Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Искам да запитам как се прави така нареченото PICK SLIDE

от скоро имам китара и ми е много интересно да разбера как се прави правилно тазаи техника :girl_witch: :girl_witch:

Отговорено

Лесно е да го ева. Жулиш с перото по струните. Избираш си от горе на долу или обратното и така. Препоръчително е да е по някоя от по-дебелите струни, че тия тънките нещо нямат намотки и не се получава, ама то тва ти сам си се досетил :rolleyes:

Отговорено (Редактирано)

Ако бях модератор ,теми от сорта "как да си избърша гъзЪ" щяха да са в небитието :rolleyes:

Въпросното го практикувам от както свиря,но чак сега разбирам как се нарича от некви люде ,дето разбират добре английски и имат нет,но явно това не може да им влее в мозъчетата как се свири.

Автора,излез от компа и свири по 4 часа дневно и сам ще се сетиш (ако си музикант по душа де)

Редактирано от Hillbilly
Отговорено

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОСТОВЕТЕ САМОЧЕ КАТО ЖУЛЯ НЕЩО МНОГО ГАДНО СЕ ЧУВА ВАПРОСА МИ БЕШЕ КАК ПО ТОЧНО СЕ ПРАВИ ПРЕЦИЗНО КАКВА Е ТАИНАТА МАЙСТРОРЛЪКА ТАКА ДА СЕ КАЖЕ :hysterical: :hysterical: БЛАГОДАРЯ ОТНОВО

Отговорено (Редактирано)

Отиваш в "един" сайт, смъкваш къде що видиш тежкарски концерти- говорим slayer, cannibal corpse, death, препоръчително с високо качество, сядаш пред екрана и зяпаш.

Към края на seasons in the abyss на slayer имаше много приятен слайд :hysterical:

Редактирано от 7thString
Отговорено

Е че той В компа ли се е затворил човека?  :thumbs_up:

Иначе както казаха - гледаш клипчета/слушаш определени песни с тая техника и се опитваш да повтаряш, докато стане. Иначе няма как да ти обясним стъпка по стъпка.. какво искаш? 1-во хващаш перото, 2-ро допираш перото с нам си какъв натиск върху струната... няма такива неща, сядаш и дерзаеш :greenball:

Успех!

Отговорено
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ПОСТОВЕТЕ САМОЧЕ КАТО ЖУЛЯ НЕЩО МНОГО ГАДНО СЕ ЧУВА ВАПРОСА МИ БЕШЕ КАК ПО ТОЧНО СЕ ПРАВИ ПРЕЦИЗНО КАКВА Е ТАИНАТА МАЙСТРОРЛЪКА ТАКА ДА СЕ КАЖЕ :) :) БЛАГОДАРЯ ОТНОВО

Майсторлъка е като всичко останало свързано с китарата - ТРЕНИРОВКИ! За един, два, три дена ще го научиш сам, не мисля, че е нещо строго определено - просто го усети!

Успех! :)