Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
аз толкова глупости съм казвал че неа стигне мястото на форума...ма ше изчакам да стана малко по-известен и ше си ги постна :lol:

Абе би било малко странно да си постваме глупостите но аз ще постна глупостите на един приятел, който УЖ се занимава с китари!

Аз мажа разни ладове и арпежи при което този въпросния приятел:

"Мммдаааам! Това беше възход и падение по грифа нали?"

:ph34r::ph34r::blink:

Та от тогава остана тоя лаф като ще се свири нещо бързо "Възход и падение"

Друга не гова изцепка е: "Това се свири с разсейки!" Превод: "Това се свири с хамър он и пул оф!"

:blink::blink::blink:

Ще го накарам да се регне да ни весели! :blink:

Тука преби от лаф! Хахаххахахха!

:ph34r::ph34r::ph34r:

Отговорено

Одеве по време на разговор с Алекси Лайхо/от форума ;) / се сетих за една случка отпреди година...начи седнах да почистя китарата и ми се обажда един френд/по прякор Кримката...голем изрод/ та обаждаса и ме пита :

-ОООоо кво правиш бе?...а аз чистейки китарата с най-спокоен тон му отговарям:

-Ми еее седнал съм и лъскам инструмента...

Лелее ми да не те прекъсвам шса обадя по-късно

:):D:D:D:D

Отговорено
Одеве по време на разговор с Алекси Лайхо/от форума  ;) / се сетих за една случка отпреди  година...начи седнах да почистя китарата и ми се обажда един френд/по прякор Кримката...голем изрод/ та обаждаса и ме пита :

-ОООоо кво правиш бе?...а аз чистейки китарата с най-спокоен тон му отговарям:

-Ми еее седнал съм и лъскам инструмента...

Лелее ми да не те прекъсвам шса обадя по-късно

:P  ;)  :D  :D  :D

:P:P;)

хахахахахаха

Човече това ми напомня на един случай дето един познат идва на няква среща и вместо здрасти вика "леле, какъв педал видях днес, баси якия, един такъв с вериги" (ставаше дума за някъв кардан, ама прозвуча малко "странно" в първия момент) :P

Отговорено
Когато попитах Стийв Вай,как е репетирал,когато е започнал с китарата той каза:"Репетирах,като всички вас,разучавах скали и си измислях сола.После си купих една дръм машина и си импровизирах с нейна помощ и така ДОКАТО ЕДИН ДЕН ПРОСТО СВИРЕХ"

Веселяк е чичко Стийв,веселяк! :guitar:

Ти ли си го попитал? Говорил си с Вай? Стиснахте ли си ръцете? Къде да се видим за да те пипна! :D

(чак ракъв маняк не съм спокойно :D )

Имах тази чест,когато дойде в БГ.И както пише малко по-нагоре за чичко Ози и аз май нищо не си спомням-беше като в сън -дали не видях и тунела с бялата светлина.

Беше най-хубавият ДЕН в живота ми.

• 2 weeks later...
Отговорено
сетих се за още един лаф на бай Ричи Блекмор:"Когато за първи път чух Стив Морс си взех една бутилка джин и се напих"

Ми има за кво :)

Отговорено
сетих се за още един лаф на бай Ричи Блекмор:"Когато за първи път чух Стив Морс си взех една бутилка джин и се напих"

Това Ричи да си признае такова нещо...не е малко

Отговорено
Човече това ми напомня на един случай дето един познат идва на няква среща и вместо здрасти вика "леле, какъв педал видях днес, баси якия, един такъв с вериги" (ставаше дума за някъв кардан, ама прозвуча малко "странно" в първия момент) :)

Муахахаха!!! Това ми навя култови спомени.

Един подобен случай - имаше едно копеле, барабанистче, което си беше направило педал за каса от детски конструктор (ученическа класика в жанра). Пружината на педала, обаче, му създаваше проблеми. И един ден копелето идва развълнувано и вика: "Оправих педала с презерватив! Оправих педала с презерватив!"

Всички се натъркаляхме от смях, смял съм се през сълзи, почти се насрах в гащите.

Човекът искаше да каже, че вместо пружина, е сложил някакъв презерватив да дърпа чукчето на самоделния педал обратно...

