sevenstring Отговорено Август 23, 2008 Отговорено Август 23, 2008 (Редактирано) Най-голямата разлика м/у винтидж и епи са -адаптерите. На епифон са алнико;На Винтидж са Уилкинсон... ... тъй както крокодилът е по-дълъг, отколкото жабата е зелена ... Между другото, Vintage се считат от немалко хора за по-добри от Epiphone - основно като съотношение "value for money", но според някои дори и в абсолютна стойност. Нямам опит с Epiphone (имам кратък и до тук положителен с Vintage) - вероятно Epi-тата са малко по-добри по отношение на дървото, за хардуера и електрониката малко ме съмнява ... да не забравяме, че, общо взето, това са Squier-ите на Gibson ... Редактирано Август 23, 2008 от sevenstring Цитирай
Spoocter Отговорено Август 23, 2008 Отговорено Август 23, 2008 Най-голямата разлика м/у винтидж и епи са -адаптерите. На епифон са алнико;На Винтидж са Уилкинсон... ... тъй както крокодилът е по-дълъг, отколкото жабата е зелена ... това са Squier-ите на Gibson ... само дето 1во е било епи след тва гиби нооооооо както и да е пич земи си която ти е по-удобна радвай се ииииии мейк лов нот уор Цитирай
sevenstring Отговорено Август 23, 2008 Отговорено Август 23, 2008 (Редактирано) това са Squier-ите на Gibson ... само дето 1во е било епи след тва гиби нооооооо както и да е Е и? Не ми изглежда авторът на тази тема да се интересува от полу-акустичните джаз и блус китари, в които Епифоун държи историческото първенство пред Гибсън. Останалото от днешния каталог на Епи (и най-вече Лес Пол, което ми се струва доста по-близко до темата) са предимно поевтинени реплики на Гибсънски модели, произвеждани в Азия, които повечето хора си купуват, когато нямат или не им се дават пари за американ-мейд Гибсъни. Може и да са по-качествени китари от Скуайърите, но аналогията е неизбежна, доколкото и двете марки са компромис с оригинала. Редактирано Август 23, 2008 от sevenstring Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 24, 2008 Отговорено Август 24, 2008 Добре де, нема ли некой дето да ги е пробвал и двете... изпокаракте се за нема нищо. Цитирай
Snemiko Отговорено Август 29, 2008 Автор Отговорено Август 29, 2008 Пичове -да споделя.Вчера бях в София и ходих да пробвам Vintage v 100 i VRS китарите.Много се разочаровах,но си зададох въпроса -какво ли съм очаквал за толкова пари? общо взето нищо.Бях с големи надежди-спрямо демотата ,които гледах ,но в крайна сметка......./мълча/.Забравям за себе си ,че съществува тази марка. На един приятел му дойде Епифон Ltd.Ed. Les Paul Custom Chrome Ebony, Mirror Pickguard-пробвах я и мога да кажа,че е много над Vintage,Да и цената е по-висока, но се понася .Китайски е ,но показва характер на семейство Гибсънови. Стига толкова съм ви занимавал с моите преживявания -просто исках да споделя с вас. Дано не съм ви доскучал и дано не съм обидил някой с моето мнение ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ и БЛАГОДАРЯ ЗА ОТЗИВЧИВОСТА Цитирай
sevenstring Отговорено Август 29, 2008 Отговорено Август 29, 2008 (Редактирано) Пичове -да споделя.Вчера бях в София и ходих да пробвам Vintage v 100 i VRS китарите.Много се разочаровах,но си зададох въпроса -какво ли съм очаквал за толкова пари? общо взето нищо.Бях с големи надежди-спрямо демотата ,които гледах ,но в крайна сметка......./мълча/.Забравям за себе си ,че съществува тази марка. Какво толкова радикално те разочарова бе, човек??? Аз моя Винтидж, вярно, не съм го купувал от xxxx, ама съм пробвал 1-2 и в техния магазин и си бяха на пръв поглед ОК. Освен сегашната им партида да е нещо по-зле ... Я разкажи в детайли, че ми стана интересно! Редактирано Август 29, 2008 от sevenstring Цитирай
Snemiko Отговорено Август 30, 2008 Автор Отговорено Август 30, 2008 Разочарован съм спрямо изработката на грифа на китарата и на нейния звук/нямаше характер като за гибсъм пениз китара/да не говорим,че е лека. Във Фактор пробвах Washburn Signature Series. N2 Nuno Bettencourt за 600 лв -мога да кажа -за мен тази китара беше 5 класи над Vintage,no e сFloyd Rose tremolo system ,а аз не търся такъв тип китара. Пробвах същата вечер Епифон и разликата беше осезаема-искам да кажа,че толкова пари не ми се дава за форма-нека поне малко да наподобява на батковците. От много време исках да я пробвам и все нямах възможност и може би аз съм си виновен ,че съм бил с големи очаквания. Не искам да влияя на никой с моето мнение и не искам никого да обидя . Нямам претенции ,че разбирам,но това почуствах при моя допир с тази китара Иначе в магазина ми обърнаха достатъчно внимание, за което съм доволен като клиент Цитирай
Hillbilly Отговорено Август 31, 2008 Отговорено Август 31, 2008 ^ нямаше характер като за гибсъм пениз китара/да не говорим,че е лека.Според мен има блендата,а 4 кг не е мн.леко-имам предвид В100,за грифа съм съгласен,че е с кусури,ма за толкова пари какво да очакваш? Цитирай
Slacoth Отговорено Септември 2, 2008 Отговорено Септември 2, 2008 (Редактирано) Трябва да се внасят повече модели китари за по 500 лв.Или поне да се предлага цялата колекция на някоя марка, а не най-тъпите модели.Не е необходимо всеки да си купи Винтидж или Корт, да не говорим че разликата със Скуайърите не е голяма, пък и е относително в чия полза е тази разлика. Редактирано Септември 2, 2008 от Slacoth Цитирай
Recommended Posts