Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Да, но поне ще канализират кофти темите в един раздел, и в другите ще може да се говори малко по-сериозно

• Отговори 61
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Относно раздела за начинаещи... би било хубаво, но предлагам, ако се направи такова нещо , то да не е само за китара, а и за всички останали инструменти.А и сякаш ще е по-прегледно за тях, и няма да се налага да "търсих в търсачката, но нищо не ми излезе" :)

А модераторите - това ще им отвори страшно много допълнителна работа ми се струва...  но ако мога и аз нещо да помагам - насреща съм.  :rolleyes:

Отговорено

За всички подраздели става въпрос.

Ако се приеме , и имат нужда от помощ, пак казвам - ще помагам.

Аз предлагам да направиме Анкета. Да се дискутира е добре, но като нямаме крайните резултати черно на бяло става кофти и нещата се отмиват. Но като знаеме, че еди-колко-си процента искат това , се взима решението и по-лесно се задвижват нещата.

Отговорено
ОК, но кой и по какви критерии ще определя начинаещ ли съм или не? ;)

Прост въпрос с невъзможен отговор. А ся, де! :rolleyes:

Междудругото и аз това се замислих, но реших да не възраждам спор :)

Мисля си, че под начинаещи ще се има в предвид абсолютно начинаещите и по-точно темите ,като коя от двете да избера, как да си сменя струните... малко недообмислена е идеята, но има нещо положително, както някой по-горе каза. :lol:

Отговорено (Редактирано)

Във всяка област има признати специалисти. Пак с анкети може да се подберат съответните членове на "потребителската група". Естествено, че е трудно някой да е сред най-добрите в повече от една група, но не е изключено да има такива.

Важно е обаче анкетите да не са анонимни, защото тайфа малоумници могат да изберат за главатар пак малоумник. Като в политиката де...

Хей, ако решим този казус сполучливо, може да го приложим в политическата система :yahoo:

Редактирано от Parni_Valjak
Отговорено

Обеснявам...

80% от новите имат ужасен навик да пишат глупости, по една или друга причина, но в повечето случаи щото са новаци. Нормално е. Но често някои от тях прекаляват и започва да се нервят , защото им се правят забележки.

Рядко се регистрират можещи и знаещи хора, по ред обясними причини.

Та с правенето на новорегистрираните да могат да пишат само в разделите предназначени за начинаещи за някакво определено време доста ще филтрира форума. При начинаещите ще си се леят глупости и никой няма да се сърди. А в главния раздел ще са сериозните теми. Така никой на никого няма да пречи и темите ще престанат да се превръщат в война между по-новите във форума и тези които са отдавна.

Отговорено
Обеснявам...

80% от новите имат ужасен навик да пишат глупости, по една или друга причина, но в повечето случаи щото са новаци. Нормално е. Но често някои от тях прекаляват и започва да се нервят , защото им се правят забележки.

Рядко се регистрират можещи и знаещи хора, по ред обясними причини.

Та с правенето на новорегистрираните да могат да пишат само в разделите предназначени за начинаещи за някакво определено време доста ще филтрира форума. При начинаещите ще си се леят глупости и никой няма да се сърди. А в главния раздел ще са сериозните теми. Така никой на никого няма да пречи и темите ще престанат да се превръщат в война между по-новите във форума и тези които са отдавна.

Ок, обаче кой ще определя кой е можещ и знаещ и кой не, и коя тема е глупава или не? Или сега целта е да видим кои са спецовете в форума, че и на определени да им се вдигне самочувствието (не говоря за точно определени хора).

Отговорено

Ама пак ли не се разбира... Прави се че всички , АБСОЛЮТНО всички новорегистрирани ще бъдат ограничени да пишат само във подфорумите за начинаещи.

В срок например седмица или месец след регистрацията или натрупване на даден брой мнения , получават права да пишат навсякъде. Готово. Никой няма да бъде съден като неразбиращ или подобно. ЕДНИ ПРАВИЛА ЗА ВСИЧКИ.

Отговорено

Не мисля, че има някакво идеално решение на проблема. Но все пак съм на мнение, че би било да има отделен раздел за консултации и темите пускани не на място просто да се трият. Единственият проблен си остава извънредната работа за модераторите, а те си имат много и без това.

А колкото до това кой е начинаещ, не мисля че има адекватен начин това да се определи, все пак всичко зависи от гледната точка на преценяващия и неговото собствено ниво. Точно затова мосля че не е редно и да има такова разделение. Може би единственото , което има известен смисъл (поне според мен) е , ако е технически възможно да се ограничат постовете на новорегистрираните потребители, независимо колко са начинаещи или напреднали, с цел същите да имат време чрез четене малко да се ориентират във форумната атмосфера и така евентуално да се избягват някои от конфликтите.

Но мисля, че наистина нещо трябва да се направи

Отговорено

Странно, във времето Black Bird, kolio_k или Evtim Djerekarov са били новорегистрирани. Това прави ли ги лаици и т.н. че да не могат да пишат, а само да четат за_някакъв_период ?

Отговорено
Странно, във времето Black Bird, kolio_k или Evtim Djerekarov са били новорегистрирани. Това прави ли ги лаици и т.н. че да не могат да пишат, а само да четат за_някакъв_период ?

Именно.

Но е хубаво някой модератор или админ да си изкаже мнението по въпроса в темата, защото все пак не решаваме ние :yahoo:

Отговорено (Редактирано)

Те ще могат да пишат, просто не навсякъде и не завинаги. Не може да е някаква абсолютна свободия, особено като се има предвид нивото на по-голямата част от българските интернет потребители :yahoo: Вярно е, че така и някой, който не трябва ще пострада, но все пак е временно, а без мерки, положението няма да става по-добро. Малко работа се отваря на support-а, но поне ще се улеснят за в бъдеще

Редактирано от sasoh