Jump to content
Българският форум за музиканти

Имам нужда от помощ!


Recommended Posts

Здравейте!

 

Ето какъв е проблема- имам един фус 13" и ми се сцепи.Цепките са 4, но са съвсем малки и смятам, 4е могат да се оправят.Дайте някъкви идеи как да го оправя.Аз ще си купя нов фус, но тъй като този мога още да го ползвам не ми се ще да го хвърлям...

 

Мерси предвариително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо искаш да го оправяш,остави му тоя пиниз,звука който се получава ще е уникален и ще го има само при твоя фус :) Be Different :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да не те разочаровам,НО не може да се оправи.Ще потрошиш време,пари и нерви,така че по-добре направо събирай за нов.

Вариант е да намалиш диаметъра и на двата чинела,обаче.....

на струг не става,ще излезе много скъпо,защото под чинела трябва да се направи специален калъп върху който да се застопори чинела,на принципа на струговете във фабриките за чинели-сложна и скъпа работа и няма да намериш струар,който да се навие да я свърши.

Поразпитай за лазерно рязане,но мисля,че и това не става, защото режат по-меки метали до 1мм./така мисля/

Единственото което може да се направи е,ако успееш съвсем точно да намериш края на всяка цепнатина,с 2-3мм. свредло да разпробиеш отвор в края на всяка пукнатина.Но ще продължи да се напуква.Ако е марков и от скъпа серия,не те съветвам последното,а спри да свириш на него и търси варианти да намалиш диаметъра и на двата чинела,че да си запазиш поне нещо.

Успех :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах малка цепнатина на външния ръб на чинела и си изрязах едно малко ъгълче от чинела,след това стругаря ми го заглади и нйамаше никакви грижи!

ако не са големи цепнатините да се отреже във формата на триъгълник не е проблем , ако пък не си го остави както казва боги за уникален фус !!

ама чак да им смаляваш диаметъра не си струва , аз съм си купувал така краш от 18 на 16 инча изрязан и беше много забавно , супер много бой му трябваше , че да изкарям някакъв сносен звук а иначе Аведис беше!!

успех с фуса!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам същия проблем с един краш на "Stagg - furia" , това ми беше първия чисто нов чинел.След около година и половина - две се пукна и след това с флекс изрязах под формата на дъга цепката, след това звука му стана още повече като на китаец, мн ме кефеше :D но скоро видях че пак е тръгнал и то на няколко места и дъгата май ще се уголемява.. пък колкото живот му остане .. божа работа, все пак си остава "Stagg" :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз препоръчвам просто да обърнеш чинелите.Демек здравия от горе.А най-добре според мен е спукания се реже като дъга,а здравия от горе.Другото,което мога да препоръчам е ,ако са добри капаците търси си нещо за комбинация.Използвай здравия и пак можеш да получиш уникален звук,но без да ти се троши повече и повече чинела.По-здрави,

Бонзи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам същият проблем много отдавна само че, имам една цепнатина около 3-4см и направих ,както Bonzo те съветва,нацепеният капак отдолу а здравия отгоре, и за сега цепнатината не се увеличава,преди бях пробвал на цепнатината да сложа малко леклопалст,помага но временно и трябва постоянно да се сменя. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо искаш да го оправяш,остави му тоя пиниз,звука който се получава ще е уникален и ще го има само при твоя фус :) Be Different :)

:) Само че на вади кой знае колко различен звук! Както и да е, днеска си взех нов фус, Стагг ДиЕич Байт Хай-хет брилиант.МНОООООООООООООООООООООООООГО як звук вади!!! :):thumbup: Благодаря на всички за съветите! Ще видя кво мога да направя, ако не - здраве да е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.