salt Отговорено Юли 9, 2007 Отговорено Юли 9, 2007 Е-е-е!!!Браво!Това сме си ние българите.Умен и изобретателен народ.Бих си направил такъв поп-филтър.По-добре отколкото да давам 28 лева. Много добре обяснено и направено. Цитирай
Sound Flame Отговорено Декември 24, 2007 Отговорено Декември 24, 2007 Бих си направил такъв поп-филтър.По-добре отколкото да давам 28 лева.Много добре обяснено и направено. кажи каде ги гледаш тези за по 28лева... аз вчера бях на обиколки за поп филтър 90-120 варираха да ги ... Цитирай
aarab Отговорено Януари 12, 2008 Отговорено Януари 12, 2008 Заради такива теми си заслужава да четеш форума. Евала на човека за труда и споделянето. Желая успех и други творчески-полезни статии! Цитирай
Ивелин Отговорено Януари 21, 2008 Отговорено Януари 21, 2008 Много ме е яд, че не бях регистриран по-рано (като си купих поп-филтър на Shure за 50 лв.) Цитирай
Nikkie Отговорено Април 8, 2008 Отговорено Април 8, 2008 Е ти си цар точно тва мислех да си правя , защото в музилания един филтър на АКГ струваше 100лв. и си казах бее я.. 100лв. са си 100лв. то микрофона ми струва толкова , и се чудех от какви качествени и прилично изглеждащи матеряли да си го направя , а ти ме смая просто перфектно си го направил утре се заемам да го правя и аз благодаря ти много за този полезен топик шапка ти свалям много е стилен филтъра Цитирай
fafcho Отговорено Януари 2, 2009 Отговорено Януари 2, 2009 здравейте регистрирах се за да ви кажа и мойта идея за поп филтър! значи една кутия от дискове сд изрязах дъното,защото там пластмасата е по-дебела и здрава, после оставих място точно кадето се захваща капака за дъното около 0,5 см и се получи идеален кръг. След това издирих и намерих скрит в шкафа (спотайващ се) и оставен на произвола чорап сив на цвят. взех го нахлузих го на готовата вече рамка зажързах здраво в основата получи се много свеж възел след което изрязах ненужната част. взех дебела медна тел и я завързах за възела след тов и за една точилка,която ползвам за стойка и ми жърши идеална работа за мойте аматиорски рап записи с моя ефтин динамичен микрофон. всичко опира до много пари и за това хитринки като тези са от полза. Цитирай
patient Отговорено Януари 2, 2009 Отговорено Януари 2, 2009 Страхотна изработка... И най-важното - ЕВТИНА!!! Ето една идейка и от мен. Вместо да даваш 2,90 за "по-качествен" чорапогащник и да правиш 4-слоен филтър, направи два двуслойни с евтиния чорап и ги сложи един върху друг. Както някой по-горе отбеляза основният елемент влияещ на качеството на попфилтъра е въздухът между двете материи. При хора с по-изразителни сибиланти (с, з, ш...), ако се увеличи разстоянието между двата филтъра, се потиска съскането. Така ще можеш да правиш бързи корекции в зависимост от спецификата на вокала, който записваш. За целта на двата филтъра могат да се лепнат по две гайки и да се захванат с достатъчно дълги болтове, с които да се настройва разстоянието. Тва са моите 5 стинки по темата. LONG LIVE DIY джаджите!!! Цитирай
liquid_death Отговорено Ноември 18, 2009 Отговорено Ноември 18, 2009 Здравейте, Дойде есен, време за демо записи и стигнахме до вокалите, но за да са по-професионално звучащи( налко мишън импосибъл), реших да използвам и поп филтър.Всичко ок, ама не и цените - пример: http://www.thomann.de/de/km_23966_plopkiller_xl.htm http://www.thomann.de/de/t-bone_ms180.htm http://www.thomann.de/de/neumann_ps15.htm Най-евтинищ стъпва на 30лв+транспорт.Това ме провокира да си направя сам.Вдъхнових се от това видео: За англо-говорящите видеото ще е достатъчно като инфо, а за останалите ще разясня набързо 1.Купуваме чорапогащник, дамски по избор.Цена в Кауфланд до 2лв.(аз предпочетох черен) ...ако половинката ви има такъв, който е обримчила и няма да ви обримчи главата ако го нарежете, ползвайте него. 2.Купувате Гергеф(това е обръч, който се затяга и притиска друг обръч.Има ги в различна големина и се предлагат по кинкалериите и магазини за рамки или гоблени.Бабите го използват за да захващат платната си при гоблени и бродиране...), който струва от 5 до 7-8 лева. ... отново, ако половинката ви или баба ви има това чудо на цивилизацията и не си държи много на него, то го ползвайте! 3.Купувате дебел проводник от мед - продава се по железариите... този който използвах аз е с дебелина около 5 мм и дължина 60см.Струваше 0.60лв. 4.Купувате алуминиева(в моя случай) или PVC изолация за кабели за вграждане в стени - гофрирана!Цена около 0.80лв. 5.Купувате свински опашки - примерно 6-7 Цена около 0.60лв. Крайна калкулация - общо около 9лв.(поне при мен беше толкова) Боядисвате гергефа в цвят по избор. Режете чорапогащника като отрязвате един крачол.Крачола го разпорвате по дължина, като така се образува еднослойно платно от синтетичната материя.Това еднослойно платно го превивате 2-3 пъти, като се стремите да образувате квадрат от 2-3 пласта синтетична материя.Този квадрат го налагате върху вътрешния ринг от гергефа.Опъвате чорапогащника и налагате външния ринг.Стягате внимателно външния ринг, като внимавате да е захапал парчето чорапогащник отвсякъде!Това което е излишно и се подава от задната страна от чорапогащника се изрязва внимателно. Така, вече имате основата на поп филтъра, само остава чупещото рамо. Механизма за затягане на виншния обръч на гергефа е захванат за обръча с нитове, които имат дупки посредата.Пъхнете медния проводник в една от тези дупки.Ако не влиза го запилете докато влезе.Гледайте да влиза плъно, без луфтове.Залепете или запоете го в дупката. Върху медния проводник нахлузете гофрираната тръба - тя е само за подобряване на визията. Долния край на гофрираната тръба и медния проводник захванете със свинските опашки за статива на микрофона. Поставете така направения филтър на 5-10см разстояние от микрофона и вече свободно можете да крещите и викате!А и плюнките излизащи от устата ви няма да безпокоят собственика на микрофона! Ето и снимки на моя! Извинявам се за качеството на снимките но са с GSM, защото фотото ми се повреди. Приятна работа!!! Цитирай
voiceman Отговорено Септември 2, 2011 Отговорено Септември 2, 2011 Добра тема, благодаря за информацията. Цитирай
rockfire Отговорено Септември 2, 2011 Отговорено Септември 2, 2011 Пичове, само не разбрах прани ли са чорапите или като се разпеете усещате разни аромати... Цитирай
LP1 Отговорено Януари 30, 2016 Отговорено Януари 30, 2016 Аааа задължително трябва да са носени от дългокрака мадама преди да станат на поп фолтър , иначе ефекта не е същия Цитирай
me6 Отговорено Февруари 23, 2017 Отговорено Февруари 23, 2017 Мисля , че който не е готов да се раздели с 30лв за поп филтър, няма и смисъл да се занимава с тази работа.Хората са го измислили а ние вечно сме по по-най от другите. Цитирай
Recommended Posts