Jump to content
Българският форум за музиканти

Любими китаристи


Egon

Recommended Posts

Напоследък, много често слушам Ричи Блекмор

( от годините му с Пърпъл и Рейнбоу, не умаловажавам и акустичните му неща).

Уникален. Такава фразировка не съм чул от друг китарист.

(нищо, че Малмстийн и Аксел са му продължение в известен смисъл)

 

Също и Мик Бокс, не че е виртуоз, но това, което е изсвирил, е много на място

и дава уникалният харекатер на Юрая (в комбинация с останалите от бенда).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм повлиян и харесвам немалко китаристи с различни стилове (Stevie Ray Vaughan, Joe Satriani, Yngwie Malmsteen, Kirk Hammett, Eric Clapton...), но като любими мога да посоча Alex Skolnick и Dimebag Darrell. И двамата постигат нещо уникално в солата си, а и не само! Ритъмът на Eric Peterson и James Hetfield също ме кара да :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

предварително се извинявам за изписването на имената на Боговете на латиница , но някои от тях наистина не могат да бъдат написани като хората на кирилица.

1. Ritchie Blackmore

2. Jimmy Page

3. David Gilmour

4. Saul Hudson (Slash)

4. Brian May

4. John Sykes

4. Angus Young (лудо копеле е т'ва)

4. Michael Schenker

4. Mark Knopfler

5. Иван Лечев (Българи сме все пак)

 

уважаемият Г-н Хендрикс е титуляр тук и просто няма нужда да го спомнаваме

 

държа да уточня реда, в който са подредени не съответства на техните умения !

всеки един от тях има собствен стил и просто не може да се каже този е по-добър от онзи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста трудно е да подредиш виртуози с различен собствен стил в класация за най-добър китарист. Затова просто ще спомена имената на някои дето мнооооого ме кефят:

Brian May - китаристът на Queen. Уникален просто. Едва ли ще се намери някой дето да може да повтори солата му :music336:

Ritchie Blackmore - изключително мелодични изпълнения.

Malmsteen - просто изродски сола.

Karl Logan (ManOwaR) - сложни сола, много бързи; показва и доста луди хватки.

Да не забравя и китаристите на Iron Maiden - уникални пичове...

Мога до утре да изброявам имена и пак ще пропусна някого. Просто уникални момчета...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само аз не съм се изказал тука :offtopic-001:

Ама съм 100% сигурен, че ще забравя някой...

Paul Gilbert, J. Petrucci, John Sykes, Steve Vai, Slash, Gary Moore, Ritchie Blackmore, Jimi Hendrix, Jimmy Page... и тн.

Редактирано от Unchained
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йонас Кйелгрен и Пер Нилссон от Scar Symmetry са учудващо креативен и същевременно доста техничен тандем (втория повече де, ама все пак).

Като цяло продължавам да мисля, че не един китарист пролет не прави, цялата банда е нужна за един качествен продукт, но тези момци са доста способни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм китарист, но имам китара и се опитвам :D . Понаучил съм това онова от видео уроци ( няколко пънк парчета + Mapste of Puppets i The Trooepr ).

 

До тук с рекламата, сега по темата :

 

Стращно много ми харесват Ингви Малмстийн и Стив Вай, но много се кефя и на Сатриани, Карл Лоуган ( Manowar ) , Даймбек Дарел ( Pantera ), Марти Фрийдман ( самоукият виртуоз на Megadeth )

 

П.П. Аз пък за к'во давам тия пояснения за групите като предполагам вие си ги знаете :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не забравяме и бързоръките пичове от DragonForce, както и, разбира се, Sonata Arctica :icon_shithappens: Много ме кефят и тези от HammerFall.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

не разбирам толкова много от китара, както и не съм на достатъчно години за да мога да усетя "старите" школи китаристи. Другото, което е, че стила музика, който харесвам е доста специфичен. Но си мисля, че много подценявате Металика. Според мен Металика са групата, която е дала най много на Траш/Хеви метъла и е популяризирала съответно тези стилове и за "простосмъртните", ако така може да се изразя. Може някой от вас да не ги мислят за виртуозни музиканти, с което не мога да се съглася, но не може да не им се признае мисълта с която са правени песните, страхотната композиция, мелодичност, твърдо звучене, техника и (тук не знам как се изразява когато използват ефекти и други такива неща, звуче тук, звуче там, което просто ти прави впечатление). Лично аз не съм чувал друг китарист, който да е измислил толкова приятни, мелодични и същевременно технични сола, каквито са на Кърк Хамет. Брилянтните мелодични рифове на Джеймс Хетфийлд също правят от Металика нещо уникално и неповторимо. Според мен The Black Album си е революция в Хеви Метъла - аз лично песен, която да се доближи до Nothing Else Matters не съм чувал. Същото мога да кажа и за One и за Fade to Black. Това са ми топ 1 на най-невероятните песни, които съм чувал някога и не мога да си обясня, докато се опитвам да ги свиря, как подяволите е възможно от пръстите ти да излезе такава красота...

Да, има китаристи които свирят 3 пъти по бързо от Джеймс, три пъти по засукано, като например Джо Сатриани, но какви песни има той? Някакви безкрайни не чак толкова мелодични сола и толкова... Стил вижте какво мога да правя с китарата...

Точно затова за мен Кърк Хамет и Джеймс Хетфийлд (в комплект) са ми най-любимите китаристи - заради това което са създали и оставили на света, а не заради това че могат да изсвирят 234234389 ноти в минута... Заради това, че песните им звучат модерно, а не са като Мейдън например, които и сега звучат като през 80те с техните еднообразни песни.

 

П.п. Разбирасе бих се радвал, ако някой ме обори с факти (музикални) и ми покаже други китаристи, които могат да се доближат по креативност, по създадени песни, а не по бързо и технично немелодично жулене на китарата. Бих ги чул с радост, защото в момента съм зациклил яко на Металика и другите просто не могат да ме докоснат...

 

 

Поздрави.

Редактирано от zlobcho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.