Metanoia Отговорено Август 8, 2008 Share Отговорено Август 8, 2008 За мен осезаема разлика има най-вече при флажолетите, при която EMGто е с малко по-добро. Иначе за останалата част разлика усещам много малка, в полза на SD... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Август 8, 2008 Share Отговорено Август 8, 2008 СДто замазва, дори от личния ми опит с този тип адапери мога да кажа, че те се нуждаят от разлчна настройка на звука в сравнение с ЕМГ, което не означава че са по-лоши, просто изискват различен сет-ъп. И това е съвсем вярно. EMG-то + дървото на китарата си искат повече ниски и по-малко среди и високи от усилвателя, което може да се компенсира донякъде с настройките. За мен, най-добрия hi-gain звук се постига с EMG81/85 работещи на 18волта, така адаптерите звучат чисто, но без да им липсва живина. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Август 8, 2008 Share Отговорено Август 8, 2008 ... EMG81/85 работещи на 18волта...Може ли да обясниш?Това не съм го правил и ми е интересно?Какви са рисковете? Ако вържа последователно две батерии ,дали няма да стане беля? Трябва ли нещо друго освен това? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Август 8, 2008 Автор Share Отговорено Август 8, 2008 Безопасно е. По спецификация EMG носят до 27волта, но повече от 18 не се препоръчват. Пише го на сайта им. Ако е изпълнено правилно няма рискове. Вързват се две батерии по 9 волта последователно и е ок. Аз не съм го пробвал, защото нямам място в китарата за втора батерия, но много хора харесват този 'мод'. Преполага се, че има повече headroom и се избягва изкривяването от вградения преамп. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Август 8, 2008 Share Отговорено Август 8, 2008 Подробно описание: http://home.comcast.net/~mgollihur/emgmod.html Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Август 8, 2008 Share Отговорено Август 8, 2008 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Вестимир Отговорено Август 10, 2008 Share Отговорено Август 10, 2008 Да не повярва човек ще взема да се включа в дискусията. Имам две LTD китари H-400, този модел се предлага в 2 разновидности, при абсолютно еднакъв сетъп на хардуер и дървения, единствената разлика е в адаптерите (и цвета ). Едната е с SD JB/59, другата е EMG 81/85. Личното ми мнение е че за пили и резачки в по-ниска настройка EMG са по-окей, а за чисти китари SD има някакси по-богат и по насиен тон. Не че активните са зле, просто СД-тата имат повече душа. Но откъм пилачки при каквито и да е настройки на ампа не мисля че могат да постигнат по-зловещ и тежък звук от ЕМГ-тата, просто е прекалено концентриран и сякаш компресиран. Даже до някаква степен не свиря с услиен гейн, за да запазя отчеливостта, докато при Сеймърите ми се налага да се поизбичвам гейн+високи за да постигна метълия. Това ми е мнението, като свиря метъла с групата се мятам веднага с тъмната с ЕМГ-тата, но ако искам да посвиря нещо по-алтърнатив и без пили дома, тази със СД-тата направо ми разтапя душицата, истински кеф е да посвириш Пърфъкт Съркъл например. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ava Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 Изпробваите Сеймърите с корекций : Bass - 5. Middle - 0. Treble - 10. Предлагат интересен звук.Незнам дали има стандартизация между различните марки и модели ампове обаче. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 ^Без среди и с толкова високи... Иначе аз чух, че Корекций, Репетиций и Клавдий били приятели... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 И Конфуций! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Roshaff Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 Не знам защо,ма не мога и не мога да ги харесам EMGтата вече толкова години. Аз съм от тежката артилерия и по дефолт би трябвало да им се радвам много,ма не става.SDто ми харесва повече,DiMarzio най-много. Все пак всичко е въпрос на лични предпочитания.Крайно е изказването "Еди коя си марка е най-добра"... Предстои ми upgrade на 7струнката ми- Ibanez RG 1527 .Ще и сменям адаптърите.Махам оригиналните (V77/V87,които нямат нищо общо като звук с тези на другата ми китара Ibanez RG 470-V7/V8,които зучат страхотно,според моите уши) и ще сложа DiMarzio D Sonic 7 за bridge и се колебая м/у Air Nortnon,Blaze и Activator за neck... Някакви съвети??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Август 11, 2008 Автор Share Отговорено Август 11, 2008 Според мен от изброените варианти blaze е най-добре за нек адаптер в липа. Но виждам, че вече имаш мнение, така че не виждам как може да ти се помогне със съвет. По-скоро вземи да пуснеш по някой семпъл като ги инсталираш, та да си формираме и ние (мнение). Пре уикенда разглобих китарата за почистване/поддръжка и пробвах EMG 85 на bridge: EMG 85 (bridge) в китара от елша (alder) След което си върнах 81 на място. Все пак може на някой да му е интересно. ПП: И без повече простотий. (съжалявам, просто трябваше да го напиша). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Roshaff Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 Край!Уговорено!Ще пусна семпли,ама няма да е скоро,тъй като ъпгрейда ще се прави някъде наесен,просто сега не ми се дават тези пари. Айде,метал да е Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ProjectHamsterdam Отговорено Август 11, 2008 Автор Share Отговорено Август 11, 2008 (Редактирано) Супер. ПП: Редактирано Август 11, 2008 от Mu3epHuK Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vurbito Отговорено Август 11, 2008 Share Отговорено Август 11, 2008 На мен лично 85 на бриж позиция ми хареса повече. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts