VOSTOK Отговорено Ноември 19, 2004 Share Отговорено Ноември 19, 2004 Agree с общото мение, че има смисъл - най-малкото, ча да се чуете отстрани, да направите корекции, където трябва и т.н. Номера е да не допускате грешката да се отнесете в някакви гигадемозаписи, презаписване на демозаписите в други демостудиа и т.н., дето да ви отнеме месеци безсмислена работа и пари. (от опит го знам). Идете в МД примерно, или където и да е, запишете си репетицията и го бройте за достатъчно добро демо. Оттам - оправете парчетата, изяснете си какво искате да постигнете, за да не се получи, като идете в студио, да се почне "китарата я искам като на Джеймс Хетфилд", баса искаме да е със звук на Лес Клейпол, барабаните да са като на нам си кой си и накрая да стане маджа с грозде. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Ноември 19, 2004 Share Отговорено Ноември 19, 2004 , за да не се получи, като идете в студио, да се почне "китарата я искам като на Джеймс Хетфилд", баса искаме да е със звук на Лес Клейпол, барабаните да са като на нам си кой си и накрая да стане маджа с грозде. Много точно казано. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
antonium Отговорено Ноември 19, 2004 Share Отговорено Ноември 19, 2004 винаги има смисъл от демо записи. ние с групата в репетиционната ни сме си вързали два mic в един дек и се записваме почти винаги. най-малкото е полезно за самите нас: винаги при записи има известно притеснение, е ние вече се свикнали Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
petkofen Отговорено Октомври 31, 2005 Share Отговорено Октомври 31, 2005 пичове, да ви кажа нещо, което и баба ми го знае-единственото място в БГ кудето могат да ви направят ПРО звук са чалга-студиата без значение какъв стил свирите. :wall: така че не си блускаите главите в стените като тоя жултия ахмак ами поне като ще давате сума ти пари за рекорд поне да знаете за какво Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 31, 2005 Share Отговорено Октомври 31, 2005 офф: А има ли смисъл да няма смисъл? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Октомври 31, 2005 Share Отговорено Октомври 31, 2005 Демото си има плюсове и минуси, както всяко нещо. Ако сте решили да издавате албум, направете демо и го разпратете по лейбъли - може да се подлъжат и да ви платят студийния запис за албума. Минус е, че при всички положения едно демо не съдържа всичко, което би съдържал албумът, демек - пускате на хората непълен вариант на идеите си и е твърде възможно да не обърнат внимание на албума ви заради постното демо. PS: Тази тема защо е в Изработката? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katsko Отговорено Ноември 1, 2005 Share Отговорено Ноември 1, 2005 (Редактирано) пичове, да ви кажа нещо, което и баба ми го знае-единственото място в БГ кудето могат да ви направят ПРО звук са чалга-студиата без значение какъв стил свирите. :wall: така че не си блускаите главите в стените като тоя жултия ахмак ами поне като ще давате сума ти пари за рекорд поне да знаете за какво пич,научи се да пишеш без грешки,да уважаваш повече баба си и да не сереш публично с подобни изказвания които на всичкото отгоре не са по темата...ако обичаш а по темата,ДА има голям смисъл,мисля че направо не подлежи на разискване защо... Редактирано Ноември 1, 2005 от Katsko Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Ноември 1, 2005 Share Отговорено Ноември 1, 2005 малко не съм по темата,но по принцип има доста студиа,които правят много як звук.не е важно какво има в студиото,а кой е зад пулта нито искам да записвам в графити,щото съм записвал там и не се кефя,нито искам да записвам в чалга студио,щото е под достойнството ми,а просто да си правя музиката.демо записа е много важен дори и само за теб,защото колкото повече слушаш парчето което си направил се сещаш какво можеш да махнеш или да добавиш,нещо да промениш.отностно това къде го правиш този демо запис-най-добрият ватиант е в студио и мога да ви кажа,че понякога от демо записите излизат много добри парчета и скивайте това студио Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Ноември 1, 2005 Share Отговорено Ноември 1, 2005 abe nz na me nkompa mi pomaga ne mi vredi ianche sum vutrql edno HITACHI s DVE KASETI 4 GODINI I edin ritum BOX Vermona Вие пак сте модерни Щото сте по-малки ... Аз едно време с един ролков магнетофон записвах само солата от различни групи - Aria, Cruise, Black Coffee, Malmsteen, Satriani-to, Paco de Lucia... щото нямах достатъчно ролки Мале какви времена бяха... Записвам ги на 19 оборота - после ги забавям на 9,5 оборота - да се чува 2 х бавно солото, пък иначе не беше проблем, че е с една октава надолу, даже и на най-ниските тонове - щото в реално време "на ухо" транспонирах Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Ноември 1, 2005 Share Отговорено Ноември 1, 2005 Petko внимавай ! :green: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Ноември 1, 2005 Share Отговорено Ноември 1, 2005 @petkofen,от къде я изрови тази тема?! Случайно да си видял датата на последния пост преди твоя - преди една година бре,човече ?! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Ноември 1, 2005 Share Отговорено Ноември 1, 2005 повечето банди и то такива от ранга на Металика, Слеяр , Антракс си правят демота - по леките банди също много често се случва част от демото или дори цялото демо да влезе в записа - примери - Сатриани, Даймбег Деръл,Зак Уайлд- са вкарвали сола от демотата си в крайния запис - според тях - момента на инспирацията е неповторим и така отива директно в крайния микс фамозния Иръпшън на Ван Хален е също от демо -даже той просто е импровизирал по време на демо запис и останолите от бандата му настояли да го включи в албума Има и албуми измислени и записани на момента в студис - пример турболенцията на Дрийм Тиътър - но това го оставете за майстори като тях - пък и мойто мнение е че например албума им AWAKE - който е изпипван нота по нота - кефи повече Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Ноември 1, 2005 Share Отговорено Ноември 1, 2005 ... момента на инспирацията е неповторим и така отива директно в крайния микс ... Перфектно казано!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
imperor Отговорено Ноември 6, 2005 Share Отговорено Ноември 6, 2005 Ако искаш да се усъвършенстваш и да вървиш напред - всеки запис, какъвто и да е и на каквото и да е ти дава информация какъв си бил, какво си правил, как си го правил и къде си сега... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katsko Отговорено Ноември 6, 2005 Share Отговорено Ноември 6, 2005 някои от най-големите стъпки в "усъвършенстването" ми са били вследствие на това че съм си чул запис и съм си казал"БАХ МААМУ КОЛКО СЪМ ЗЛЕ!!!"и после упражнения,тренировки,ядене,пиене,секс....ооопа,поувлякох се Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts