WaNTeDd Публикувано Юли 28, 2008 Публикувано Юли 28, 2008 (Редактирано) Tака имам едно питaне към вас.Tъй като искам да подобря саунда естествено ,какво е по-добър вариант?Да си взема Фендер фм100 главата с тонколоните ,или аз сега си имам едно скромно фендерче 15-ка , да си остана с него и да си купя Vox Tonelab LE?Ясно къде ще е по-силен звука обаче къде ще е по-добър драйва?Изкажете мнения ,мерси предварително! Редактирано Юли 28, 2008 от WaNTeDd Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 28, 2008 Отговорено Юли 28, 2008 Да отбележа, че това което ще кажа е чисто лично мнение: Фендер ФМ серията по принцип имат звук, който мен не ми харесва. Нито дтайва е готин, нито чистия канал е Фендер. От друга страна 3 години съм цъкал на този усилвател, който ти ползваш. Могат да се изкарат сносни звуци. От трета страна Вокс тонлаба е готин процесор, дори супер, в сравнение с много други, но въпроса е да провериш как ще звучи с кубето ти (с малко играчка по настройките и на процесора и на кубето, разбира се) Цитирай
WaNTeDd Отговорено Юли 28, 2008 Автор Отговорено Юли 28, 2008 еми не аз исках нещо лампово ама кум 1300лв макс ,обаче няма такива екстри така че...Аз ходя на уроци при Светлйо Стайков във Пловдив и той свири с такъв процесор и е мн доволен.незнам все още Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 28, 2008 Отговорено Юли 28, 2008 Тогава можеш да го помолиш да пробвате процесора в твоето кубе. За тези пари, които цитираш, можеш да провериш, дали един съфорумник може да ти спретне нещо лампово. Ник-а му е Gregg, a творенията с марка Garland са из форума с пълна информация - само пусни търсене за Гарланд и/или Garland във форума. Цитирай
chris_barnes Отговорено Юли 28, 2008 Отговорено Юли 28, 2008 как така сравняваш кубе с процесор??? и то VOX - според мен една от най-гадните марки сигурно си мисля така щото не стават за метал... а като можеш да приготвиш над 1000 защо не се насочиш към GREGG да ти направи яка глава? Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 28, 2008 Отговорено Юли 28, 2008 Ей, ти си от 6 метра под земята, знам ви аз вас, слушах ви преди Сега сериозно, господин Барнс казва истината, този процесор не става за дет метъл, но пък за по - леки стилове е класи над повечето неща на пазара в момента. И за Грег сигур е прав, но ти ще трябва да обсъдиш какво и как ти трябва, та да разбереш колко ще излезе. Цитирай
WaNTeDd Отговорено Юли 29, 2008 Автор Отговорено Юли 29, 2008 аз тази покупка ще я правя по-нататък,просто искам да реша кво да зимам.а гарланда само главата кви пари излиза и колко ще е и коланата ? Цитирай
black_waltz Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 (Редактирано) Това кубе Фендер към което си се насочил е може би най-ужасният китарен амп на които съм свирил или поне аз не се сещам за друг с по-кофти звук(за мен и за свирене на по тежка музика). Драйва става за някво хеви но от чистият канал избиват доста високи като включиш някакъв ефект и е нетърпимо. Вокс-а съм го слушал на записи и определено ме кефи като звук, но като че ли не чух да има някакви по-брутални дистове. А лампов амп за тия пари можеш да си вземеш, в форума има хора които правят ампове за не големи суми. Аз си взех ВМБ(Владо Милев Балев) 100вата + 4х12 кабинет, който се вмества най-спокойно в този бюджет и съм супер доволен. Има чудесен чист канал които звучи разкъртващо като му бучнеш някой аналогов дист. Редактирано Юли 29, 2008 от black_waltz Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 Тонлаб-а на Вокс няма по-тежки драйвове. Инак е готин, но за брутализми не става. Тия Фендъри и мен не ми допадат, може би защото все се сещам за Туин Ревърб Класик Делукс или какви бяха точно там, дето къртеха фаянс... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 (Редактирано) Moя личен съвет е: Ако ще свириш само някакви бруталии: - Взимаш си лампово ампче с не много оцвтяваш клийн канал и слагаш дистер отпред или в ретърна. - Взимаш си транзисторен амп с неоцветяваш чист канал и някакъв процесор стил Boss GT(ако има сенд-ретърн е по-добре) - Взимаш си амп(транзисторен или лампов), който ти харесва и има хубав драйв. Ако искаш да свириш по-леки неща с по-разнообразен звук: - Взимаш си лампов амп с поне 2 канала, който има хубав драйв/крънч канал(като си намалиш волюма на китарата избистря), и хубав клийн канал, който не е съвсем чист, като се усили повече гейна(или волюма на китарата). - Взимаш си този вокс процесор и амп, който има лампово крайно стъпало(и по възможност сенд-ретърн) - Взимаш си този вокс или друг подобно звучащ процесор и един неоцветяваш транзосторен амп(пак препоръчително със сенд-ретърн). Имай предвид, че ще ти е трудно да свириш бруталии с фендер страт или телекастер. Също така ще ти е трудно да свириш блус със някаква метла. Редактирано Юли 29, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 Да, това са най - добрите варианти като че ли. С парите които имаш би могъл да почнеш от една глава (лампова) мисля, пък току виж и аз едно качествено кубе стигнали (или 2ра ръка или по поръчка)... За цени на Gregg ще трябва да питаш директно човека, дали сме ти ник-а му и името на продуктите му, твое право е да натиснеш бутона "Търси" горе Цитирай
WaNTeDd Отговорено Юли 29, 2008 Автор Отговорено Юли 29, 2008 Имам последни три питания .Сега щото сичко искам да си ъпгрейдна и съм решил да купувам и Гибсън Лес Пол Студио.Според вас кое да направя първо-китарата или Гарланда?До зимата ще имам към 1000 кинта.Общо взето за китарата ми трябват 2 години,за усилвателя-1 . Второ питане-с гарланда ще мога да изкарвам рок и хард рок нали?И трето ако зимам Гарланда,кабинет Харли Бентон 4х12 добре ли ще е?Мерси мн! Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 1во - Гарланд се правят по поръчка. Тоест говорите с Грег, ти казваш какво искаш и търсиш като звук и възможности, той ти казва колко от това е възможно да се направи, как и колко излиза като цена. 2ро - Това вече е лично мое мнение, сигурно има хора които няма да се съгласят, но мисля че една по евтина китара, пъхната в добър усилвател ще звучи много по - добре от един гибсън пъхнат във Фендер ФМ... От тази гледна точка бих ти препоръчал да почнеш с усилвателя, хем ти е по - наблизо като срок и е по - лесно да получиш точно каквото искаш. За Харли Бентъна, ами колоните имат значение, но според мен като за цената си, в сравнение с по-големите си батковци ще ти върши сносна и дори отгоре работа. Цитирай
TONY Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 Харли Бентън - не бих си купил, честно. И няма никакъв смисъл да събираш с години. Тук всеки разбира ( според това какво е видял, притежавал и тн.) и има свой критерии и въз основа на тях ти дава съвети. Взимай каквото може да си позвалиш сега. Имаш учител, който те познава добре и може по-добре да те насочи по успешно от колкото хора, които не те познават. На мен ми се струва, че Вокс процесора ( че и някой по-нисък клас от него) ще ти върши работа, поне година- две. Цитирай
WaNTeDd Отговорено Юли 29, 2008 Автор Отговорено Юли 29, 2008 Много мерси за отговорите,много ми помогнахте Цитирай
Recommended Posts