Lekov Публикувано Юли 19, 2008 Публикувано Юли 19, 2008 Поръчах си ето тази китарка, скоро трябва да пристигне заедно със сестра ми ЛИНК Ако някой случайно има такава, или пък я е виждал в действие, какви отзиви може да каже? Или пък все пак как ви се струва Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 19, 2008 Отговорено Юли 19, 2008 (Редактирано) Eвтино и качествено няма. Махагона не е подходящо дърво за предната дъска на китарата. За там са подходящи само специални смърчове и кедъри. Плюс това никъде не пише solid, което най-вероятно значи, че говорим за ламинати разни... За не много пари бих ти препоръчал да отидеш до завода на кремона и да си избереш китара. Имат класически, за уестърни - не знам. Редактирано Юли 19, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
synchu Отговорено Юли 19, 2008 Отговорено Юли 19, 2008 (Редактирано) Махагона не е подходящо дърво за предната дъска на китарата.За там са подходящи само специални смърчове и кедъри. Tова чисто и просто не е така! Да не пишем толкова категорично, все пак, ако не сме сигурни и можем да подведем някой, а? Има много компании, вкл. и такива като Collings, които правят китари с махагонов топ и бих казал (и не само аз) - доста, доста добре, вървейки по 5000$ едната Още някои такива са Taylor, Babicz, K.Yairi, etc... Останалото от мнението е ОК и съм съгласен. Получаваш, каквото плащаш - а за 99$ то няма да е много, но вероятно ще свири. С пожелания за скорошен нов и по-добър инструмент Редактирано Юли 19, 2008 от synchu Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 19, 2008 Отговорено Юли 19, 2008 Не знаех, че правят топове от махагон. Предполагам, че не говорим за кой да е махагон, де... Иначе смърча е най-често използваното дърво от повечето фирми - от най-неизвестните до най-известните - сигурно има защо. Цитирай
synchu Отговорено Юли 19, 2008 Отговорено Юли 19, 2008 ....но това не означава, че махагона е неподходящ за топ, нали така? А човека, така или иначе китарата я е поръчал, така че разходката към Казанлък, ще я направи по-нататък... Цитирай
Lekov Отговорено Юли 25, 2008 Автор Отговорено Юли 25, 2008 Кремона имах досега ... от 1 година свиря на нея ... с изметнато тяло е и струните са маааалко отдалечени от грифа което прави свиренето малко по затруднено, но пък за сметка на това като и свикнеш ставаш още по добър така че съм доволен че китарата ще е красива, пишат че има добро звучене и също със сигурност струните ще са близо до грифа, че от тая моята кремона ми втръсна. 99 долара си е добра цена като почна да изкарвам пари вече ще видим за хубави китари... но не можете да отречете че тази китара е по евтина от много модели на Stagg предлагани в България, които за мен са вече твърде тривиални и честно казано грозни ... махагонова китара във България трудно ще се намери за 100 долара Затова според мен покупката е добра ... Цитирай
chris_barnes Отговорено Юли 26, 2008 Отговорено Юли 26, 2008 Кремона имах досега ... от 1 година свиря на нея ... с изметнато тяло е и струните са маааалко отдалечени от грифа което прави свиренето малко по затруднено, но пък за сметка на това като и свикнеш ставаш още по добър така че съм доволен че китарата ще е красива, пишат че има добро звучене и също със сигурност струните ще са близо до грифа, че от тая моята кремона ми втръсна. 99 долара си е добра цена като почна да изкарвам пари вече ще видим за хубави китари... но не можете да отречете че тази китара е по евтина от много модели на Stagg предлагани в България, които за мен са вече твърде тривиални и честно казано грозни ... махагонова китара във България трудно ще се намери за 100 долара Затова според мен покупката е добра ... Да бате, ама си имал кремона дето е останала от 1но време от някой роднина (свежият социализъм, когато петилетката е трябвало да се изпълни за 3 години и всеки е бързал да начатка колкото се може повече бройки за да изпълни нормата...сега нещата не са баш така... учудващо защо фабриката продължава да работи и произвежда китари, и то за износ - ония на запад не са балами да купуват талашит Евтим е прав - кремонските акустични китари са добри - казвам го, защото съм виждал (от Казанлък съм) и мога да потвърдя. Цитирай
Lekov Отговорено Юли 27, 2008 Автор Отговорено Юли 27, 2008 ауе хора за 99 долара взимам китара която в България ще струва 200 долара и със сигурност не ми се вярва да е по смотана от кремоните за по 200-250 лева Цитирай
CaptiveAlien Отговорено Юли 27, 2008 Отговорено Юли 27, 2008 (Редактирано) ауе хора за 99 долара взимам китара която в България ще струва 200 долара и със сигурност не ми се вярва да е по смотана от кремоните за по 200-250 лева Ама ти обективни отзиви ли искаш, или да се похвалиш? За последното, горе има тема - Можеш спокойно да си напишеш "Купих махагонова китара за 99 долара и 99 цента, излъгах световния пазар и вече имам евтино и хубаво". Да е по-добра от новото производство на Кремона, особено ако подбираш бройка, обаче се съмнявам П.П. А може и само със съмненията да си остана, защото от Уестърн Кремони, идея си нямам. Редактирано Юли 27, 2008 от CaptiveAlien Цитирай
sasoh Отговорено Юли 27, 2008 Отговорено Юли 27, 2008 aуе кремоните са класически, тая е western, въобще не можеш да ги сравняваш само по цена Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 28, 2008 Отговорено Юли 28, 2008 в момента не произвеждат уестърн, нали? Цитирай
sasog Отговорено Юли 28, 2008 Отговорено Юли 28, 2008 ^ Мисля, че са се съсредоточили в производството на класически китари. Цитирай
Recommended Posts