synchu Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 (Редактирано) Не мисля да си обясняваме Интернет, принципи на торентите, TCP/IP, комуникации и мрежи Със съвсем прост тест показах какъв е ефекта от дефекта. Ако държиш да настояваш, че това е абсолютно без значение - аз лично нямам нищо против, но все пак бих се поинтересувал, ако разбира се те интересува тази тематика На мен специално форума не ми е бавен П.П. Забелязах, че си сложи линк към картинката, което е наистина похвално Редактирано Юли 8, 2008 от synchu
niki123bg Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 Както споменах няколко поста по-нагоре, ето един доста лесен начин да се подобри зареждането на страниците от форума: 1. Отивате в контролния панел на акаунта си (горе в дясно има линк "Контрол панел")2. В ляво от списъка с линкове цъквате на "Настройки: Форум" 3. В дясната страна има табличка с надпис "Външен вид на форума" 4. Намирате текста "Желаете ли да виждате подписите на потребителите, докато преглеждате темите?" и в падащият списък до него избирате "Не" 5. Натискате бутона "Промяна на настройките" за да влезе в сила промяната и да бъде запазена Разлика има и тя може да е доста сериозна, особено когато подписите се хостват на сървъри на другия край на планетата. Тъй като Lord Of Darkness си е махнал невероятната картинка от подписа се принудих да си я сложа на себе си като подпис за да мога да тествам. С забранени подписи, общото време за зареждане на тази тема (втора страница) е 4.35 секунди. Като се разрешат подписите и особено ако има подпис в стил Lord Of Darkness, страницата заема скромните 11.21 секунди. С други думи при разрешени подписи общото време за зареждане е близо 3 пъти повече. Ето и няколко картинки от тестовите резултати, ако на някой му е интересно: Забранени подписи: С подписи:
Mephistofel Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 Пичове (и дами ), прекалено голям въпрос го направихте. Ники, получаваш адмирации за положените усилия! Ползвайте предложената от Ники опция, и си свиркайте. Лично за мен посочената проблемна ситуация е съвкупност от няколко елемента, не са само подписите.
Dilian Nedev Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 Радвам се , че някой мод се е постарал да ми прехвърли тежката картинка в линк ... Та. Щом смятате че така си решавате проблемите на комповете здраве да е . Аз пък като гледам тема в "Изработка и ремонт" със снимков материал забелязвам че времето за зареждане е 1000 пъти повече . Хайде да махнем и картинките от темите , че да не си бавим форума излишно ...
synchu Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 Има разлика в информативността и смисловото съдържание на снимките в темите и тези в подписите? Или не, а ?
IgniteAll Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 Причините за този проблем може да са много. Както се каза може да е и от кеш. Не ми се спори повече, просто НЕ НАРУШАВАЙТЕ ПРАВИЛАТА!!! П.П. Някой мод... БЯХ АЗ.
niki123bg Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 ^ Ти пък... тъкмо похвалиха човека, че е проявил разбиране, а то какво се оказа - няма никаква заслуга горкият Причини за забавяния може да има много, но да изпадаме в размишления на тема performance & scalability няма никаква полза, особено когато от тези разсъждения няма никаква практическа полза. Махането на подписите помага когато се гледат теми в които са писали хора с подписи с картинки, в останалите случаи разликата е минимална, но въпреки това помага. На тези които не си спомнят, не е лошо да напомним колко е тежък форумният скрипт и как ни изгониха от единият хостинг провайдър заради това, че товарим машината повече от останалите сайтове, така че това което има в момента е в пъти по-добре и няма досадните IPS Driver Error.
IgniteAll Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 Изгониха ни, защото не можаха да оправят проблема НО! Инвижън не правят леки неща. Трябва си здрав хостинг, за да се движат добре. Смятам, че имаме такъв и затова трябва малко да проявим разбиране и да не товарим скрипта повече, отколкото му е нужно Не съм се карал Просто наблегнах на правилата. Акцент, Ники, акцент
Recommended Posts