Evtim Djerekarov Публикувано Юли 21, 2008 Публикувано Юли 21, 2008 Както стана дума в друга тема, добре би било да си направим тема, където да вадим песни, да чуем кой какво е извадил, да запишем и да пуснем. Хем ще е добре от практическа гледна точка, хем ще можем да изглаждаме неясноти по рифове. Предплагам да качваме файловете в putfile.com. В предишната тема стана дума за Whitesnake - The Deeper The Love. Аз мисля да драсна началния риф(до преди да започне да се пее) като се прибера вкъщи. Свиря го приблизително точно но не мога да чуя някои неща в него. Запишете и вие, да видим кой как ще го извади, а и как ще звучи най-добре. Може да поставим един срок от да кажем другиден 12:00 в който да записваме и обсъждаме този риф. След това може да извадим цялата песен, или вие да предпожите друг риф, който ви харесва, а не сте сигурни как се свири.... Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Не питайте защо все още съм буден и защо ся се сетих да вадя песен Да кажем , че смятам , че просто няма накъде повече да го водя , звучи ми 1:1 поне при мойто свирене , сега - доколко таба в текстовия си вид може да ви ориентира си е друг въпрос . GuitarPro-то толкова ми се е бъгнало вече , че не ми се занимава с него . Let Ring лек слайд E|-----------0-------------------- B|-------------------------------- G|---7-----6--6---7-----7--4>6---- D|---7-----7---7--7-----6----7---- A|-0---0-0----------0-0----------- E|-------------------------------- Let Ring P.M. E|---------0---------------------- B|-------------------------------- G|-4-----2--2---1-2-1------------- D|-4-----4---4--------4----------- A|---0-0--------------4----------- E|--------------------------0-2-0- Let Ring лек слайд E|-----------0-------------------- B|-------------------------------- G|---7-----6--6---7-----7--4>6---- D|---7-----7---7--7-----6----7---- A|-0---0-0----------0-0----------- E|-------------------------------- Let Ring P.M. E|---------0---------------------- B|-------------------------------- G|-4-----2--2---1-2-1------------- D|-4-----4---4--------4----------- A|---0-0--------------4----------- E|-------------------------------- Sweep picking E|-------------------------------- B|------9-7----------------------- G|-2---9---------7--4--4>6-------- D|-2--9-----9---7-----7----------- A|--0----------------------------- E|-------------------------------- Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 22, 2008 Автор Отговорено Юли 22, 2008 (Редактирано) Е, дайте някакви записи де... Ето какво вадих аз преди година. Има някои моменти, които не ми звучат така в песента. Запишете и вие, и дайте да сравним. Интро Редактирано Юли 22, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 22, 2008 Автор Отговорено Юли 22, 2008 Ето едно линкче към ютюб: Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Да кажем че за 10 минутки спретнах това след като се събудих Deeper the Love Да кажем , че не претендирам за достоверност , но ми се струва че не е много по-различно от оригинала . Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 22, 2008 Автор Отговорено Юли 22, 2008 (Редактирано) Като начин на тоноизвличане е доста близко. Хармонично бяга доста на места, де... На мен ни е трудно да чуя какво свири в края на фразата, която се повтаря два пъти в началото. Като че ли накаква кварта има има накрая, илие тризвучие... и някакъв слайд май има... Ще се радвам на още варианти... Редактирано Юли 22, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Ако ги кажеш кои са може и да ги оправя Иначе на мен ми бие на работа на две китари ... Песента преди не съм я слушал , но като знам как са устроени песните на Whitesnake съм сто процента сигурен че втората китара свири нещо което да допълва . Цитирай
Icarus Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 (Редактирано) Хм ето какво стъкмих и аз за 15ина минути: риф На мен също ми бяга нещо. Оказа се по-пинизчийски тоя риф. п.с. Няма как да запиша ел. китара в момента, затова карам с акустична едит: сега се усетих, че крайната фраза е друга и пак си свиря съчинения но така или иначе винаги го правя... Редактирано Юли 22, 2008 от Icarus Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Хе-хе . Пинизчийски ... Ще ме накарате да се позанимая с него довечера Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 22, 2008 Автор Отговорено Юли 22, 2008 (Редактирано) @Icarus: готино е станало, но пак не е точно. Краищата на началната фраза(дето се повтаря 2 пъти) ми харесват и според мене са близо до истината. Като съберем малко варианти може който иска да напише как го свири, за да сглобим най-достоверен вариант. @prayer4eto Ще се радваме . Редактирано Юли 22, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Tomov Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Еее, ха сега де... и аз ще видя какво ще излезе Цитирай
Icarus Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 (Редактирано) Хе-хе . Пинизчийски ... Ще ме накарате да се позанимая с него довечера Давай Аз по-добре надали ще го извадя, понеже съм глухар едит: Някой най-накрая ще вземе да удари едно телефонче на Вай да ни светне Редактирано Юли 22, 2008 от Icarus Цитирай
NitroBGA Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Ей, тука во Германско нямам ел.китара, ама пазете темата о6те малко, 4е съм се нато4ил здравата Много яка тема, Евтиме, евала ти ! Цитирай
Fanatik_Priest Отговорено Юли 22, 2008 Отговорено Юли 22, 2008 Вие пък точно с пинизите на Стийв Вай ли се сетихте да започнете... Нищо де, ще бъде интересно. Цитирай
Recommended Posts