Baby Thomas Отговорено Юни 25, 2008 Share Отговорено Юни 25, 2008 Добре е, но от магазина ще вземеш по-гадни за тия пари, отколкото ако са втора ръка. Абсолютно подкрепям Metalhammer! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bai-goku Отговорено Юни 25, 2008 Share Отговорено Юни 25, 2008 Знам, че не ми е мястото да давам акъл, но то е и като въпрос: Теорема1: Китара + процесор + слушалки = трещиш си на макс + съседите са хепи ? Теорема2: Кубе + жилищен блок + китара + начинаещ = кошмар за съседите ? Поне първите месеци, докато нищо свясно не излиза, няма смисъл да го чуват и другите. Пък после хем ще си се ореантирал какво кубе ще ти трябва... по-точно може да си го избереш, като го пробваш с китара и с твойте умения! Друго е някой от продавачите да ти метне някакво соло вместо теб, нали? Все пак ти ще джангъртиш. Rock on! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Юни 25, 2008 Share Отговорено Юни 25, 2008 никой не му пука за другите по-добре китара за 250-300 (макс) на старо и другите пари за кубето, търси нещо с 12" говорител, в най-лошия случай 10", но не по-малко, защото 90% от малките кубета звучат като радиоточка и са мега-шит това, че е с 12" не значи че ще свириш винаги силно - има си и волуме Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rammkopf Отговорено Юни 25, 2008 Share Отговорено Юни 25, 2008 (Редактирано) това, че е с 12" не значи че ще свириш винаги силно - има си и волуме Но си сака волумето да е по- към мах, за да му чуеш душицата. А в блока не можеш много да надуваш. Понастоящем съм в такава ситуация и знам к'во ста'а, като забия кубатурата на volume над 4. Затова и аз се ориентирам към practice amp за "закрито" свирене. А голямата щайга - вън на полето. Редактирано Юни 25, 2008 от Rammkopf Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aheron Отговорено Юни 25, 2008 Автор Share Отговорено Юни 25, 2008 Като си вземам техниката ще поля да ми пуснат яко куба + гадна китара и яка китара + гадно кубе и ще видя кое по-добре Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Orion Отговорено Юни 25, 2008 Share Отговорено Юни 25, 2008 Накарай ги да ти пуснат и яко кубе+яка китара..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aheron Отговорено Юни 25, 2008 Автор Share Отговорено Юни 25, 2008 Накарай ги да ти пуснат и яко кубе+яка китара..... Но моней Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aheron Отговорено Юни 26, 2008 Автор Share Отговорено Юни 26, 2008 Обмислям варианта за начало да не си купувам кубе. Първо защото като начинаещ няма да е приятно за околните и второ защото ще искам да посъбера още няколко месеца за по-добро.... Някакви идеи каква техника да купя и колко ще ми излезе да си дрънча през слушалки? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dread Отговорено Юни 26, 2008 Share Отговорено Юни 26, 2008 Повярвай ми, не е същото със слушалки! Направо се поогледай за втора ръка. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bai-goku Отговорено Юни 26, 2008 Share Отговорено Юни 26, 2008 (Редактирано) И аз упорито пак давам акъл.... Гледам си начинаещ китарист, следователно не знаеш какво може и какво не китарата. Купи си китарен процесор /около 100 лева 2-ра ръка/ или 200 нов. Тук не ми се вярва да има проблеми за употребявана техника. Преходници, ако слушалките са ти за комп /Представлява жакче, в което тъгаш слушалките, а него в където му е мястото в процесора/. С въпросната техника, ще може да изкараш достатъчно различни ефекти, за да си избереш нещо което ти харесва, като звучене. Знам, че повечето са против, но в краен случай може да сложиш и ПЦ колонки вместо слушалките за удобство. Тук да вметна нещо за любителите на кубета: Китарен звук се постига със сила на звука поне над 5, другото е лигавщина според мен... аз, ок че имам лош слух, но на тихо все звучи ши**но. И без това, кубето, за да обработва звука така, че да излиза нещо приятно, трябва да е скъп лампов лигоч, другото да се изгори на клда /според мненията на потребителите у този форум/. Потърси повече информация за амп-ове, за да разбереш как обработват звука, защо трябва да е точно кубе за китара, а не нормална колона. И без това няколко седмици ще ти е странно да държиш 'метлата', та може да прекараш известно време в рисърч. Не казвам, че не трябва или изобщо няма нужда от китарен усилвател, просто не прибързвай. Помисли за какво ще ти трябва китарата. Защо свириш? Къде ще свириш? Ще си правиш клипчета и ще ги пускаш у нета? /в този случай е