Отговорено

Ха! Това е добро! :)

Ще хвърля малко цитати от John Entwistle, със звучния прякор Волът - басист-легенда на The WHO, един от пионерите на модерното бас свирене, автор на първите известни парчета със сола на бас китара, чието влияние сред басистите ( напр. Geddy Lee/Rush, Billy Sheehan, Chris Squire ) може да се сравни с това на Хендрикс при китаристите. Човекът е известен с огромните купчини бас усилватели и колони, които ползва на сцена и с черния си хумор.

Цитирам по памет:

За участието си в турне с песни на Бийтълс през 2001г.: "Никога не съм взимал толкова много пари за изсвирването на толкова малко ноти"

За концерт с Roger Daltrey и струнен оркестър: "Оставям половината си бас оборудване в студиото, защото иначе никой няма да види тези момчета с цигулките"

За влиянието му върху звученето на The Who: "Ами не знам. Да кажем, че знам как да накарам всяка друга група да звучи като The Who"

Enjoy!

Отговорено

Предложените във форума реплики в по-голямата си част са смешни :D . Аз се сещам за две "сериозни", които са на мои любими китаристи и са ми направили впечатление.

Понеже на няколко пъти беше цитиран Блекмор, ето нещо от него. Разпространено е мнението (явно с основание), че е голям особняк и самовлюбен тип. Затова не можах да повярвам, когато по ВиЕйч1 се появи Ричката с мазен, коцкарски мустак (записът бе от наши дни) и в предаване за рока на 80-те призна директно и открито Еди Ван Хален за един от най-значимите и самобитни китаристи на нашето време! Изумих се - признание, изплъзнало се от устата на Блекмор, при това за китарист, крайно различен от него самия! Явно с напредване на възрастта наистина се помъдрява :P

Ще цитирам и една мисъл на прославения китарист на "Йес" Стив Хау, насочваща към отношението рок-класика - изказана е в началото на 70-те, когато тази тема е повече от актуална: "Усвоих до съвършенство класическата китара. Но по-класическа започна да ми се струва електрическата" ;)

• 3 months later...
Отговорено

Посмях се на едно изказване на Avril Lavigne:

"Хората говорят за мен, че се правя на пънкарка, а всъщност въобще не съм чувала The Sex Pistols. За какво трябва да съм ги слушала? Вижте колко съм млада. Това е стара група, нали?"

Отговорено (Редактирано)
...300 000 - РОК В РИО :)

Чувал съм за доста рекорди по посещаемост: AC/DC (над 400 000?), Куин, Пинк Флойд, етц. Но сега като потърсих из сайта на Гинес:

Largest Concert Audience For A Rock Artist - Paul McCartney, April 21 1990, Rio de Janeiro, 180 000 – 184 000 people.

И изобщо Мейдън са си смешна група - който не вярва да гледа "урока" на Ейдриън Смит от Гитар.ком. Нищо не показа, да не говорим колко пъти сбърка... :green:

А иначе по темата:

"There are no tricks...it's just all in the hands!" Jaco Pastorius

П.П. Принципно не си позволявам да се изказвам негативно за музикални величия, ама за Мейдън и Ю Ту 2 няма проблеми... :)

Редактирано от Baby Thomas
Отговорено
Сетих се за едно изказване което не е от китарист, но става дума за достатъчно велик човек така че едва ли това би трябвало да е проблем :)

Та значи Фреди Мъркюри в някво интервю някъде през 80-те - седнал на някакъв фотьойл (и естествено щом става дума за Фреди фотьойла от самосебе си натрапчиво почва да мяза на трон :) ), облечен в стилен костюм цялият бял, аристократично кръстосал крак върху едно коляно, стиснал чаша шампанско в едната ръка и казва на пича дето го интервюира нещо от сорта на "..Всъщност аз бих чукал всичко и всеки...независимо дали е жена или мъж..човек или животно....даже в момента бих чукал и теб - тук и сега...."

Еми педал... К'во да каже?

Отговорено
Когато попитах Стийв Вай,как е репетирал,когато е започнал с китарата той каза:"Репетирах,като всички вас,разучавах скали и си измислях сола.После си купих една дръм машина и си импровизирах с нейна помощ и така ДОКАТО ЕДИН ДЕН ПРОСТО СВИРЕХ"

Веселяк е чичко Стийв,веселяк! :guitar:

ама той верно така си е правил както ти го е казал - и е станало ... талант - кво да го правиш :no: