Jump to content
Българският форум за музиканти

Китарен кабинет 1х12


Recommended Posts

Заех се да направя едно кабинетче на китариста ни (Icarus). В този шкаф има говорител Celestion super 65 - 65watss, 8oms, 12". Скоро ще пусна и някой друг семпъл.

mapex2027.jpg

mapex2030.jpg

mapex2035.jpg

mapex2033.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 43
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Благодаря! Забравих да уточня, че това ми е първи опит с тапициране.. Е, резултата не е мега перфектен, но не стана и много зле. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер изглежда!!!

Снощи и аз тъкмо си довърших кабинета, но мисля да го направя с няколко "екстри", та ще постна по-натам. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, ето го и в готов вид :) Як е станал шкафа, сега като дойде и ламповия амп август ше го чуем както си трябва ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздражления и от мен за новата придобивка. Вижда се, че доста старание и труд са вложени. Предполагам, че ще има още подобрения за напред и ще добие по добър завършен вид. От сега мога да кажа, че следващото ти произведение ще е по добро понеже ще имаш база за сравнение, а и по отношение на изработката ще имаш някои гледни точки в повече. Успех за напред. Браво :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Определено втория ще е по-добре. А колкото до звука - за мен си е доста як. Лошото че на запис не може да се усети чак толкова атаката, няма го това усещане когато си на една сцена с него. Така че всеки е поканен да дойде до Стара Загора да го пробва! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Stoyko дай повече инфо за самата конструкцията на тоя "шкаф". Ако има и няколко снимки от процеса на работа ще е много интересно ако ги пуснеш.

Извинявам се за леката коментар обаче на фона на тая отлична изработка задния панел с това гнездо за вход и изход е направо "кофти". Предния панел не се вижда как е изработен, но аз от личен опит ще предложа да да я подсилиш с някаква по плътне решетка или някаква мрежа да не замине мембраната на говорителя. На мен лично ми се е случвало и е страшно неприятно.

Другото по "шкафа" та даже и тапицирането дето се притесняваш си е перфектно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Задния панел с входа и изхода е highly custom и е абсолютен култ, макар и малко изненада - ама ние се знаем със Стойко кви идиоти сме :godbless: Мен ме кефи, което е важното в случая :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хах.. Така- отзад панела с буксата е направена точно от една дъска с две дупки за жаковете. Надписите са правени старателно под силното юлско слънце с помощта на лупа, произведена в СССР. Целта беше наистина да е идиотско. За съжеление нямам снимков материал по време на производствения процес. Сега малко за шкафа - направен е от ПДЧ 18мм - размери 550х450х300. Кутията впрочем е модел на Ориндж. Сглобявана е с видии и лепило. Като цяло цената на нещото е доста готина и се замислям дали да не се захвана да правя нискобюджетни китарни кабове с Celestion. И като стана въпрос за Celestion, мисля, че вече разбрах къде се крие тайната на китарния звук. :godbless: За сега на бета тестовете се справя доста впечатяващо, ще видим какво ще стане като го усилим с една лампова пача, глава де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кабинетът с дъската са абсолютен култ, а щом и икарусът се кефи, значи всичко е ок. Браво :)

 

А откъде си набави материята за тапициране? (забравих как се казваше ;) ). Лятоска като/ако минавам през стара газора може да се обадя да го чуя, като сте толкова отворени да предлагате :)

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че въпросът не беше към мен, но нали съм си нахален... ;)

Аз пообиколих някои магазини и нищо не си харесах. Та мисля да атакувам един онлайн шоп, който предлага толекс направо. Тия мъхестите дето ги ползвате са ми много противни, не знам що...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.