EAmechaniX Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 Е, то иначе ще е ебати флойда! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 Да де, ама максималния ход едва ли е октава - кварта е горе-долу нормално. Цитирай
Daniel_V Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 Ставаше въпрос, че често срещам мнения, че ако опъваш докрай, струните се късали. Но при мен такова вещо не се е случвало. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 В 99.99% от случаите не се къса освен ако китарата не е стаг или някакъв шит с шит тремоло и то само ако е нивелирано правилно а ако не е .....ехеееее....ехехехе ........ Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 Късат се ако самите струни са гадни, стари или зле/неправилно поставени. Или китарата има проблем някъде по бриджа/нъта. И друго - някои флойдове" са по-"плитки" (например моя), други са по-"дълбоки". JEM дрънкалцата имат по-дълбок ход. Теоретично там е по-лесно да се скъса струна, но колко често Вай къса струни е най-добре да питаме гитар тек-а му ВанДерНякойнен...както беше там заглавието... Цитирай
Slav Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 Човекът може би иска да постигне този ефект, който преспокойно може да се направи и с нормалното фендерско тремоло. Цитирай
Maluc_Secko Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 Като искаш флойд роуз а си с тремоло направи следната тъпотия.Слагаш струни 10-12 и нагоре,отпускаш пружините на китара та да се вдигне малко тремолото и това.Знам че става нещо подобно защото другия китарист в групата без да иска направи този номер P.Sникога ама никога не го прави и го оставяи така това ти казвам само да пробваш а ПС е за да не ме оплуят съфорумците,но наистина не ти трябва флойд за такива гъзарики Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 Мисля си, че прокалено се отклони темата от първоначалната си цел. За тремола и сетъп на китари има други теми и раздели. Цитирай
Overdrive Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 Като искаш флойд роуз а си с тремоло направи следната тъпотия.Слагаш струни 10-12 и нагоре,отпускаш пружините на китарата да се вдигне малко тремолото и това. Това не е тъпотия, а нормално сетъпване на тремоло, както го дават от Фендер - трябва да е на 3мм над дървото Цитирай
Maluc_Secko Отговорено Август 7, 2008 Отговорено Август 7, 2008 Първа причина защо е тъпотия: Като направиш това и удариш два акорда и пак трябва да я настроиш. Второ: Струните се вдигат малко повече над грифа и става сравнително по-трудно да се свири на тази китара. Трето:възмо е вместо тремолото да се вдигне грифът да се вдигне а да го наместиш не е много лесно(особено на скуаер). Аз съм ги видял всички тези неща и съм свирил на така направена китара, и ти казвам че нама такава хамалогия. А за разстроиването,само сложих ръка на тремолото и веднага се развали настроиката.Ще кажете че е било прекалено вдигнато тремолото но не беше около 3-4 мм(от най-крайната точка на тремолото до дървото) Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 7, 2008 Отговорено Август 7, 2008 Сечко ,ако направиш това на китарата ми и я накараш да получи разтройство -ще ти я подаря! Цитирай
Maluc_Secko Отговорено Август 7, 2008 Отговорено Август 7, 2008 Само дето е СеЦко И нее нужно да я даваш П.С ако китарата има заключване естетвено че няма да стане.Но човека нали каза че има тремоло на китарата а много малко китари с тремоло са с заключване(За последното не съм вече много сигърен ако някои има по актуална информация моля да я сподели) И мевду другото EAmechaniX не си даваи китара като награда на бас.Не много хора биха се хванали на бас с банцикар особено като става дума за дърво и така нататък Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 7, 2008 Отговорено Август 7, 2008 (Редактирано) Няма заключване и не се хващам на бас.Ако беше така и аз щях да искам нещо насреща...а аз не искам. Офертата още важи... П.С.Сори за сечкото ,Сецко! п.с.2 Два фендера и един мюзикман -избери си ! Редактирано Август 7, 2008 от EAmechaniX Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 7, 2008 Отговорено Август 7, 2008 (Редактирано) Е,ко прайм сега?Ще вършим ли работа? В противен ще те накарам да се откажеш от думите си! Редактирано Август 7, 2008 от EAmechaniX Цитирай
Recommended Posts