Trysth Отговорено Август 28, 2008 Отговорено Август 28, 2008 Не съм свирил на нито една от двете. Пробвал съм готик варианта на Студиото и много ми хареса. Принципно бих те насочил към Епифона. Махагон, ала бала, пълния комплект. Но от друга страна може ЕСП-то да е по-удобно. Чисто теоретично препоръчвам Епи-то. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 Точно баш същите не съм пробвал, но пробвах съседни модели, все LP-style. И двете китарки бяха супер! Сходни са, но са и различни и не мога да кажа коя е по-по-най (бая по-скъпи са от тия на линковете, но все пак)... Просто си харесай едната и действай. Успех! Цитирай
SLASH588 Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 Мерси,беще ми интересно как звучи епифона защото съм от Пловдив и само съм пробвал есп и вадеще достаа добър звук а можели да ми кажете каде да пробвам епифон в София?(ако има най-добре в пловдив но знам че няма) Цитирай
MasterOfDisaster Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 (Редактирано) ...това с китарите е все едно да имаш малка п**ка и да се опитваш да възбуждаш мадамите с новия си "Мерцедес"...истината обаче винаги накрая лъсва наяве...а ако на всичкото отгоре "мерцедеса" е '89 година ставаш смешен.... ама ако ти е голям(таланта) е друга работа... Съвършената истина...жалко че малко хора я осмислят. Ако си не си луд фен на марката ти препоръчвам да пробваш някои от Кортовете в Динакорд ,на пете кифтета бях виждал. Що горе един клас са, апа има много зарибяващи. Редактирано Август 29, 2008 от MasterOfDisaster Цитирай
Slacoth Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 Евтините китари изкуствено се поддържат по-лоши от "Акцизните" китари. Евтини - над 500 лв. Акцизни - над 1000 лв. Евтините ESP (LTD) са много по-хубави от евтините Ibanez. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 Кое им е много по-хубавото? Цитирай
Slacoth Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 Качеството. LTD от този ценови клас са по скромни откъм форма и визия, но са много верни и изключително удобни китари. Хващал съм Ibanez за 500 лв. и пръстите ми сами се опитаха да се мушнат под струнитe, да не говориме че обикновено им слагат тремоло, което е супер смотано бюджетно решение. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 Всичко, което казваш са относителни и силно субективни неща, касаещи 1-2 бройки от даден модел, който си пробвал. Аз не мисля, че има някаква ясно изразена тенденция китаристите да бягат от Ибанец и да купуват LTD. Ще е хубаво повече хора, пробвали китарите да дадат мнения... Цитирай
Slacoth Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 (Редактирано) Нека не обобщаваме LTD vs Ibanez - говоря за сравнение на най-евтините модели, а не по принцип. Лично аз между евтин LTD и евтин Ibanez бих избрал един Epiphone. Редактирано Август 29, 2008 от Slacoth Цитирай
Trysth Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 Ми аре давай да ходиме да ги пробваме. Цитирай
Вестимир Отговорено Август 30, 2008 Отговорено Август 30, 2008 Значи сега вие всички пропускате че много зависи и какво ще свириш на тази китара. Щото на ESP и скъпите модели се дънят на нещо различно от по-тежичък рок. А евтините им са си предимно талпи за стържене. Особено пък с всички тия EMG-та. Моето лично мнение и това което бих препоръчл на всеки сега закупуващ първа китара металист е да си вземе LTD, но ако може не от България щото тука така ги товарят че нямам думи. В отплата на парите си ще получи адекватен звук, семпла визия и най-важното - стабилна китара на която можеш да разчиташ да не те издъни. Другото за което съм адски съгласен е че Ibanez залагат само на някакви флойдове и тремоло в моделите си имат много малко китари които са с обикновен бридж. Пък и най-простия и лаишки довод - отворете страницата с артисти на ESP и на Ibanez. Погледнете дъртите от Рон Ууд до Том Арая с какво свирят ПС: В евтините LP серии се вписва и Dean Evo Noir - провери за този модел Цитирай
Trysth Отговорено Август 30, 2008 Отговорено Август 30, 2008 Ми давай да пишем писмо на Хетфилд и пичовете от Слейър, че свирят с някви комедийни адаптери. Цитирай
Holy Diver Отговорено Август 31, 2008 Отговорено Август 31, 2008 Пич за тия пари според мен можеш да си вземеш далеч по-прилична китара от ЛТД. Цитирай
Вестимир Отговорено Септември 1, 2008 Отговорено Септември 1, 2008 Пич за тия пари според мен можеш да си вземеш далеч по-прилична китара от ЛТД. Какви пари - 250 Eu? Ако става въпрос за по-горе описаните LP-копия. За 500 лева според мен точната китара си е LTD, ама пак казвам не от тука. Малко вече ходя по тънката линия на фанатичния LTD/ESP привърженик, но наистина си спомням първия път когато пипнах навремето M-50 - най-евтиния им модел и останах очарован. По-евтин беше от моята стара Ямаха 121 и в пъти по-адекватна като звук и пипане. Ето това е сполучлив евтин модел. Сега съм с 2 H-ки от старата серия 400, произведени в Корея и по 2те нямам никакви забележки. Но и те не са в този ценови диапазон все пак. Наистина би било полезно да се изредят читавите китари за 250 Eu. Аз пак наблягам на много пренебрегваните Дийн. Тяхното LP копие струва 300 $ ново и е махагонова китарката (вярно, вероятно от некачествено дърво - но все пак махагон). За мен в момента това е най-приличния евтин вариант. Цената е горе долу същата. Ревютата са по-скоро положителни, пък и чичо Трент Резнър я позлва по лайфове. Цитирай
Recommended Posts