ultramega Отговорено Февруари 13, 2012 Отговорено Февруари 13, 2012 Имам въпрос - разбира се всичко е строго персонално, аз също се кефя на такива "guitar rape"-ове както обичат да се изразяват много хора, но тези неща не са ли ви малко... трудни за ежедневно слушане? Става дума за Guthrie. Лично аз не слушам ежедневно , каквото и да било и нямам такава необходимост. Мисля че е нормално , когато се занимаваш с музика, да са ти интересни и неща , които не са по вкуса на масовия слушател. Всъщност на мен ми звучи мелодично и приятно .... не знам защо са решили да ги наричат Rape-ове. 2 Цитирай
MiroLambov Отговорено Февруари 13, 2012 Отговорено Февруари 13, 2012 ^ Абсолютно подкрепям, говорейки специално за Guthrie.Иначе има един куп типове, които наистина изнасилват китарите си, но не и този, той не е от тях... Цитирай
Yo The Real Отговорено Февруари 13, 2012 Отговорено Февруари 13, 2012 Guitar rape общо взето се нарича всичко, което е сложно и майсторско. Поне с такова впечатление съм останал. Нямам идея защо така са го кръстили, но все едно. Guitar rape коментари в YouTube можете да намерите на всичко - от метъл сола, през Вай, до Хендрикс и Клептън. Благодаря за навременния отговор - винаги е по-интересно да чуеш разбиращото мнение, пред своето. Цитирай
MiroLambov Отговорено Февруари 13, 2012 Отговорено Февруари 13, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=t2N2sErg_jw И на това ли ще кажете rape? Надявам се няма нужда да обяснявам колко майсторско/сложно и т.н е. За да не съм съвсем офтопик, мога да кажа че в последно време много ме влече Уес Монтгомъри. До толкова че вече използвам перо малко по-рядко и се опитвам да свиря с палеца. За съжаление май е безсмислено... П.П http://www.youtube.com/watch?v=fXvdU7f-q7I Цитирай
emosms Отговорено Февруари 13, 2012 Отговорено Февруари 13, 2012 (Редактирано) да се включа пак в моабета: Guthrie, слушал съм по нета, малко неща наистина. от каквото слушах, ми се струва че свири доста разбрано и мелодично, съвсем нормално техниката му е изродска наистина. това ако приемаш за gutar rape, че човека има прецизна и чиста техника и при голяма скорост, не знам --- а метъла, ако е прогресив, не е толкова ограничен, но и там си имат некви постановки. също класически метал сола, хич не е майтап да вкараш някакви шредове във бърз стегнат ритъм, аз се омотвам яко и нищо не става примерно тези на джудас, китариста на дет, и много други те за това повечето от новите метал групички не свират сола, щото не е лесна работа :), мани че не било модерно --- e тва е пълно густо, и със каква китара свири.... гутрито Редактирано Февруари 13, 2012 от emosms 2 Цитирай
taktun Отговорено Март 4, 2012 Отговорено Март 4, 2012 На мене ми е любимец Teru от Versailles. Цитирай
~DN Отговорено Март 5, 2012 Отговорено Март 5, 2012 Техниката не е определящ фактор - от Frusciante до Randy Rhoads. Според настроението. Е, естествено има разлика от това какво човек слуша и какво иска да свири. Понякога поне, в случая при мен - моите гурута са там всичките ви гиганти-виртуози, като се започне от Ингвитата, Сатрианитата, Тосин Абаситата и много други. Цитирай
rado.nz Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 1.Kirk Hammett 2.SLASH 3.Zakk Wylde 4.Synyster Gates 5.Chris Broderick 6.Kerry King 7.Alexi Laiho vsichki tezi za men sa veliki kitaristi Цитирай
Георги Тотев Отговорено Март 19, 2012 Отговорено Март 19, 2012 (Редактирано) От тези, които познавам лично: Боби Зашефф Евгени Желязков Симеон Германов или с две думи: Не всичко, което се яде лети! П.П. И други познавам, но за мой най-голям грях не съм ги слушал. Редактирано Март 19, 2012 от Георги Тотев 1 Цитирай
neikoviani Отговорено Март 23, 2012 Отговорено Март 23, 2012 Всъщност има един китарист. Всички останали са бледи негови разклонения, ама бледи та бледи. Той е измисли всички нас.....и това е Хендрикс. Всичко друго е плява мили катаристи. Ние сме неговите мааааалки дечица, които цял живот ще го държим за ръчичка и ще се съобразяваме с татко. Поздрави, 1 Цитирай
kiko77 Отговорено Март 24, 2012 Отговорено Март 24, 2012 Според мене всичко на този свят еволюира и търпи развитие и в момента има китаристи, които чисто инструментално стоят на несравнимо по-високо ниво от ''иконите'' от 60-те и 70-те години. Просто те са ''стъпили'' на техните рамене ( и на раменете на много други) и могат да видят и да достигнат до нива, непосилни за старите китаристи. Моите уважения, и Хендрикс, Джими Пейдж и компанияса велики китаристи като влияния и като място в историята, аз също съм израстнал с тяхната музика. Те са се оказали на правилното място в правиното време. Но като техника има китаристи (като Сатриани, Гован, Aлбърт Лий и много други), които са достигнали инструментални висини, които ''дядовците'' просто не познават. Цитирай
Scarecrowpz Отговорено Март 24, 2012 Отговорено Март 24, 2012 Джеймс Хетфилд,Кърк Хамет,Кърк Кобейн. Цитирай
kamenscr Отговорено Март 25, 2012 Отговорено Март 25, 2012 Джеймс Хетфилд,Кърк Хамет,Кърк Кобейн. Кърк Кобейн ?!? 1 Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Март 25, 2012 Отговорено Март 25, 2012 (Редактирано) E го Кърк Кобейн бе. Само дето е Ричи Фоукнър. http://www.youtube.com/watch?v=ObKj40TtW1I Редактирано Март 25, 2012 от Lord Shredulous 1 Цитирай
Recommended Posts