Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте, хора. Искам да си купя китара и съм се спрял на тези два модела. Бихте ли ми оказали съдействие при избора? Знам, че и двете марки имат своята слава, но нека се изкажат и лични предпочитания.

:P

Отговорено (Редактирано)

славата на марките единствено помага на фирмите да си продават ниските класове китари - нищо повече - тоест и 2та модела нямат много обще с истинските модели на марките, освен надписа и формата :P

нямам мнение за ltd-то, но тея Джаксъни не ме кефят много

Редактирано от Overdrive
Отговорено

Нямам опит с Джаксън,но имам VIPER-100FM ESP/LTD.Мисля че, за този ценови клас,това е една отлична китара.А и всичките нейни братовчеди-включително Esp/ltd-ex50.Най-хубавото в случая е, че и двата модела (или поне много близки до тях)понякога ги има в наличност в съответните музикални магазини и можещ да отидеш и да ги пробваш.Твоята преценка е важна,все пак!

B) ESP

Отговорено

батка, май за теб формата свири...след някоя година ще си промениш мнението...и аз 1но време се бях засилил и почти си купих 1на такава ръбата китара - Силвертон Либърейтър...казвам почти щото я върнах понеже баланса и беше зле...(разбирай грифа пада като е на колан) и е неудобна за свирене....и тия дето си се засилил към тях и те са така - специално за Джаксъна мога да говоря защото съм свирил на такъв - не е чак напълно да увисва, ама е много странно, а и се замисли дали няма да искаш да свириш седнал...

Отговорено

^ Колега, много си прав. Тия дни минах през Динакорда в Дружба и си повойорствах да зяпам и пробвам китарки. Пробвах точно Viper от 50 серията, готина китара, но като се изправиш с колан увисва. Просто тоя тип китари (Viper, SG и т.н.) са така направени. На някои хора им допада, на други не. Отиваш в тоя Динакорд, за който ти говоря и пробваш на воля. Има и ESP-то, и Джаксъни колкото искаш.

Отговорено

мдааа, добри идеи давате, то и това ми беше целта. Интересно звучи варианта Viper, със сигурност ще пробвам повече от две китари като седна.

Отговорено
батка, май за теб формата свири...след някоя година ще си промениш мнението...и аз 1но време се бях засилил и почти си купих 1на такава ръбата китара - Силвертон Либърейтър...казвам почти щото я върнах понеже баланса и беше зле...(разбирай грифа пада като е на колан) и е неудобна за свирене....и тия дето си се засилил към тях и те са така - специално за Джаксъна мога да говоря защото съм свирил на такъв - не е чак напълно да увисва, ама е много странно, а и се замисли дали няма да искаш да свириш седнал...

честно не съм избирал китарите по формата. Що мнения и форуми изчетох да подбера нещо, което да си заслужава. Щеимам предвид мнението, наистина. :)

Отговорено
Пробвах точно Viper от 50 серията, готина китара, но като се изправиш с колан увисва. Просто тоя тип китари (Viper, SG и т.н.) са така направени.

???

Туй не го разбрах :girl_cray2: . Що ли на мене не ми увисва SG-то, дето си го взех наскоро ? Да не би да имаш проблеми с колана или стойката ? :girl_cray2:

Отговорено (Редактирано)

Наистина ли е толкова голяма разликата в увисването ?!?

За съжаление увисването е нещо, което не се вижда от снимките в сайтовете и е трудно да се опровергае мнение по въпроса. Все пак, ако двете китари са направени от дърво с подобна тежест и ключовете на главата са подобни, то не виждам защо едната ще увисва, а другата - не.

Все пак съм за джаксъна, понеже има тяло от елша, което е доста по-прилично дърво от агатиса, от който е направено ЛТД-то.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Колкото китари съм пробвал, дето са с подобна форма (Viper, SG и т.н.) са ми били лично на мене неудобни. Не знам дали е от колана, китарата или имам криво рамо. Но това е чисто субкетивно, иначе никой нямаше да дрънчи на такива китари. Просто съветвам колегата да иде да пробва добре китарата с несдандартна форма, тъй като не винаги е удобна.

Отговорено (Редактирано)

Да, липа пише..

Тая 628мм мензура може да се хареса на феновете на по-тежките звуци.

Значи вече не препоръчвам джаксъна - неутрален съм.

Редактирано от Evtim Djerekarov