synchu Отговорено Юни 24, 2008 Отговорено Юни 24, 2008 Предлагам преди да пишеш иронични коментари, за да не ги категоризирам по друг начин, а да прочетеш какво пише Евтим. Пише ранният им звук. Предполагам, че и рекординг инженера им човека има някаква идея какво е записвал....пък и си е писал записки...пък и е така добър да ги сподели. Късните им филми са отделна работа...
Bob Rock Отговорено Юни 24, 2008 Отговорено Юни 24, 2008 synchu, няма ирония ....споделям по темата.какво съм виждал относно звука им. synchu Публикувано на Днес, 04:07 PM просто докато съм писал, този коментар не съм го видял.
Dylan_101 Отговорено Юни 24, 2008 Отговорено Юни 24, 2008 От съвременните усилватели най-близо до звука на master of puppets е mesa boogie markIV. Даже преампа на първата серия (до 94-та мисля) е точно копие на преампа на markII c+. Крайното стъпало му е с 6L6 (срещу EL34 при JCM800), но това не води до чак толкова голяма разлика, защото така или иначе използването на многобандов еквилайзер в fx-loop-а също е наложително. Друг важен компонент е адаптерa EMG-81. Разбира се не на последно място даунпикинга на Джеймс. В микса на албума китарите са яко компресирани с атака от порядъка на 30 - 50 мс и ratio над 6:1. Dual rectifier звучи тотално различно. V-amp, sansamp и т.н. ampове още повече.
~Ruin~ Отговорено Юни 24, 2008 Отговорено Юни 24, 2008 (Редактирано) Не че държа да е вярно ! цитат от Wikipedia набирайки автобиографията на легендарния китарист: "Основната китара, използвана от Кърк Хамет по време на сценични изяви е собственоръчно модифициран модел на ESP M-II. Освен нея Хамет използва и е използвал редица други модели на марката ESP: ESP Flying V ESP Mummy ESP Ouija ESP Skull ESP Spider ESP Wavecaster (единствена по рода си), както и някои други марки като Gibson Les Paul и Jackson Randy Rhodes Model" същото прочетох и в едно интервю с кирк преди извесно време Редактирано Юни 24, 2008 от ~Ruin~
sevenstring Отговорено Юни 24, 2008 Отговорено Юни 24, 2008 Най-близо до оригинала от тия дето съм гледал на живо в клуб е китариста на Еридан Димо.До колкото съм запознат ползва китара с двоен заден адаптер мюзикмен Джон Петручи или Ибанез Престиж някакъв. ... Димо от Еридан наистина го докарва много яко това парче, и на звук и на тоноизвличане. На репетициите, на които съм ги слушал, беше с Ibanez-а и Маршалското кубенце.
LOE Отговорено Юни 25, 2008 Отговорено Юни 25, 2008 Абе това никога не съм можел да го разбера, всеки се стреми към някакв звук, и се отделя толкова много внимание на това кой как го изкарва... личната ми препоръка: повече свирене и по-малко чудене - а добрия звук си идва с времето, доброто звукоизвличане, динамиката, стегнатоста на свиренето са много по важни от това с какъв усилвател, ефект, или китара свириш. Подражанието не води до нищо стойностно.
Martyr Отговорено Юни 25, 2008 Отговорено Юни 25, 2008 (Редактирано) ^ Ето и защо Avril in blood са една от най-яките БГ банди Редактирано Юни 25, 2008 от Martyr
fearofthedarc Отговорено Юни 25, 2008 Отговорено Юни 25, 2008 Съгласен съм с LOE ,ето затова наща рок сцена е толкова бедна! Защото по лесно е да подражаваш на някой отколкото, да се помъчиш да бъдеш различен и най вече да свириш така както ти го чувстваш, а не както са чувствали музиката нашите идоли!!!!!
ultramega Отговорено Юни 25, 2008 Отговорено Юни 25, 2008 Защото по лесно е да подражаваш на някой отколкото,да се помъчиш да бъдеш различен и най вече да свириш така както ти го чувстваш, а не както са чувствали музиката нашите идоли!!!!! Съгласен съм напълно с LOE. Обаче не е лесно да се подражава на някой. Ако беше лесно щеше да има много Металики например , защото много хора искат да им подражават, но има само една
~Ruin~ Отговорено Юни 25, 2008 Отговорено Юни 25, 2008 Винаги е по-добре да се стремиш към свой звук отколкото да крадеш или имитираш... По добре едно малко, но истински твое нещо от колкото голямо и красиво, но чуждо.
Trysth Отговорено Юни 25, 2008 Отговорено Юни 25, 2008 Много ясно, че винаги един музикант трябва да се стреми да бъде оригинален и интересен. Ама я се замислете един начинаещ музикант колко опит може да получи само от това, че чете, търси материали и изпробва различни варианти да пресъздаде желания звук на съответната банда.
Orion Отговорено Юни 25, 2008 Отговорено Юни 25, 2008 повече свирене и по-малко чудене - а добрия звук си идва с времето Eто, това е истината.....
Recommended Posts