vurbito Отговорено Юли 1, 2008 Отговорено Юли 1, 2008 (Редактирано) Баси красотата е станала Едит: И на звук ме кефи много! Редактирано Юли 1, 2008 от vurbito Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 ..наскоро видях в нета модела на китариста John 5 - Fender J5 Telecaster, с който доста си прилича китарата от тази тема...изцяло черен цвят, бели кантове, двойни адаптери и пр....на мен лично не ми харесват телекастърите, но в този вид фендерската телеакстър форма определено ми изглежда по-впечатляваща и модерна... ...а за звука може да се съди от албумите на John 5... Цитирай
разбойник Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Крайният резултат ми харесва на вид - стилна рок китара. Хубаво е, че на теб ти харесва като звук и усещане (незнайно защо не мога да чуя семпъла в момента, но ще пробвам пак по-късно). Аз бих сменил винтчетата на пикгарда и капачките на потенциометрите - с нови ще има наистина завършен вид. Въпрос на вкус, естествено Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 14, 2008 Автор Отговорено Август 14, 2008 (Редактирано) И аз съм си го мислил същото ,но все не мога да се добера до магазина ,за да си закупя от неръждаема стомана. Това за капачките-не разбрах защо ,те не изглеждат никак стари...или просто трябва да бъдат друг модел..? Редактирано Август 14, 2008 от EAmechaniX Цитирай
TONY Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 И аз съм си го мислил същото ,но все не мога да се добера до магазина ,за да си закупя от неръждаема стомана.Това за капачките-не разбрах защо ,те не изглеждат никак стари...или просто трябва да бъдат друг модел..? Мисля заради разликите в цвета. Може би ще е по естетично, ако капачките на адаптерите и главата на 3 позиционият ключ се унифицират или към бяло или към слонова кост. В същност въпроса за смяна на капачката на хъмбекър ме вълнува. Имам 2 евота, единият е виолетов, другият черен, та няма да е лошо да направя виолета също черен. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 (Редактирано) На мен ми се вижда съвсем ОК така, като изключим винтчетата. Редактирано Август 15, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 Мда, това са дребни забележки по външния вид на китарата и ако се отстранят китарата ще е още по-близо до напълно завършения си изглед. Точно същите винтчета за плочката едва ли могат да се намерят, освен ако не се поръчат. Фендерските винтчета за плочка са с малко особени глави и не се намират из нашите магазини/железарии. Или трябва да се поръчват нови хромирани/никелирани или да ги смени с други подобни. А може и да се изшкурят с финна шкурка и евентуално да се боядисат с някакъв спрей наподобяващ хром/никел. И според мен цвета на адаптерите също би било хубаво да се уеаднакви. Може и с капачка за адаптери, както е при EMG-тата. А пластмасовото капаче на 3-позиционния ключ да е черно. Капачетата на потенциометрите са си добре, но ако бяха стандартните, без тези буквички V,T, може би щеше да е по-хуваво. С друг модел капачета едва ли ще се връзват, защото тази плочка не е като стандартните телекастъри, които са с цилиндрични хромирани 'врътки'. Тази плочка повече наподобява стратокастърските и тези врътки са си ОК. Ключовете също не ми изглеждат добре. ...Но различни хора - различни мнения, вкус и представи за естетика. Както казах, това са дребни субективни бележки по външния вид, като сега китарата е доста по-добре от предишния и вид. Личи си, че човека се е постарал и е вложил доста средстава да я направи така. Цитирай
Rado54 Отговорено Август 19, 2008 Отговорено Август 19, 2008 Дойде време да ви покажа една реставрация на една китара,която бе в доста окаяно състояние - Японски Томсон Мустанг от 70 -те години.Естествено китарата беше реставрирана от Новозагорският лютиер Костадин Димитров-KDbassess. Цитирай
Recommended Posts