faflu Публикувано Юли 20, 2008 Публикувано Юли 20, 2008 Здравейте, хора. Искам да си купя китара и съм се спрял на тези два модела. Бихте ли ми оказали съдействие при избора? Знам, че и двете марки имат своята слава, но нека се изкажат и лични предпочитания. Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 20, 2008 Отговорено Юли 20, 2008 (Редактирано) славата на марките единствено помага на фирмите да си продават ниските класове китари - нищо повече - тоест и 2та модела нямат много обще с истинските модели на марките, освен надписа и формата нямам мнение за ltd-то, но тея Джаксъни не ме кефят много Редактирано Юли 20, 2008 от Overdrive Цитирай
bobikosatkata Отговорено Юли 20, 2008 Отговорено Юли 20, 2008 Нямам опит с Джаксън,но имам VIPER-100FM ESP/LTD.Мисля че, за този ценови клас,това е една отлична китара.А и всичките нейни братовчеди-включително Esp/ltd-ex50.Най-хубавото в случая е, че и двата модела (или поне много близки до тях)понякога ги има в наличност в съответните музикални магазини и можещ да отидеш и да ги пробваш.Твоята преценка е важна,все пак! ESP Цитирай
chris_barnes Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 батка, май за теб формата свири...след някоя година ще си промениш мнението...и аз 1но време се бях засилил и почти си купих 1на такава ръбата китара - Силвертон Либърейтър...казвам почти щото я върнах понеже баланса и беше зле...(разбирай грифа пада като е на колан) и е неудобна за свирене....и тия дето си се засилил към тях и те са така - специално за Джаксъна мога да говоря защото съм свирил на такъв - не е чак напълно да увисва, ама е много странно, а и се замисли дали няма да искаш да свириш седнал... Цитирай
Trysth Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 ^ Колега, много си прав. Тия дни минах през Динакорда в Дружба и си повойорствах да зяпам и пробвам китарки. Пробвах точно Viper от 50 серията, готина китара, но като се изправиш с колан увисва. Просто тоя тип китари (Viper, SG и т.н.) са така направени. На някои хора им допада, на други не. Отиваш в тоя Динакорд, за който ти говоря и пробваш на воля. Има и ESP-то, и Джаксъни колкото искаш. Цитирай
faflu Отговорено Юли 21, 2008 Автор Отговорено Юли 21, 2008 мдааа, добри идеи давате, то и това ми беше целта. Интересно звучи варианта Viper, със сигурност ще пробвам повече от две китари като седна. Цитирай
faflu Отговорено Юли 21, 2008 Автор Отговорено Юли 21, 2008 батка, май за теб формата свири...след някоя година ще си промениш мнението...и аз 1но време се бях засилил и почти си купих 1на такава ръбата китара - Силвертон Либърейтър...казвам почти щото я върнах понеже баланса и беше зле...(разбирай грифа пада като е на колан) и е неудобна за свирене....и тия дето си се засилил към тях и те са така - специално за Джаксъна мога да говоря защото съм свирил на такъв - не е чак напълно да увисва, ама е много странно, а и се замисли дали няма да искаш да свириш седнал... честно не съм избирал китарите по формата. Що мнения и форуми изчетох да подбера нещо, което да си заслужава. Щеимам предвид мнението, наистина. Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 Пробвах точно Viper от 50 серията, готина китара, но като се изправиш с колан увисва. Просто тоя тип китари (Viper, SG и т.н.) са така направени. ??? Туй не го разбрах . Що ли на мене не ми увисва SG-то, дето си го взех наскоро ? Да не би да имаш проблеми с колана или стойката ? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 (Редактирано) Наистина ли е толкова голяма разликата в увисването ?!? За съжаление увисването е нещо, което не се вижда от снимките в сайтовете и е трудно да се опровергае мнение по въпроса. Все пак, ако двете китари са направени от дърво с подобна тежест и ключовете на главата са подобни, то не виждам защо едната ще увисва, а другата - не. Все пак съм за джаксъна, понеже има тяло от елша, което е доста по-прилично дърво от агатиса, от който е направено ЛТД-то. Редактирано Юли 21, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Trysth Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 Колкото китари съм пробвал, дето са с подобна форма (Viper, SG и т.н.) са ми били лично на мене неудобни. Не знам дали е от колана, китарата или имам криво рамо. Но това е чисто субкетивно, иначе никой нямаше да дрънчи на такива китари. Просто съветвам колегата да иде да пробва добре китарата с несдандартна форма, тъй като не винаги е удобна. Цитирай
prayer4eto Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 ^ Съгласен. Очната ставка винаги е най-добрият вариант Цитирай
zeratuL_x Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 Новите ЛТД-та са напревени от липа. Цитирай
zeratuL_x Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 (Редактирано) www.espguitars.com Редактирано Юли 21, 2008 от zeratuL_x Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 21, 2008 Отговорено Юли 21, 2008 (Редактирано) Да, липа пише.. Тая 628мм мензура може да се хареса на феновете на по-тежките звуци. Значи вече не препоръчвам джаксъна - неутрален съм. Редактирано Юли 21, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts