Evtim Djerekarov Отговорено Март 1, 2010 Отговорено Март 1, 2010 С какъв лак и как правиш полирането, за да изглежда толкова "лъскава"? Огледално лъскаво покритие може да се постигне с акрилен лак с втвърдител, полиуретанов лак с втвърдител и полиестерен лак с втвърдител. Може би става и с тези новите на водна основа - не съм пробвал. Ако пръскането се получи добре, останалото е полиране или шкурене и полиране. Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 (Редактирано) ^ Тия дни пръскам една китарка със спрей с акрилен лак от магазина. И вече след 4-та ръка се получава доста "лъскаво", даже и без полиране, но се получиха стичания (доста неприятен момент) и има пори в дървото, които шкуря леко с водна шкурка 1500 и пак се получават едни малки пъпчици и точици след пръскане. И за това ми е интерсно как се отстраняват тези капчици лак от стичането и как се прави финалното полиране - на ръка с парцал или с памучна приставка за машина...та ако може да споделите малко опит..(...четох темата във форума за лакирането и боядисването, но не ми стана ясно точно за полирането и постигането на огледална повърхност...) Редактирано Март 2, 2010 от Packo Packomirov Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 (Редактирано) Aми... 1. Не е редно да се получават точици(друго, освен портокалова кора) след пръскане, да не би да ти надига нещо отдолу? 2. По принцип с течение на времето се убедих, че повечето(ако не всички) спрейове не се полират много добре. 3. Всички стичания и неравности се опоравят със шкурене. Ако шкурката не може да оправи работата, значи в предишната стъпка(подготвянето на повърхността) има проблем. 4. Полира се с полир-паста(аз ползвам някаква нескъпа итаианска StacPlastic) и ексцентрична полирмашина. Кечетата за бормашина не вършат много добра работа, а освен всичко - с тях можеш да си нагрееш лака и да го разполираш(особено лакът, който ползваш). Затова - полирмашинка, а на трудните места може и малко на ръка. По принцип аз правя така след като съм напръскал и е изсъхнало добре: 1. Шкуря портокаловата кора, да кажем с шкурка 600-800 - ВНИМАТЕЛНО. Целта е да получиш матова повърхност без следи от лъскавина. 2. Шкуря с около 1000-1500, за да не полирам цяла вечност. 3. Полирам до огледален блясък. Редактирано Март 2, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
pioneer 306c Отговорено Март 2, 2010 Автор Отговорено Март 2, 2010 Китарата изглежда супер секси ;Dсемпли плс. семпли ще има когато отиде при собственика и. Това ще стсане скоро. Цитат(Packo Packomirov @ Mar 1 2010, 11:09 PM) *С какъв лак и как правиш полирането, за да изглежда толкова "лъскава"? Пръскам с полиестерен лак с втвърдител и ускорител. Спрейовете не стават за тази цел Не се полират добре и слоя е много тънък Цитирай
pioneer 306c Отговорено Март 2, 2010 Автор Отговорено Март 2, 2010 ^ Тия дни пръскам една китарка със спрей с акрилен лак от магазина. И вече след 4-та ръка се получава доста "лъскаво", даже и без полиране, но се получиха стичания (доста неприятен момент) и има пори в дървото, които шкуря леко с водна шкурка 1500 и пак се получават едни малки пъпчици и точици след пръскане. И за това ми е интерсно как се отстраняват тези капчици лак от стичането и как се прави финалното полиране - на ръка с парцал или с памучна приставка за машина...та ако може да споделите малко опит..(...четох темата във форума за лакирането и боядисването, но не ми стана ясно точно за полирането и постигането на огледална повърхност...) След като си пръснал няколко ръце лак тогава минаваш водно с шкурка(като започнеш с 1000 и стигнеш до 2000) докато стане навсякъде матова повърхноста и после полираш Ако нямаш машина много зор ще видиш.Освен това се използват няколко пасти за полиране Цитирай
pioneer 306c Отговорено Октомври 2, 2010 Автор Отговорено Октомври 2, 2010 Малко да поразмърдам темата с едно проектче вкопаване на тялото за флойд ,фурнирче и нов гриф 27" скала това леке на едното рогче е щот пипам с мокри ръце Цитирай
BassTraffic Отговорено Октомври 2, 2010 Отговорено Октомври 2, 2010 (Редактирано) Абе... намерих кусури (само един за сега), но по-важното е, че виждам нещо интересно. Огънал си и си залепил фурнира по скосяването за ребрата на задната част, на тялото . Пробва ли да го огънеш и съответно залепиш, но с фурнир с посока на жилката успоредна с тази на тялото? Редактирано Октомври 2, 2010 от BassTraffic Цитирай
pioneer 306c Отговорено Октомври 2, 2010 Автор Отговорено Октомври 2, 2010 ^Я кажи какъв е кусура та евентуално да го отстраня... Критики всякакви понасям... Пробвал съм да го огъвам и по дължина на тялото и се получава(хванал съм му чалъма) Цитирай
BassTraffic Отговорено Октомври 3, 2010 Отговорено Октомври 3, 2010 (Редактирано) Супер, значи ще имаш гости скоро ...да видим тия фурнири, как се разпъват Ще се отнася до кусура - Малко груб ми се видя канала за тръс рода, но после видях, че има и висока резолюция снимка. Още повече, че ще има и капаче отгоре така, че Тялото от какво дърво е? Редактирано Октомври 3, 2010 от BassTraffic Цитирай
pioneer 306c Отговорено Октомври 3, 2010 Автор Отговорено Октомври 3, 2010 (Редактирано) ^Заповядай тамън виното ще е готово след някой ден и мезе има дебело........ Канала на тръс рода съм го лепил с хартиено тиксо и може да създава такава илюзия Тялото ми го повери Денчо(edgecrusher) и ми се струва, че е чам доста добро качество Редактирано Октомври 3, 2010 от pioneer 306c Цитирай
pioneer 306c Отговорено Януари 23, 2011 Автор Отговорено Януари 23, 2011 (Редактирано) малко да поразмърдам темата леко не съм я позабърсал както трябва ама .... Редактирано Януари 23, 2011 от pioneer 306c Цитирай
tatkoogi Отговорено Януари 23, 2011 Отговорено Януари 23, 2011 Екстра китарка! Много приятен и топъл цвят! Абе аз ти бях казал нещо преди време... А конфигурацията каква е? Цитирай
dandilov Отговорено Януари 23, 2011 Отговорено Януари 23, 2011 Много як е станал "седмака"! Аз обаче бих сложил фурнирчето надлъжно с ивиците. И на тялото и на главата. Така на мен по би ми харесвало. Вкусове... к'во да прайш... Иначе очаквам още една "Важна" тема в раздел "Изработка и ремонт", подобна на "K.D.Зона", с автор г-н Ненков! ...тре'а има конкуренция, Баце! Цитирай
BassTraffic Отговорено Януари 23, 2011 Отговорено Януари 23, 2011 Абе, Ненко! Аз платих на едни "момченца" да ти погостуват с "Пернишки сурвакници", ама май не са намерили адреса. Хм, вдигай летвата ти, вдигай. Замислям да ти пратя дървесни червеи - Камикадзета и да ти налазаят дървеният ресурс. ... Цитирай
Recommended Posts