Steppenwolf Публикувано Юни 28, 2008 Публикувано Юни 28, 2008 Досега май не съм се разписвал музикално тук и реших да го направя с едно парче към проекта ми, който е с електронно-инструментална и релаксационна насоченост. Има за цел замислени, задълбочени настроения, успокояване, стимулиране на въображението, рисувана на различни въображаеми места и събития. Всъщност, някои от форума вече са го чували. Оставил съм известно пространство за дишане в тази близо 8-минутна рабова, описваща изгрев на въображаем остров (мажор), но и гледайки да не е прекалено постна. Лесна за слушане, предимно диатонична, има една минорна субдоминанта в началото. Хрумна ми да опиша някои символики на използваните акорди и ефекти, но това надали е толкова интересно, за да си струва многословието, а и винаги съм залагал на дозата мистерия, така че просто ЦЪК. Цитирай
edgecrusher Отговорено Юни 28, 2008 Отговорено Юни 28, 2008 Това е едно от малкото неща,които мога да слушам с кеф освен обичайните "бичкии" които дори съм се научил да си произвеждам сам по домашному. Евала за творението! Винаги съм бил на мнение, че за такава музика не си изискава толкова музикантски умения,колкото душа. Ти определено имаш в изобилие. Цитирай
Ивелин Отговорено Юни 29, 2008 Отговорено Юни 29, 2008 (Редактирано) Всъщност, някои от форума вече са го чували. Тъй вярно! Чувал съм работния вариант на парчето (с ударни инструменти), но този вариант...как да кажа - ме отнесе на някакъв въображаем остров. Интересното е, че съм го чувал и преди и си мислех, че няма да ми подейства така, но ефекта беше още по-голям! Не знам защо, може би заради спокойните смени на звуци, но парчето ме кара да се замислям/вслушвам с отделните цветове на тоновете, което в момента ми е мания, а именно абсолютизма. Така, че бих нарекъл парчето ти абсолютно! Редактирано Юни 29, 2008 от Ивелин Цитирай
CyberGene Отговорено Юни 30, 2008 Отговорено Юни 30, 2008 Релаксиращо е, прилича ми на ранните работи на Симо Лазаров. Що не пробваш да запишеш нещо в НБУ, там има специалност електронна музика, която я води точно той Цитирай
Steppenwolf Отговорено Юли 2, 2008 Автор Отговорено Юли 2, 2008 Най-напред благодаря, че ми уважихте творчеството и се разписахте в темата. @edgecrusher: Благодаря за хубавите думи. Вероятно си доловил проблясък от същността ми - на болшинството, които ме познават дори лично, им отнема години, без да го зърнат. @Ивелин: Пътуването до едно вълшебно кътче отново и отново събужда усещанията, свързани с него, ако е достатъчно реално. Написаното от тебе ме радва, понеже е знак, че композицията успява да рисува. @CyberGene: Напомнянето за Симо Лазаров го приемам като комплимент. Искам обаче отпуска от българската висша образователна система. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Август 9, 2009 Автор Отговорено Август 9, 2009 Ъпдейт: Моят приятел Шай от Израел хареса това парче и прояви интерес да го смеси по-добре със значително по-професионалната техническа база, с която разполага. Променен е значително балансът на инструментите, съкратих дължината с прибл. минута. Прекарано е през магнитна лента с цел вкарване на фино омекотяване на вкус, което само истинска лента може да докара автентично и което в случая е най-забележимо върху звънчетата. Линкът е същият. Използван е следният хардуер: Chorus: Roland SDX-330 Binaural processing & reverb: Roland RSS-10 Compressor: API 525 Preamp: API 512C Limiter: Aphex Dominator II Channel strip (preamp, compressor, EQ): Art Pro Channel Monitors: Dynaudio Acoustics BM6A Headphones: AKG K701 Audio interface: RME FireFace Cassette deck: Sony TC-KE500S (Dolby S on) Tape: Ampex Цитирай
