aarab Публикувано Август 25, 2008 Публикувано Август 25, 2008 Здравейте! Искам да си свържа всичко което имам така,че да се записват вокали и т.н. в скромното ми домашно "студио:.... Нещата които имам са: един студиен микрофон, лампов преамп, пулт, преамп за слушалки, слушалки и саунд карта УСБ. Въпроса ми е как точно да вържа всичко, че да си бачка както си требе..... Като записвам от Кубейс искам да се чува от преампа за слушалки.... Мисля, че трябва да е така: микрофон > лампов преамп > пулт > (тук незнам как да свържа преампа за слушалки и къде да го свържа) преамп за слушалки > саунд карта > компютър. На пулта имам едни изходи, които не са ми ясни за какво са AUX SEND, MAIN OUT, CTRL RM OUT - едното е за контролна стая, другото и третото обаче не знам..... Ще помоля за съвети как е най-добре да стане.... ПОздрави на всички!!! Цитирай
aarab Отговорено Август 26, 2008 Автор Отговорено Август 26, 2008 А каква ти е картата? EMU 0202 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 AUX SEND e изход към външен процесор за ефекти MAIN OUT ти е главния стерео изход за РА CTRL RM OUT ти е ясно. Като имаш миксер не знам за какво ти е микрофонен и слушалков преамп, той миксера си ги има вградени... Ако смяташ, че майк преампа ти е по-добър от вградения - включи го в някой от линейните входове на миксера. За слушалковия преамп обаче не мога да кажа нищо - не ми е ясно, сори... Цитирай
fernandes Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 А пък аз не знам вообще за какво ти е и миксер в този случай. Включваш преампа в линейния на картата, за слушалките си има вход и си в бизнеса Цитирай
aarab Отговорено Август 26, 2008 Автор Отговорено Август 26, 2008 А пък аз не знам вообще за какво ти е и миксер в този случай. Включваш преампа в линейния на картата, за слушалките си има вход и си в бизнеса Принципно е така, но миксера има добри корекции и мога да ги ползвам А иначе да питам AUX SEND за ефект само вързвам ефекта към AUX SEND и той си влиза в миксера така ли??? Остава обаче големия проблем -искам слушалковия преамп да бачка с 3-чифта слушалки Помагайте!!! Цитирай
Reckless Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 Микрофон > микрофонен преамп > пулт > компютър > слушалков преамп За слушалковия преамп можеш да вземеш и сигнал от усилвателя /ако ползваш такъв /, но е задължително да е след компютъра, за да може изпълнителя да си слуша инструментала, както и евентуални промени в корекциите, баланс и т. на т. Личното ми мнение, е че пулта е излишен в този вариант, защото да записваш с корекции не е много удачно, плюс това много връзки стават, но както си решиш. Цитирай
aarab Отговорено Август 26, 2008 Автор Отговорено Август 26, 2008 Микрофон > микрофонен преамп > пулт > компютър > слушалков преампЗа слушалковия преамп можеш да вземеш и сигнал от усилвателя /ако ползваш такъв /, но е задължително да е след компютъра, за да може изпълнителя да си слуша инструментала, както и евентуални промени в корекциите, баланс и т. на т. Личното ми мнение, е че пулта е излишен в този вариант, защото да записваш с корекции не е много удачно, плюс това много връзки стават, но както си решиш. OK, значи слушалковия преамп да го вържа за изхода за слушалки на саунд картата (ЕМУ 0202УСБ)??? Цитирай
Reckless Отговорено Август 27, 2008 Отговорено Август 27, 2008 Ами виж входа на слушалковия преамп., мисля че е линеен а изхода за слушалки на картата ти подава 200 ома /предполагам/, но в крайна сметка и така става. Цитирай
Recommended Posts