zanev 70 Публикувано Юли 14, 2008 Публикувано Юли 14, 2008 ... Здравейте на всички .Много време мина от както не съм пускал нещо за джемене , но работа много и т.н. .Преди няколко дни реших да си направя от едно куцо миди на Мейдън бекинг трак с Ез дръмъра за да си бича отгоре с баса .отне ми няколко часа но резултата се получи долу горе приличен и свирейки си отгоре вчера си викам що да не го посна като трак с баса и барабаните - може да има фенове на Мейдън ,на които им се занимава да запишат двете китари от парчето и ето - записах на две на три и поствам резултата . Държа да подчертая че нямам никакви претенции за точност на ваденето и на изсвирването както на баса , така и на барабаните - няма време за такива изпълнения - просто съм преаранжирал парчето за да звучи по подобен начин и мисля че долу горе се получи .Естествено винаги може и по добре ... както и да е .За тези които не знаят , оригинала на парчето е от 1984 от албума Powerslave - 3-тото парче и е може би едиствения официален инструментал на Мейдън . албумите на Мейдън от 1983 и 1984 са по мое мнение едни от най добрите за пръстово разсвирване за бас китаристи , да не говорим че и парчетата са яки ... както и да е . ето и линк към бекинг трака http://media.putfile.com/Iron-Maiden---Big-Oppa ..... записвал съм с моя бас Ibanez SR505 BM който влиза в пулт на нулеви корекции и от там в аудио картата . за плъгин съм ползвал AmplitubeSVX с някакъв присет за рок бас , а ударните са от Ез дръмър .... ..... надявам се да ви допадне идеята . Ако има колеги басисти , на които трака им се нрави и решат да врътнат своя версия на бас партията ,нека да свиркат - веднага ще посна и само ударните ....много ми е любопитно какво ще направите - между другото понеже има две китари може и да се разберете да си ги разделите , но това си е ваша работа - важното е да се свири .... това е .айде рокясвайте .Цеко Цитирай
TONY Отговорено Юли 14, 2008 Отговорено Юли 14, 2008 Transylvania(1980) & Ides of March(1981) са също официални инструментали на Айрън Мейдън Цитирай
TONY Отговорено Август 6, 2008 Отговорено Август 6, 2008 е и... реших да се запиша отгоре, на бекинг тракът ти. поздравления за който! ( сигурно, сам си си чул, че имаш малко да изгладиш баса на отделни моменти, което бих се радвал да направиш, за да е за пълно 6 ) ето моята "джем" версия, където можах сложиш нови неща, но все пак това не е ритъм енд блуз , за да търпи яко импро... http://media.putfile.com/Losfer-words--Zanev-rthm-version ако след солото, Ви направи впечатление, че ритъма се ебава, грешката не е от изсвирване, нещо стана при миксинга, ама не е фатално. (нали прехвърлям от компа на мултитрак, и после обратно на компа, за проблема си с компа - писах тема) Цитирай
zanev 70 Отговорено Август 6, 2008 Автор Отговорено Август 6, 2008 ....накратко ..... 1. никога не съм имал нито претенции , нито пък време за да вадя бас партии мотамо - свиря по спомени от преди 20 години и т.н. , още повече че с оглед на нещата от живота , не мога да се нарека действаш басист в истинския смисъл на думата - просто свиря в най добрия случай по 4-5 часа месечно , а това е крайно недостатъчно откъдето и да го погледнеш .... 2. трака който си поснал не се отваря .... 3. забравих за този опит за джем преди 2 седмици - и не ми се прави разследване защо няма интерес ..... просто както се казва в приказката си го местиш в друтия крачол и толкоз ...... ......... квото е това е ..... Цитирай
MR_STENCH Отговорено Август 7, 2008 Отговорено Август 7, 2008 А на мен ми се искаше да чуя какаво се е получило, но наистина линка не работи... В моите непрофесионални уши басът е перфектен предвид сложността на партията Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 7, 2008 Отговорено Август 7, 2008 И на мен бас и дръмс бекинга ми звучи ОК, но не можах да чуя варианта с китарите: Cannot Find Media... Цитирай
TONY Отговорено Август 8, 2008 Отговорено Август 8, 2008 http://www.bgshare.com/353613/proba.mp3 тук дано стане, тъй като медия путфайла ме отказа повече да пробвам. не е крайна версия, но дава представа. Цитирай
MR_STENCH Отговорено Август 9, 2008 Отговорено Август 9, 2008 Много добре се е получило Предполагам, че е моно защото е работна версия... като се доизпипа звукът ще стане супер Браво! Цитирай
Recommended Posts