miro Отговорено Август 16, 2009 Отговорено Август 16, 2009 Релаксиращо е, прилича ми на ранните работи на Симо Лазаров. Що не пробваш да запишеш нещо в НБУ, там има специалност електронна музика, която я води точно той евала за коментара!Разбираш явно от ранния Симо! Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Август 16, 2009 Отговорено Август 16, 2009 Много красива музика. Аз не съм проследила "приликите и разликите" между двата микса, но прослушах и тази тема във връзка с ... квантовата лаборатория, която ме потопи в едно усещане за търсене, лутане, претегляне на алтернативи. Докато проекциите на сенките танцуваха сред едни... "микроексплозии". Кога ще чуем свързаното цяло? А що не напишеш и книга по него? (К'во простичко и непринудено питане ти отправих... ) Аз искам да слушам музиката и да чета книгата. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Септември 5, 2009 Автор Отговорено Септември 5, 2009 Част от привичките на предния микс бяха, че падовете във втората част се намираха по-напред, а инструментът с водещата мелодия и звънчетата - по-назад, имаше бас в излишък и "отнасянето" продължаваше минута по-дълго. Много ми е приятен коментарът ти, понеже си разбрала и усетила точно това, което имах предвид. Скоро изкуство с букви не съм писал, но е възможен например един сборник фантастични разкази около тази музика. Преди това може би ще омастиля един разказ, който имам мислено скициран от 2002 г., ала го изпревариха други. Цитирай
Ивелин Отговорено Септември 6, 2009 Отговорено Септември 6, 2009 (Редактирано) Аз пьк искам книжка с картинки - иначе ще се разсейвам. Все пак жените са мулти-таск , а аз не мога да правя 2 неща едновременно (като да ходя и да говоря)... Моля те, качи хавата в 4shared, че не мога да я чуя в новия вид, а изглежда интересно Редактирано Септември 6, 2009 от Ивелин Цитирай
vanboy Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 (Редактирано) "Отнасянето" ти е въздействащо! Има послание в творението ти.Малко силничко ми идва солото,което започва от 04.05 мин.,но вероятно така си го замислил.Успехи! Редактирано Септември 9, 2009 от vanboy Цитирай
CyberGene Отговорено Септември 10, 2009 Отговорено Септември 10, 2009 Релаксиращо е, прилича ми на ранните работи на Симо Лазаров. Що не пробваш да запишеш нещо в НБУ, там има специалност електронна музика, която я води точно той евала за коментара!Разбираш явно от ранния Симо! Малко късно отговарям, не че има значение де, но аз на Симо Лазаров съм слушал само една плоча, дето я имахме вкъщи много отдавна, има го сниман отзад с някакъв Правец 82, май албумът се казва "Градът", ако не се лъжа, та просто предполагам, че това му е ранният период А вътре има някакви парчета, които носят подобна атмосфера. Та така - нищо не разбирам от Симо Лазаров, не съм и сигурен каква част от периода му е била в оная плоча, но парчето на нашия добър колега, приятел и модератор Камен е много готино и май много малко хора правят такава музика в България, за което имаш моите адмирации, Камене! Цитирай
Steppenwolf Отговорено Септември 22, 2009 Автор Отговорено Септември 22, 2009 Честно казано, коментарите надскочиха очакванията ми... Евгени, може би си прав, че има малко български "производители" точно на подобна музика. Повечето електроники са твърде минималистични, което лично на мен композиционно ми е откровено скучно. Но вероятно бих "мирясал" малко чак когато напиша нещо по-голямо. Стилово обаче не се ограничавам, обичам индивидуалното търсене и експериментиране. Съгласен съм с vanboy, че солото може да е малко по-тихо. Освен това, контрамелодията в щрайха бих я артикулирал сега по-фино и с повече динамика. Цитирай
Recommended Posts