tatkoogi Отговорено Декември 3, 2010 Отговорено Декември 3, 2010 Освен всички изброени до тук, ми се иска да спомена George Lynch! А аз с удоволствие слушам Стиви Р. Вон Цитирай
Odissey Отговорено Декември 3, 2010 Отговорено Декември 3, 2010 Стив Морз. Алън Холдсуърт. Морз може и да не копа картофи толкова бързо като Малмстин, но пък се отличава с забележителна четливост при свиренето. Всеки тон е ясно отсечен. Няма мазане. Един от любимите ми китаристи е Тони Макалпайн. Страшен свирач е! Но...останах гръмнат, когато видях как свири на живо. Грешки-мазане, грешки-мазане. При Морз няма такова нещо. Т.е. всеки китарист, който иска да е КИТАРИСТ, преди всичко трябва да се научи да свири четливо. Слушайте Морз. Холдсуърт е китарен бог и въпреки напредналата си възраст ще отнесе всеки, който му се изпречи в китарния дуел. И пак - четливост, четливост, четливост. Плюс отворено към джаза съзнание. Невероятен импровизатор и познавач на хармонии. Хе-хе, казвам ви го като човек, който спокойно изкарва 12 ноти в секунда - не бързината е важна. Слушайте Морз и Холдсуърт и ще разберете защо. Цитирай
Kalmar Отговорено Декември 3, 2010 Отговорено Декември 3, 2010 Пич, щом си фен на този тип свирене, не е лошо да чуеш Шон Лейн (Shawn Lane) и Гутри Гоуван (Guthrie Govan). Цитирай
Johnyy Отговорено Декември 3, 2010 Отговорено Декември 3, 2010 Dave Mustaine Marty Friedman Chris Poland Chris Broderic Buckethead Slash Scot Ian Angus Yngwie Malmsteen Paco De Lucia Цитирай
ianev_94 Отговорено Декември 3, 2010 Отговорено Декември 3, 2010 (Редактирано) John Norum - Europe - много ми допада стилът му на свирене и преди 20 години, и сега. С много чувство свири и същевременно с много техника. Ritchie Blackmore - Нямам какво да кажа, страхотни сола, композиции, всичко е изпипано при него. Steve Lukather - напоследък ми стана един от любимите китаристи като прослушах повече Тото Rik Emmet - Triumph - много недооценен китарист според мен, свири страхотно... Jimmy Page - него си го знаем Michael Schenker - UFO - Освен в UFO, съм много впечатлен и от соловите му албуми, също много яки песни,мелодични , много вдъхновяващи за мен сола, а и самото му присъствие на сцената ме кефи... един такъв вечно в черно, леко наведен, мрачен Matthias Jabs - Scorpions - също, според мен, много недооценен китарист, с много добра техника на свирене Редактирано Декември 3, 2010 от ianev_94 Цитирай
rzk465 Отговорено Декември 3, 2010 Отговорено Декември 3, 2010 на мен са ми - Richard Zven Kruspe, Paul H. Landers, Jimi Hendrix (мир на прахта му), Jon Anderson, Jimmy Page and Ritchie Blackmore. За мен всеки един от тях е изключително велик по своему. Не мога да обясня точно защо и как са ме зарибили, а и предпочитам някои неща да си останат тайна, само мога да спомена, че това е като дрогата, само дето е много по-добро и още повече ПОЛЕЗНО (ще цитирам мислите на един голям творец - Музиката лекува, но музиката и убива!) Цитирай
kkch Отговорено Декември 13, 2010 Отговорено Декември 13, 2010 Синистър Гейтс (или Брайън Хенър).Китарист на групата Avenged Sevenfold.Харесва ми,защото ми бърка съзнателно. Карлос Сантана...еми какво да кажа...само той ме успокоява. Джими Пейдж и of course Джими Хендрикс.Последните двама ми влияят психически много силно. Цитирай
Yo The Real Отговорено Декември 13, 2010 Отговорено Декември 13, 2010 Ъпдейт : 1. Kirk Hammett 2. Slash 3. Synyster Gates ---- Kurt Cobain Eric Clapton Zacky Vengeance Gary Moore Noel Gallagher ...енд мор. Цитирай
wolverine Отговорено Декември 13, 2010 Отговорено Декември 13, 2010 1. Мatt Heafy (TRIVIUM) 2. Corey Beaulieu (TRIVIUM) 3. James Hetfield (Metallica) Цитирай
Annonnymоus Отговорено Декември 13, 2010 Отговорено Декември 13, 2010 Със скромните си стилови предпочитания и като начинаещ, който не разбира от техника, китаристите, на които се кефя [включително и като композитори] и чиито неща искам да съм способен да свиря са: Chuck Schuldiner разбира се от Death (от чиято смърт днес се навършват 9 години, Мир на праха му) Vegard "Ihsahn" Tveitan от Emperor Jon Nodtveidt от Dissection (Като цяло май слушам само групи с мъртви лидери за жалост...) Pat O'Brien от Cannibal Corpse Цитирай
avram7 Отговорено Декември 14, 2010 Отговорено Декември 14, 2010 Frederick Thordendal Allan Holdsworth Dino Gazares Цитирай
go6o0802 Отговорено Декември 14, 2010 Отговорено Декември 14, 2010 Marty Friedman , Dave Mustaine & Kirk Hammett Цитирай
The God Of War Отговорено Декември 16, 2010 Отговорено Декември 16, 2010 (Редактирано) Malcolm Young, Jimmy Page, Slash, Ritchie Blackmore, Doug Aldrich, Phil Collen, Jimmi Hendrix, Steve Clark и естествено Негово Величество - Angus Young Редактирано Декември 16, 2010 от The God Of War Цитирай
Elysium Отговорено Януари 5, 2011 Отговорено Януари 5, 2011 (Редактирано) 1.Ritchie Blackmore 2.Y.J.Malmsteen 3.Axel Rudi Pell 4.Timo Tolkki 5.Matias Kupiainen 6.Jani Liimatainen 7.Roland Grapow има още ма сега точно не мога да се сетя )) Редактирано Януари 5, 2011 от Elysium Цитирай
Борис Отговорено Януари 5, 2011 Отговорено Януари 5, 2011 Chuck Schuldiner разбира се от Death (от чиято смърт днес се навършват 9 години, Мир на праха му) +1 Наистина тъжна смърт...но творчеството му няма да се забрави Цитирай
Recommended Posts