по-добре да включиш китарата направо в компютъра, а не през скайп микрофонче/ Ще свириш на купони? Ще свириш за твоя кеф или за кефа на съседите/приятели/роднини и тн...? Ще следваш китара /поздрави на Пешо:Р /? Ще събереш колкото ти трябват пари за амп. В последствие пак ще си използваш закупеният ефект и ще включва в кубето, тка ще има още по-приятен звук. Малко офтопик: бе кво се лигавиш, взимаш си 4 кабинета 6х12, за всеки ъгъл в стаята ти, връзваш ги към някакъв умопомръчителен драйв рак. Заставаш в центъра и жулиш Em7/11 ПП: фен съм на слушалките, защото през деня нямам възможност да свиря, вечер съм навън, а после е късно да кънти няква мизерна кутийка. Слушалките имат готино изолиращо-околният-шум свойство, като не чувам дрънченето на струните, а само обработеният звук. В краен случай, ако ресторанта отсреща пусне чалга, няма как да не отвърнем на удара. Редактирано Юни 26, 2008 от bai-goku Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aheron Отговорено Юни 26, 2008 Автор Share Отговорено Юни 26, 2008 (Редактирано) Наистина ще взема да направя така Ще си купя слушалки +процесор и ще си свиркам Иначе човека който ще ме учи да свиря ( професионален китарист ), той си има супер яка техника и там ще надувам.... Просто за сега у нас нямам възможност да надувам на макс, иначе за по-нататък ще събера повече пари да си взема яко кубенце : ). А попринцип аз ще си свиря изцяло за собствен кеф ! По-нататък ако се науча ще свиря с приятели и т.н, но нито мисля да се занимавам професионално, нито да изнасям концерти Просто рока е едно от нещата за които ЖИВЕЯ, нон-стоп слушам музика и искам да започна да си я практикувам ^^ А може ли да препоръчате какви процесори да търси, слушалки и т.н... Тази техника мисля да си я взема 2ра ръка от форума, а китарката вече предпочитам да си ми е новичка Благодаря на всички за съветите. едит Извинявам се за тъпия ми въпрос, но някой може ли да ми разясни за какво по-точно служи китарния процесор? Знам, че това е за ефекти, но сега рабирам, че през него мога да чувам чрез слушалки. Редактирано Юни 26, 2008 от aheron Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Юни 26, 2008 Share Отговорено Юни 26, 2008 Пич, купи си хубава китара за около 500 лв.Имате музикални магазини - действай. Няма смисъл да се занимаваш с поръчване по интернет, защото това се прави когато се търси нещо специално.За да търсиш нещо специално трябва да имаш опит. Китара за 500 лв рядко ще е лоша.500 лв не са малко пари. Това за слушалките нека не го коментираме.Едни слушалки струват 30 лв и дали ще си купиш или не, не е проблем.Ти си сменяш мнението на всеки 5 минути и това в случая не е добре. Влез в магазина и без да казваш колко пари носиш остави продавача да ти представи няколко китари. НЕ ПРАВИ КОМПРОМИС С КИТАРАТА ЗА СМЕТКА НА КУБЕ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Юни 26, 2008 Share Отговорено Юни 26, 2008 много помагаме в тоя форум - всеки съветва противоположното и накрая става 5 страници спам купи си Гибсън и го ръгни в Лариос 20вата с марков хай-фи говорител Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aheron Отговорено Юни 26, 2008 Автор Share Отговорено Юни 26, 2008 Пич,купи си хубава китара за около 500 лв.Имате музикални магазини - действай. Няма смисъл да се занимаваш с поръчване по интернет, защото това се прави когато се търси нещо специално.За да търсиш нещо специално трябва да имаш опит. Китара за 500 лв рядко ще е лоша.500 лв не са малко пари. Това за слушалките нека не го коментираме.Едни слушалки струват 30 лв и дали ще си купиш или не, не е проблем.Ти си сменяш мнението на всеки 5 минути и това в случая не е добре. Влез в магазина и без да казваш колко пари носиш остави продавача да ти представи няколко китари. НЕ ПРАВИ КОМПРОМИС С КИТАРАТА ЗА СМЕТКА НА КУБЕ! Ми аз затова пиша тука, да видя всички възможни начини и да си изберай най-добрия. ЗА сега съм се спрял на офертата хубава китара + процесор и слушалки. Защото не един или двама души ми казаха, че за 200 лева не мога си взема хубаво кубе :/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EAmechaniX Отговорено Юни 26, 2008 Share Отговорено Юни 26, 2008 Защото не един или двама души ми казаха, че за 200 лева не мога си взема хубаво кубе :/ Tова не е вярно ,за тези пари а и за по-малко можеш да си вземеш това кубе което ще ти отнесе главата . Наблюдавай форума в купувам /продавам ,често излизат такива оферти на въпросното нещо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts