Jump to content
Българският форум за музиканти

какво мислите?


SLASH588

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Именно! Може да се очаква да е китара за 180. Но не и китара за 50. За това говорим.

 

А да сравняваме ли китари за 180 навън с китари, които у нас са 250, примерно... точно тук според мен идва момента с "BOSH"-a, ладата и москвича.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

може би почти никой няма да се съгласи но от около 300лв . реална цена (да не казвам 500лв.че и повече) надолу всичките са един дол дренки с малки разлики.

Но си стават за свирене. Все пак голяма част от нас се занимават с музика като хоби и всеки си знае колко ще отделя за хобито си. Вероятно има Хора , които също се занимават непрофесионално а имат скъпо оборудване. Всеки си избира.

 

:) Надценките са си надценки и колкото и неприятни да са са нещо нормално. Надценки имат и сиренето и кашкавала ама като ти се дояде не палиш колата да отидеш до някое село да купиш мляко и да го обаработиш на сирене, и така да ти излезе наполовина.

 

 

След като говорих за дрелки лади и москвичи, реших да вкарам и нещо от хранително вкусовата ... :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за началце става,но зависи какво ще се свири с нея.Препоръчвам ти ако е тежка музика,китарата да е с 2-ен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не само че от евтините китари няма никакъв шанс да се намери добра, но и от скъпите (визирам предимно Фендер ПРС и Гибсън, имам повече наблюдения по тях) има ужасно посредствени дъски.

 

Друг въпрос че много хора тук (във форума, а и не само), забравят ,че китара не се оценява на първо място по това колкото е удобна на свирещия(а това е много индивидуално, две еднакви ръце няма) или колко е лъскавка, а по акустичните и качества. А те ,както по горе бе казано, не се проявяват с яка дигитална пила, макар, че и тогава ако човек знае какво да слуша, пак ще го чуе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Добре, нека поставим казуса така:

- най-евтините модели на Squier (Bullet, Affinity) се считат повсеместно в този форум за едни от най-некачествените китари, предлагани у нас, и то до такава степен, че често се спори дали въобще стават за нещо; значи, един вид, можем да ги приемем за долна граница на качеството, що се отнася до нови китари, дистрибутирани в България (въпреки че за мен "първенството" тук се държи от Берингър, но, както и да е ...);

- Harley Benton е марка, чиито аналогични модели са дори още по-евтини по съпоставими цени на Thomann.de (по-долу са EUR цените съответно за най-евтиния и следващия по-скъп страт модел на HB и Squier, като за Squier на първия ред е Bullet, а на втория Affinity), и то с повече от 20-30%:

Squier HB HB/Squier

98.......75...- 23%

149.....95...- 36%

- е, ... довършете си силогизма сами!

 

Евтиме, след като сам си призна, че самият ти не си пипал Harley Benton, отказвам да споря с теб по въпроса дали говоря общи приказки. Впрочем, един внимателен прочит на първия ми коментар показва достатъчно ясно, че включването ми в тази тема въобще не беше адресирано конкретно към марката Harley Benton, нито към всички нейни продукти изобщо, а към китарите от възможно най-нисък ценови клас, независимо от тяхната марка. В този смисъл дали под тази марка се продават и китари за EUR 700, за които имало и добри отзиви, изобщо не ме интересува.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Друг въпрос че много хора тук (във форума, а и не само), забравят ,че китара не се оценява на първо място по това колкото е удобна на свирещия(а това е много индивидуално, две еднакви ръце няма) или колко е лъскавка, а по акустичните и качества.

При цялото ми уважение, неудобствата при китарите, засегнати в тази тема, са от малко по-различен характер. При крив гриф с екшън от половин сантиметър при 12-то прагче и/или зле поставени прагчета, които те принуждават да вдигнеш екшъна до това ниво, за да избегнеш фрет бъз, и/или ключове, които отпускат по четвърт тон при всяко вдигане, на един начинаещ може да му дойде леко нанагорно да се научи да свири с вдигания и дабъл-хенди. И, за да не бъда обвинен пак в общи приказки, това съм го виждал с очите си на евтина китара от една посочените в темата марки.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе Афинити не е чак толкова лоша китара особено за начинаещ. Шита е, че се разтройва мн и тремолото е скапано. И пикъпите са гадни, ама за толкова пари това ще да е, а и отначало не ти прави толкова впечатление пък след това си купуваш друга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
При крив гриф с екшън от половин сантиметър при 12-то прагче и/или зле поставени прагчета....

 

Айде сега..... може и да има отделни бройки в това състояние, но е рядкост...пък и то всяка китара си иска сетъп.

Докато не пипнем такава китара, май е добре да изоставим сравненията и определенията.

 

--------------------------------------------------------------------------

 

Fender Squier Bullet Strat RW DNB - laminated hardwood body, maple neck, rosewood fingerboard, 21x frets, 3x single coil pickups, standard tremolo. Colour: Daphne Blue. - 98 EUR

 

Fender Squier Bullet Strat RW BK, E-Guitar, Basswood Body, Maple Neck, Rosewood Fretboard, 21 Frets, 3 Single-Coil Pickups, Standard Tremolo, Color: Black - 98 EUR

 

Fender Squier Affinity Strat RW BSB - alder body, rosewood fingerboard, tremolo, 21 medium jumbo frets. Colour: Brown Sunburst. - 155 EUR

 

--------------------------------------------------------------------------

 

Harley Benton HBMS15SB electric guitar, (може би laminated hardwood body),maple neck, rosewood fretboard, 22 frets, 3 single coil pickups, 5-way selector switch, vintage-type tremolo, 1 volume & 2 tone controls, chrome hardware. Colour: Sunburst - 75 EUR

 

Harley Benton HBMS620TR electric guitar - 2 humbucker pick-ups, Floyd Rose licence tremolo, basswood body with arched quilted-maple top, maple neck with rosewood fingerboard, nut width: 44mm, 24 frets, scale: 65cm, 1 volume and 1 tone control, 3-way toggle switch, gold hardware. Colour:... 139EUR

 

Harley Benton HBR450BK electric guitar, alder body, maple neck with rosewood fretboard, 44mm saddle width, 24 frets, 648mm scale, 3 pickups (humbucker-single coil-humbucker), white pearl pickguard, vintage type tremolo. Colour: Black - 111 EUR

 

---------------------------------------------------------------------------

 

За цените -> силогизма колкото и да го довършваме, нещата около ценообразуването са скрити за нас, и не може да си направим изводи. Цените горе са от томан.де и за двата типа китари. Все пак HB си е тяхна марка, и в техния магазин е логично да е малко по-евтина. Не казвам, че е по-добра оферта на всяка цена, или нещо подобно.

Плюс това ти подхвана сравнението от ценова гледна точка. Не е гарантирано, че това винаги отговаря на сравнението от качествена гледан точка. Може да включим и squier, stagg, yamaha, аза да стане по-интересно :recourse: .

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.