the_gorer Отговорено Август 11, 2008 Автор Share Отговорено Август 11, 2008 ^ От някои ВСТ-та вадя звук. Например с вградените синтезатори на Кюбейс няма проблеми като ги закача към МИДИ трака. Но тези, които ми трябват, не тръгват, баси - нито Халион-а ми свири Саундфонтовете, нито Контакт-а свири лондонските семпли, нито тия другите тръгват през оригиналния си плъгин. Мизерия отвсякъде. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 19, 2008 Автор Share Отговорено Август 19, 2008 Откачих тотално с този проблем. Тук става нещо необяснимо: Когато MIDI-то подава инструкции към VST плъгина и той видимо работи (съдейки по движението на виртуалните му клавиши), не се чува звук. А когато аз натискам с мишката по виртуалните клавиши във VST-то, звук има! Това е все едно двама души да натиснат един и същи ключ за светване на лампата, но при единия тя да светне, а при другия - не. Към разбирачите: погледнете това ВИДЕО и кажете какво може да причини такъв парадокс: http://vimeo.com/1558571 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Август 19, 2008 Share Отговорено Август 19, 2008 Иначе не съм сигурен но , пробвал ли си да транспонираш трака ? Въпреки че нещо ми се губи вече логиката . Също последната идея - когато цъкнеш на клавиш от интерфейса автоматично даваш вилосити на нотата 127 . А ако вилоситито което приема от МИДИ трака е нула - то ще го показва като натиснат но няма да има звук защото все едно е намален до край . Пробвай да напишеш един нов трак да видиш дали няма да стане (не съм сигурен дали не си пробвал това) . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 19, 2008 Автор Share Отговорено Август 19, 2008 ^ Хммм, не знам... Ако велоситито на МИДИ трака е нула, няма да се чува никакъв звук при просвирване на голо МИДИ. А аз вадя звук от голото МИДИ, следователно велоситито е над нула. Сега погледнах - велоситито на всички ноти е на 90. Има само няколко ноти с велосити 61. Пълна мистерия е това, няма никаква логика. Ще изчакам и някой друг да прегледа видеото и да каже какво мисли по въпроса. Определено ставанещокрайно ненормално - вече няколко седмици няма разрешение този проблем. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Август 19, 2008 Share Отговорено Август 19, 2008 А пробвал ли си да напишеш няколко ноти на пиано рола на нов трак и да го пратиш към някое от тея VST ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 19, 2008 Автор Share Отговорено Август 19, 2008 ^ Сега написах набързо нещо хаотично на ръка и то тръгна! Остава да разбера какво по дяволите пречи на другото МИДИ да свири, при положение, че съм изтрил от него всички контролерии, програми и прочее автоматизации... Адски спешно ми е да разбера. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MR_STENCH Отговорено Август 19, 2008 Share Отговорено Август 19, 2008 Аз си бях "оплюл брадата" веднъж с MIDI трак експортнат от Guitar Pro при опит да закача за бас партията Hypersonic... имаше някакви... украшения на места които като Genaral Midi се чуваха но в Hypersonic-a не... накрая се оказа, че въпросните три четири тона от партията са на друг MIDI канал .... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 19, 2008 Автор Share Отговорено Август 19, 2008 ^ Това е! Изглежда минавката идва именно от каналите. Сега успях да го подкарам като включих трака на 1-ви канал (беше сложен на 3-ти). Дано да нямам повече главоболия с тази шитня. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Август 19, 2008 Share Отговорено Август 19, 2008 Провери миди трака праща сигнал на първи канал или Omni . Ако не - промени го . Ади бе ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 19, 2008 Автор Share Отговорено Август 19, 2008 ^ Сменях канали като луд още щом видях този пост. Нямаше ефект. Явно трябва да е включено само едно ВСТ, да са изчистени всички говна от МИДИ-то, да му е набримчено велоситито на макс, да е включено на 1-ви канал и да е само един трак, а не цял мултитрак. С други думи, моята практика показва, че при това МИДИ трябва да са изпълнени доста условия, за да тръгне. Ей го - сега пак имам проблеми с един-два трака. Сигурно те искат да са включени на 68-ми канал... Мъка ще е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Август 20, 2008 Share Отговорено Август 20, 2008 Братко, първо се ориентирай що е то MIDI, канали, мултитембралност и прочее, че като чета въпросите ти се сещам за отговорите, които са основата на самото MIDI. Така, с готови рецепти - натисни там, включи/изключи онова, и след две години пак ще си на същото място. Без никакви лоши чувства - просто се изразявам понякога излишно дидактично.... Успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 20, 2008 Автор Share Отговорено Август 20, 2008 ^ Въобще не се засягам, нямаш идея колко си прав! За вече 4-5 години така и не научих какво точно представляват тия канали, програми, бъсове... Нито какво точно правят. Много мразя МИДИ и нямам никакъв стимул да го заобичам. Просто цъкам хаотично докато се чуе звук. И е много кофти когато такъв не се чува... Тогава пускам подобни теми във форума. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 20, 2008 Share Отговорено Август 20, 2008 Стига, де, ти имаш най-яките "проблемни" теми! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Август 20, 2008 Автор Share Отговорено Август 20, 2008 Честно казано, този проблем е над средно ниво за разрешаване. Например, и в момента някои сикуенсъри (като ACID Pro) не просвирват семплите, независимо на кой канал сложа МИДИ-то и, ако тръгна да правя разследване защо не свирят, сигурно ще отидат още две седмици в питане. Успях да подкарам семплера само през Кюбейс и то само, ако е включен един трак at a time. Има някои особености по програмите и по семплерите, които няма как да знае средностатистическият поребител. Реално погледнато всеки семплер си е отделна програма за разучаване и има особености, които твърде често остават неразгадани, дори и от упътванията. Сега ренднах облечените тракове един поедин и ще ги смесвам като аудио. То така е и по-леко за машината,макардае ограничаващо откъм "флексибилити". В общи линии съм щастлив - по-добре, отколкото да нямам никакъв звук. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts