осветлението не те бие в очите , закривайка тях, както е доста често.

Иначе като барабанист няма как да гледам в очите или не знам къде си, защото винаги гледам вляво и надолу :greenball:

Отговорено

Е хайде и аз да дам мнение.Пържо малко предистория.Като ходех на уроци по пиано и като имахме продукция аз излизах на сцената и умирах-притеснение,срам треперят ми ръцете,краката тече пот,абе ужас,бъркам си клавишите...

И така...направихме си група.Репетиции,свирене всеки ден по 100 часа...мъка...и дойде време за първия концерт.Аз си викам-само да не се сдухам и да почна да бъркам...циала нощ не спах от вълнение...

Дойде денят Х.Излизаме на сцената и си мислим,че ще доидат 5-10 човека, а те 100-ина-ужас.При вида на толкова много хора аз почнах да се притеснявам и реших докато свиря да не гледам публиката.А ние забихме няколко яки хита и публиката пощуря.И аз се накефих от музиката и почнах да си клатя главата,а от това публиката се накефи още повече.

От тогава на всяко свирене оставям адреналина да ме води-щом ми е кеф-куфея,щом свирим тъжна балада се сещам за една мацка и ми се приревава и го изразявам с клавишите.Но до сега не съм видял клавирист от мойта категория с толкова разчупено сценично поведение...а и по принцип малко музиканти имат готино сценично поведение.Понякога тичам за няколко такта,в които на свиря.Даже един път паднах от сцената на "Маската" докато се кефех...добре,че не свирех в този момент.

Абе да живее АДРЕНАЛИНА!!!

:)

Отговорено

Така си е...колкото до това, че не много музиканти имат готино сценично поведение...не съм много убеден. За мен лично като фен, не като музикант, това не е много важно. Нагледал съм се на гъзения и простотии, само и само да демонстрират готино поведение на сцената. бе стой си там и си изпълни перфектно нещата, другото ми е все тая. Ако ще челна стойка да направиш, ма ми шпееш фалшиво или си неритмичен, ми не ставаш и това е.

Отговорено

Преди концерт много се изнервям и то не за друго а щото все се притеснявам дали всичко ще е точно с техниката. То човек като е без пари с спескана техника все нещо му куца в звука. Като почнем да свирим ако всичко е наред горе долу ме избива като пича с адреналина две мнения по-нагоре. Свиря леко разкрачен докато са ми частите с текста а иначе се мърдам леко в страни (за да не си плесна главата главата в микрофона докато куфея). Някой път ако се разбеснея много махам и с ръце или крещя по публиката ма съм забелязал че е за сметка на свиренето. Един път щях да падна върху танка.

А тва е специално за танкистите: Пичове учете си добре песните щото стават големи проблеми като няма свестни монитори пък повечето от вас май трудно броят до четири. :happy:

Отговорено
пък повечето от вас май трудно броят до четири. 

ООО,сега ша се обиждаме ли кво?то май някой друг си тактува с крак,щото не може да свири в 4/4 и да не излиза от него-ти,ти,ти...струнодърпач такъв!! :happy:

не бе,сериозно.като няма монитори не само барабанистите серат,се нас обвинявате май...

Отговорено

Аз не съм излизал на сцена от... ъ... от... уфф, 6 години!!!

И много ще ми трябва докато се вкарам в релси, поне месец усърдни репетиции всякак събота и неделя, а и през цедмицата за по час-два! Ианче аз какво права по сцените... ами свиря, плямпам на публиката между парчетата... събирам кофичките, тук доматче... там яйце. Такива общи работи!