Jump to content
Българският форум за музиканти

Mexican Fender адаптери


Recommended Posts

Взех си едно добре направено страт копие от елша, с розууд фингърборд.

Китарата е с плочка и адаптери, взети от мексикански HSS страт.

 

Китарата звучи много приятно - дотук добре. Когато включих малко хай-гейн, и усилих до болезнено ниво, обаче, на сингъл адаптерите се появи доста неприятна и остра, почти внезапна микрофония. Няма я единствено на хъмбъкера, и на комбинацията мидъл+нек сингли.

 

След като топнах адаптерите в парафин, ефекта намаля, но пак го има - ако не свиря 1-2 секунди при повече гейн на високи нива, микрофонията пак се появява(не е от струните). Има я и без китара - когато само адаптера е включен в кабела.

 

Имате ли опит с такива проблеми с микрофониите, и поглед върху американски и мексикански страт адаптери.

Ако имате, споделетевашите премеждия.... не знам какво може да им има на адаптерите.

 

Стори ми се странно това, че адаптерите са толкова микрофонични. Адаптерите на доста евтини копия имат по-малки проблеми.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не че разбирам много от адаптри, но не е ли нормално за сингли да правят микрофония при много усилен звук или гейн? естествено когато са близо до някакъв магнит (колона, кубе и тн). факта че хъмбъкъра и когато двата сингъл-а са избрани шума го няма ми се струва отново доста типичен за страт. според мен няма нищо нередно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Срещал съм такъв проблем при един стар американски Фендер, мисля, че в случая става въпрос за толкова отпуснати намотки,че топването не може да помогне (не че съм сигурен де, ти ги разбираш повече от мен тези неща). Аз специално се справих с проблема по следния начин. Махнах капаците на адапторите, навих няколко (20тина )намотки с конец стегнато и след това нахлузих обратно капаците и сложих двата болта отстрани. Тази процедура деформира капачките на адапторите( но не се вижда, защото са под пикгарда), но притиска намотките много здраво и би трябвало да реши проблема ( ако разбира се той се дължи на това, което мисля). Всъщност лесно можеш да провериш , като махнеш капачката на микрофониращ адаптер, включиш го и докато вие го стисни силно, за да видиш дали ще спре.

 

Нормални Фендер адаптери вият само при много много силно с много гейн, общо взето са много добре направени. В твоя случай, предполагам говориш за една тънка висока микрофония, която не се влияе от това че въртиш адаптера спрямо ампа

 

п.п. Сега като ти прочетох пак поста, си мисля, че може би усилваш много и свириш с прекалено много гейн, а все пак мексико адаптерите не са от най читавите, може и да е нормално. Все ако искаш пробвай по горното, може да помогне

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

@stanbog - и аз допускам, че може да е нормално за по-евтин страт.

 

@kolio_k - Именно за тънката микрофония говоря, да. Вярно е, че усилвам доста, но в случая на 30-ватови домашни колкони. С ампа, набичен на близо до макс ще е още по зле май. Вярно, че и стаята, в която свиря е малка, де. Ще пробвам това с конеца да видя дали ще има ефект.

 

Ще се радвам на още мнения. Тази микрофония звучи като осцилация на зле направен дисторшън и е много дразнеща.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имал съм такъв проблем с американски и японски Фендер адаптери - американският при много драйв почваше да прави микрофония, а японския, който беше някаква винтидж серия - с картонени макари и някаква странна жица му трябваше само да се включи какъвто и да е драйв и почваше да квичи, обаче при мен се оправиха с парафин.

И между другото на скуаяра ми фабричните адаптери бяха по-добре в това отношение

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.